МС одобри допълнителни разходи за министерства и КС

Част от тях са за изплащането на жилищни компенсаторни записи
Обновена: 9 апр 2014 13:28 | 9 апр 2014 13:25, Веселина Йорданова
8
МС одобри допълнителни разходи за министерства и КС
Снимка: архив, Булфото

Кабинетът одобри на редовно заседание допълнителни разходи по бюджетите на министерствата на финансите, на външните и на вътрешните работи, както и на Конституционния съд.

Допълнителните средства, които се предоставят по бюджета на МВнР, са в размер на 4 418 961 лв. и са за изплащане на дължимата годишна вноска на България за изграждане на новата главна квартира на НАТО. Строежът на сградата е ангажимент, свързан с членството ни в Алианса и с произтичащите съюзни ангажименти.

Със средствата в размер на 36 050 000 лв. по бюджета на МФ ще се обезпечат плащанията, свързани с дължимите такси за наблюдение по сключените споразумения между България и рейтинговите агенции Moody`s, Standard and Poor`s и Fitch.

С парите се осигурява изплащането на жилищни компенсаторни записи на правоимащите лица и се обезпечават дейности по поддържане на информационните инфраструктури на министерството.

В сумата влизат още средства за дейности, свързани с повишаване събираемостта на публичните приходи, борба с данъчните измами, подобряване на контролната дейност, засилване на митническия надзор и контрол.

Заложени са и средства за справяне със сенчестата икономика и за борба с ДДС измамите чрез осъществяване на ефективен фискален контрол.

По бюджета на Конституционния съд се предоставят 250 000 лв. като разходи за персонал.

За изплащане на дължими обезщетения по Закона за МВР и по Кодекса на труда на служители с прекратени правоотношения по бюджета на вътрешното министерство ще бъдат преведени 28 млн. лв.

От правителствената пресслужба уточняват, че започналият през 2013 г. и продължаващ през 2014 г. процес на преструктуриране и оптимизиране на числения състав на ведомството има за цел да доведе до по-високи резултати и подобряване качеството на извършваните от МВР дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе админите, що свалихте толкова бързо тая статия от водещите?То и пара трябва да се хапва ама .. поне 1 час да я бяхте оставили.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честити Великденски бонуси.Да не забравите че и осигуровките начислявани върху тях са за сметка на данъкоплатците.
5
0
 
8
 
! Отговори
оставка маймуни преди 10 години
300 000 ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ ОТ ИЗМИСЛЕНИ АГЕНЦИИ И РАЗХОДИТЕ ПО ТЯХ КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА!???? ОТДАВНА СЪМ СПРЯЛ ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ!!! ДПС И *** С ПЕЕВСКИ ДА ВИ ГИ ПЛАЩАТ!!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
глас народен преди 10 години
вместо на МВР вдигнете бюджета на здравното министерство та нали лекарите са тези които търсим а полицаите сами ни се навират и бият невинни
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за какво ще увеличавате разходите на МВР за да вдигат заплатите на такива като полицая от 1-во ли или за да ви пазят от "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" та там даже могат да се намалят като се вижда колко са подготвени готови са само да вземат
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ и КАКВИ ги плещи,че БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ били БЕДНИ!НЕ СА!ПРОСТО СА ДО НАИВНОСТ ПРОСТИ!След като ЕДНА ДЪРЖАВА И ЕДИН НАРОД НЯМА 1 МИЛИОН ЛЕВА ЗА МАЙКИТЕ В БЪЛГАРИЯ,А ОБЕЗПЕЧАВА С 36 МИЛИОНА ОТ БЮДЖЕТА ПЛАЩАНИЯТА НА MOODY,S,Standart and Poor,s,Fitch като дължими такси по сключените споразумения между България и рейтинговите агенции!Дава 4 МИЛИОНА ВНОСКА НА НАТО,която ще се използва за строене на НОВАТА Й ЩАБ КВАРТИРА!!***,НАЙ-*** НАРОД НА ЗЕМЯТА,СРАМ МЕ Е,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИНИ ЧАСТ ОТ ТАЗИ НАЦИЯ
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тези сега се сетиха и разбраха, че има такива разходи? Ами ЗАЩО не ги сметнахте в бюджета бе драги ми ***?За да може да оправдаете още и още заеми и крадене? ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!жОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!