Цветлин Йовчев ще се срещне с отряда за борба с тероризма

Случаят в Лясковец е основа за промяна, смята МВР шефът
Обновена: 13 апр 2014 22:09 | 13 апр 2014 19:50,
34
Цветлин Йовчев ще се срещне с отряда за борба с тероризма
Снимка: Архив, Булфото

Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). "Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията", заяви той в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

"Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни. Те са реагирали така, както е трябвало", каза Цветлин Йовчев. В една такава ситуация, един човек е непредвидим, не знаеш как ще реагира, той е въоръжен, каза Йовчев за случая в Лясковец, при която барикадиралият се в дома си Петко Петков уби едни спецполицай и рани други трима при спецакция за отнемане на оръжието му.

Министърът заяви, че от случая в Лясковец са направени изводи, които ще бъдат в основата на това, което ще се направи за в бъдеще: промяна на подготовката, промяна в оборудването на отряда. Този случай е и довел до изводи какво е състоянието в Министерството на вътрешните работи. "Много пъти съм казвал, че не сме в добра кондиция", призна Йовчев.

Министърът защити действията на СОБТ по време на операцията в Лясковец. Той подчерта, че те са се държали достойно и адекватно на ситуацията, в която са попаднали. "Пазили са колегите си, пазили са се един друг", каза Йовчев.

Според него бившият вътрешен министър Румен Петков има политически интерес от оценките, които дава на МВР по случая в Лясковец. По думите му Петков няма знания или опит, който да му позволи да даде оценка за това как действат тактически баретите, как е проведена операцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
стойчо преди 10 години
Йовчев е същество без грам достойнство, без грам чувство за отговорност, просто една ***, ***, *** и каквото още ви дойде на ум. ОСТАВКА!!!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
Народен съдия преди 10 години
Овчев да си подава оставката веднага.....всеки ден отвличания, разстрели и убийства и понеже не могат да се справят ги изкараха всичките ЛУДИ, хайде бе?!?!? Сега и най-голямата издънка е с тая Атанска дето я принудиха да признае 4е е убила невинното дете от Поморие.....но историята на МВР издиша понеже кучето са го вкарвали преди това в апртамента и то не е открило нищо, а после труп изниква отвътре. Ха...и какво правим сега?! Някой е о4истил детенцето и сега друг трябва да опере пешкира! Мафия!
27
2
 
0
 
! Отговори
Radoslav Jelev преди 10 години
Пичове какво не разбрахте МВР си МВР политиката си е политика какво само се зъбите и цапата сайта с красиви коментари каквото е се ще си е като сте толкова образовани защо не станете и направите нещо ааа извинете то това дето го правите ви било работата пак извинете
26
0
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
"... По думите му Петков няма знания или опит, който да му позволи да даде оценка за това как действат тактически баретите, как е проведена операцията...." Някакъв перко изтрепа като пилета уж елитен и обучен отряд, нужно ли е да имаш опит и знания, за да поставиш оценка на операцията?!? И ако операцията е подготвена от опитни хора, да ви имам и опита, *** нещастни!!! Оставаше единствено да докарате и хеликоптери и танкове, за да е пълен цирка.
25
0
 
8
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Do 24Колега само изчакай малко,утре Лазаров ако не е на някой от сутрешните блокове да обяснява за професионализма на колегите му е па на....Той умира за това да е на екран и да плещи глупост,е не точно де ама му се налага в последно време.....Има да увърта като вдовица пред к...,ама какво да се прави ние си го заслужаваме......*** до безобразие народ.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 24 ti kadyren komunist vijdal li si niakoga?
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато армия от магарета се предвожда от Лъв,то тя може да спечели всяка война!Ако армия от лъвове се предвожда от Магаре,то със сигурност,ще загуби войната!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
v koia dyrjava malcinstvoto upravliava mnozinstvoto , partia s 12 % dps upravliava ciala Bulgaria pozor sram tragedia gibel za Bulgaria
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BULGARI STRADAITE SAMI STE SI VINOVNI komunisti turcia da vi upravliavat pozor
20
0
 
16
 
! Отговори
Бай Х преди 10 години
Първо БОП, после СОД, сега и СОБТ.Всичко съсипахте, комунисти недни!!!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
JENA I STRAHLIVEC OVCHEV TOVA SI TI EDNO NISHTO
18
0
 
20
 
! Отговори
Бивш сотаджия преди 10 години
Нали съсипа СОД-МВР, сега и "баретите" ще оправиш......
17
0
 
20
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Йовчев,ти човече осъзнаваш ли какъв огромен куп глупости наприказва днес в предаването?оборудването вика е слабо,ще се насочим към това,подготовката също....Абе хора ставате за смях бе,миналата седмица бившия шеф на това звено от същия стол обясни колко пари са наливани там,какви обучения са провеждани,колко са Специални нашите СПЕЦ ЧАСТИ,а този днеска почна да обръща внимание на оборудването и подготовката им,абе вие наистина взимате народа за абсолютни профани,а може би има защо...
16
0
 
19
 
! Отговори
Джони преди 10 години
Тоя щото има много опит, затова убиха баретата и раниха още 2.***.
15
1
 
16
 
! Отговори
55 преди 10 години
Голяма глава,каруци да подпираш с нея...
14
0
 
18
 
! Отговори
ОХООО преди 10 години
ТОЯ *** ИСКАМ ДАГО ВИДЯ КАК ЛИ4НО ОТИВА ИСИ ПЛАЩА ГЛОБАТА В КАТ
13
0
 
18
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
На министър Йовчев и Главния секретар на МВР вместо пагони да им се закачат микрофони.И без това те всеки ден са пред медиите да се обясняват колко са добри ... говорители.Много показност и имитация на професионализъм.
12
0
 
22
 
! Отговори
2 преди 10 години
ОСТАВКА НЕКЪДЪРНИКО!!!!
11
0
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
брат,в нета си пиши атакист ама навънка не казвай щото ще те БИЯТ И ЕВЪТ В ДУПЕТО РУСКО!!! лапай бахура или пицата и се потапяй или СИ СЛОЖЕТЕ ФЕСОВЕ и викайте атака нали сте париоти *** мамини!!!
10
0
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА МАЙМУН преди 10 години
ОСТАВКА НА *** ОФЧЕВ И ВСИЧКИТЕ *** ВКЛ ИОНЯ РУСКИ *** БОЛЕН ПИЗДЕРОВ ПРЕДАТЕЛЯТ НА МАЙКА БЪЛГАИЯ! Атакистетте ще лапате не пица а БАХУРА АМА ГОЛЕМИЯ БРАТ ПИЗДЕРКИ !!!ИМА ЛИ НЯКОЙ ДОСТВОЙНСТВО БЕ????? БОЛЕН ПИЗДЕРА ми *** кубински пуретки и ми *** на синът си приятелката ??? абе що не *** и вас,аналнируски ***!!???