Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета

Борисов се срещна с Реформаторите, които искат дата за предсрочни избори
Обновена: 17 апр 2014 14:29 | 17 апр 2014 12:34, Камелия Цветанова
202
Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна днес, че избори две в едно няма да се случат и заради това смята, че може да се проведат през октомври или ноември, макар че миналата седмица искаше вот на 25 май и за национален парламент.
            
„Когато видят, че не могат да закърпят бюджета за догодина, през октомври- ноември, тогава могат да насрочат избори”, коментира той по време на среща с лидерите на Реформаторския блок, които пък настояват да се постигне дата за предсрочни избори между големите политически сили, за да се спре застоят на инвестициите в страната.
 
Вчера Борисов загадъчно говореше за цифрите „19 и 45”, като единственото, което обясни, е, че 19 е дата и шестимата горски шефове знаят какво трябва да направят на 19-о число, знаят и колко да донесат, а днес хвърли още малко светлина по случая. 

„Преди два дни ми обясняваха за датата 19 всеки месец и 45. За съжаление, човекът, който имаше желание това да го сподели, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун, ТИР е влязъл в насрещното движение и го е убил, нищо не казвам, но се надявам следствените органи да проверят по-внимателно. На 19 всеки месец са карани хора в земеделското министерство и са им давани листчета, това е била цената - да събират по 45 хиляди лева”, разясни лидерът на опозицията.

По думите му човекът, който е знаел за случващото се, е имал колебания дали да го съобщи на компетентните органи.

„Отиде в Солун за три дена да си почине, да намери сили, министърът го извика и го удари ТИР. Вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща”, коментира още Борисов.
 
Тай отказа да коментира номинацията на Делян Пеевски на избираемо място в листата на ДПС с кандидати за евродепутати.
 
„Аз отговарям за ГЕРБ,  а не за ДПС и не ме интересува, не се бъркам в работата на другите партии, аз отговарям за моята партия и си нося отговорността за това, ще направим всичко възможно да ги победим, на 26 май ще знаем кого хората харесват повече, не познавам структурите и начина на действие на ДПС”, заяви Борисов.
 
По време на срещата той отново обвини БСП и ДПС в липса на морал и политическа отговорност. Според него управляващите са направили всичко възможно, за да се избегне чисто технологически възможността за избори две в едно.
 
Борисов смята, че дебатите по време на предстоящата кампания няма да е върху европейската тематика, а изборите ще са своеобразно социологическо проучване за подкрепата на партиите.
 
„Убеден съм, че БСП и ДПС пак ще ги опорочат, за да могат поне малко да се доближат до нашите резултатите”, коментира Борисов.
 
Той заяви още, че България не само може да стане енергийно независима, ами дори може да изнася газ, защото находището „Хан Аспарух” е с много залежи.

„Убеден съм, че нашето управление ще остане в историята с това, че дадохме разрешение да се проучва находището и то е много богато. България може да е производител и износител на газ, това беше стратегическата крачка, която направихме”, заяви Борисов и добави, че заради това е паднал от власт.
 
Той смята, че находището ще направи България богата и независима.
 
От своя страна Реформаторският блок настоява България да е инициатор на формирането на Европейски енергиен съюз. Според Меглена Кунева, лидер на „България на гражданите”, ако целият  ЕС договоря общи цени с Русия, то  цената ще падне с 33 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
0
 
! Отговори
ина преди 10 години
На Кунева й се чудя! Абе, не помни ли как я изрита Бате, когато ходи да го моли за еврокомисарството на времето? Политиците изобщо имат ли чест , достойнство и други такива
134
1
 
0
 
! Отговори
наско преди 10 години
Който си има коалиционен партньор да му мисли, аз в политиката не участвам. Но шайката е на ниво. Много, много ниско, но ниво...
133
1
 
1
 
! Отговори
криско преди 10 години
Oще колко избора с един - два процента трябва да минат, че тия хубавци да престанат да се появяват. Ти го гониш през вратата, то ще опита да влезе и през комина щом е за държавната хранилка...
132
1
 
0
 
! Отговори
Лозанова преди 10 години
Тези не мисля, че ще получат каквато и да е подкрепа от никого, при положение, че и Борисов и Кунева, доказаха, че нямат никакво място в политиката, още повече да са ЕП.
131
2
 
0
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Борисов има да си се надява някой да гласува за него и жалката му партия на тези избори, но това определено няма да стане. А явно е наистина много отчаян щом е готов да преговаря с битата карта на РБ относно това какви саботажи да се предприемат към добрата работа на правителството в последствие
130
2
 
0
 
! Отговори
Бошето преди 10 години
Двата потъващи кораба - ГЕРБ и РБ са готови да се обединят в името на жалките си стремежи за оцеляване и спечелване на така нужния им рейтинг. Вместо това обаче само пробиха още по-големи дупки в корпусите си
129
1
 
1
 
! Отговори
Весо преди 10 години
Ако Борисов ГЕРБ и реформаторите искат наистина да са полезни трябва да напуснат политическия живот на страната и никога да не се връщат в него, защото са вредни за България
128
1
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Бойко пак се е изказал нагло и лицемерно и думите му нямат нищо общо с реалната политическа действителност, а отразяват само нечистите му стремежи към властта
127
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Бойко е готов на всичко, за да се върне пак на власт включително и да се обедини с всяка друга псевдо партия с надеждата, че това ще му качи рейтинга
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТБОРЪТ НА РОДШИЛД ЗА БЪЛГАРИЯ
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гладна кокошка просо сънува
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комуниста няма род и родина на него не му пука,че с помощта на БСП, ДПС провежда дебългаризация в Родопите и прави хората зависими и ги превръща в машини за гласуване.Да не забравяме че бащата на Станишев и БКП забраниха на хората в Пиринско да се наричат българи и искаха да ликвидират България и да я включат в СССР.Но вярвам,че има и честни комунисти,които е крайно време да потърсят сметка от крадливата и анти българска върхушка.
123
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бойкооо,пак непозна за новите избори.Защо нещо , което не беше проблем за вас , ще е проблем за Орешарски.?Бъркат в Здравната каса изваждат милиарди и 800 мил.лева като Дянков и както казваше любимият ти Милен Цветков-ПРОБЛЕЪТ Е ИЗГЛАДЕН.....
122
5
 
6
 
! Отговори
ОБОБЩЕНИЕ преди 10 години
КАТО ВИДЯТ ТРОЛОВЕТЕ СТАТИЯ ЗА БОЙКО ИЛИ НЕГОВА СНИМКА И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА СЕ ВПРЯГА В РЕЖИМ НА ОПЛЮВАНЕ И ОКАЛЯНЕ,АМА ТОЛКОВА Е ДОЛНО И БЕЗСКРУПОЛНО,ЧЕ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ВИДИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА РЪКА В ТОВА,ТО НИЩО НОРМАЛНО НЕ ПИШАТ САМО МАНИПУЛАЦИИ,ЛЪЖИ,КОМПРОМАТИ,ОМРАЗА И ОБИДИ!
121
2
 
4
 
! Отговори
КОЙ ПИТА? преди 10 години
До питанеПИТА СЕ КОЙ СИ ТИ? ЩОМ ТИ СИ ПРЕДЛОЖИЛ ПЕЕВСКИ ДА НЕ БИ ДА СИ ДОГАН?
120
4
 
5
 
! Отговори
готи е! преди 10 години
До Анонимен ДО 140Ами що не видиш Доган,Станишев каква охрана години наред имат а? Много лесно е за всичко,да се оправдавате с Борисов,ама не е честно някак пред обществото,което е свидетел на целия преход- ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ!
119
6
 
7
 
! Отговори
Тодоров преди 10 години
На снимката-един селски тарикат "снизходително" усмихнат говори нещо на "политически" лица с ръце в джобовете ?!? Глупостите му въобще не коментирам.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако продажника не се извини на народа че предшествениците избиха ителигенцията на България така както се извини на Местан за измисленият възродителен въпрос а и сега пак застава зад ДПС срещу народа който го храни тогава ИЗБОРИ ВЕДНАГА ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ
117
6
 
6
 
! Отговори
питане преди 10 години
Протестиращите питали"Кой предложи Пеевски". Аз предложих Пеевски. Точка. А сега питам- КОЙ ПРЕДЛОЖИ 2001ГОД. БУДА ЗА ГЛ. СЕКРЕТАР НА МВР? МОЖЕ БИ НАРОДА ГО ПРЕДЛОЖИ? ИЛИ МАФИЯТА СЪБРА ПАРИ И ПЛАТИ НА МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ ЗА ДА СИ ИМА ЧОВЕК НА ВИСОКО НИВО В ДЪРЖАВАТА.КОЙ ПРЕДЛОЖИ МИТКО КАРАТИСТА ДА СТАНЕ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА В "ЕВН" С МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА 50 000ЛВ. КОЙ ПРЕДЛОЖИ РУМЕН ПАШАТА ДА КОНТРОЛИРА КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ?КОЙ ЗАКРИЛЯ МИШО БИРАТА И ПОСЛЕ ГО ЛИКВИДИРА.....КОЙ,КОЙ,КОЙ,КОЙ........
116
5
 
5
 
! Отговори
пламен преди 10 години
На вниманието на реформаторите! След такава среща с Герб ще ви паднат още процентите!Не разбрахте ли, че ние десните избиратели не сме съгласни да правите коалиция с Герб! Герб не е дясна партия , а производна на БКП и ДС структура за разбиване на демокрацията в България.Когато през 90 - те години ние десните скачахме по площадите, Б.Б. се е занимавал с охранителен бизнес и вардил Т.Ж.също така и присъствал на откриване на паметника на Т.Ж. в Правец. С този ли комунист сте седнали???