Курумбашев с прогноза: Само 3 партии ще имат евродепутати

Много трудно ще се прескочи 6-процентната бариера, смята той
Обновена: 27 апр 2014 15:14 | 27 апр 2014 13:14, Красимир Ангелов
57
Курумбашев с прогноза: Само 3 партии ще имат евродепутати
Снимка: БСП

Много е вероятно в бъдещия Европейски парламент да влязат представители само на трите големи партии в България – БСП, ГЕРБ и ДПС, прогнозира в Пазарджик кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Той посочи, че е много трудно да се прескочи 6-процентната бариера, "защото видяхме, че на парламентарните избори 4-процентната бариера беше прескочена от едва 4 партии“.

По думите на Курумбашен интересът към евроизборите е по-нисък и това не се отнася само за България, а и за останалите европейски държави.

"Европарламентът и за българите, и за останалите все още е много отдалечен и като място, и като оценка за неговото влияние", коментира Курумбашев, цитиран от "Фокус".

Преди това кандидатът за евродепутат посети и село Розино, община Карлово, където поиска всички граждани на Европа да имат еднакви социални права, условия на труд и достъп до образование.

"Успехът на левицата ще помогне да преодолеем дясната политика, която е рестриктивна и античовешка. В ЕП ние, представителите на България от "Коалиция за България", ще продължим да отстояваме всички наши ангажименти, поети пред вас в предизборната кампания за 42-то НС“, категоричен бе Курумбашев.

Той посочи, че за 330 дни от старта на кабинета „Орешарски” от левицата са успели да реализират голяма част от своите обещания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
7
 
! Отговори
губене на време преди 10 години
Евроизборите за нас са безсмислени.Никой там не ни бръсне за нищо,а и от нас нищо не зависи.Уреждаме само материалното положение на домогналите се до заветното депутатско място.Не е като в нашия парламент да гледаш цирка на народните избранници-златни пръстчета,препускащи депутати от партия в партия според келепира,без какъвто и да е смисъл празнодумни канонади,закони не издържащи и три месеца без поправки,лобиране за чужди интереси и т.н и т.н.
5
1
 
27
 
! Отговори
корумпир башев преди 10 години
артист-енергетик -перач на много пари
4
6
 
24
 
! Отговори
Voltron преди 10 години
Курумбашев, не забравяй, че изборите за този парламент ги фалшифицирахте с Кюстендилската афера. И тези ли смятате да опорочите?
3
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Курумбашев много ме кефи - страшен пич. Харесвам го още от времето на КУ-КУ.
2
2
 
14
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Единственото добро нещо в това изявление е "откритието". че кондомът няма да влезе.
1
5
 
26
 
! Отговори
49084 преди 10 години
Този престъпник отдавна трябваше да е в затвора! Колко ВЕИ-та направи, колко пари на гърба на народа печели! Да е жив и здрав да си ги харчи, че на "оня свят" никой с пари не си е тръгнал!