19,2 % гласуват за БСП, 17% - за ГЕРБ

"Сова харис" отчита 6,2% подкрепа за ДПС
296
19,2 % гласуват за БСП, 17% - за ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

"Преднината на БСП нараства", показва проучване на агенция "Сова Харис", поръчано от "Преса".

На изборите за Европарламент за БСП са заявили, че ще гласуват 19,2% от интервюираните.

За ГЕРБ - 17,0%, за ДПС - 6,2%, за "България без цензура" - 5,5%, за Реформаторския блок - 4,1 на сто.

Ако приемем, че активността на 25 май ще бъде около декларираната - малко под 60%, БСП и ГЕРБ може да разчитат на по 6 депутатски места, ДПС и коалицията ББЦ-ВМРО-БНД-ЗНС - на по 2, и Реформаторския блок - на 1 място.

Вторият вариант, ако гласуват 42%: 7 места за БСП, 5 за ГЕРБ, 4 за ДПС и 1 за ББЦ.

При трети вариант, ако гласуват около 50%, БСП ще запази позицията си от 7 места, ГЕРБ ще има сигурни петима евродепутати, ДПС - трима, коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС и др. - един,и едно място ще се разпределя вероятно между ГЕРБ и коалицията, ръководена от Николай Бареков, лидер на ББЦ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
станишев се бил 'концентрирал' над производството...хахаха..той даже не посмя да стане премиер, няма и за това топки. единственото, над което се концентрира станишев, е да не му се изпотят очилата, докато доган и *** мюфти му го набутват към сливиците. да не забравяме и първанов, който пък чака също да намаже...
168
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко друго, не и ГЕРБ. Никога повече тикви!
167
4
 
5
 
! Отговори
Дивна преди 9 години
До българинКакви студенти, бе, това си бяха платени наркоманчета, които дори не бяха от СУ. Поредната постановка. А както в последствие беше разкрито, самите "студенти" са станали жертви на метнатите предмети от "съ-студентите си" от задните редици.
166
4
 
6
 
! Отговори
Нено преди 9 години
Преднината на БСП нараства", показва проучване на агенция "Сова Харис", поръчано от "Преса". Защо ли това изречение ми разкрива колко добре ДОНОСНИЦИТЕ от Преса обслужват БСП, може би защото старата и заслужила сводница мадам В е в този ***, а меките китки от Сова Харис ОБСЛУЖВАТ наред всеки който си ПЛАТИ, е...бати и гнусотията.
165
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
Тези дето смятат да гласуват за БСП дали помнят пазаруването с купони,режимът на тока и заплатите от по 4 долара на месец?Знаете ли хора какво купувахме тогава с 4-те долара?Аз помня и ще ви кажа-2 килограма захар и 1 килограм сол!За толкова работех цял месец колкото и да ви звучи невероятно.И като гледам сега правителството как взема заем след заем виждам как пак натам отива работата.За бога братя българи не гласувайте за БСП!Само не за БСП!
164
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи всички основни партии едва-едва ще съберат 40-41% (заедно с дпс и атака). 60% от българите не ги припознават, в нормална държава това означава (под 50%) нови избори и да си тръгват старите партии. у нас обаче системата е такава, че и един да гласува, имаме правителство. за какво 'печелене' на избори говорим, когато заедно с фалшификациите и организирания вот, никой няма подкрепата и на даже и 20% от населението. дори и всички да направят кабинет заедно, пак ще имат под 50% подкрепа!
163
5
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Народът който толкоз бързо е забравил Луканов и Виденов си заслужава съдбата.Ако БСП и сега са номер 1 направо се замислям да емигрирам.
162
4
 
8
 
! Отговори
ФИФЧО преди 9 години
Ха, ха, ха !!!!! Щели *** да спечелят. *** червени!
161
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 9 години
Няма да гласуваме за БСП тъй като ръцете на партийните и шефове са окървавени с кръвта на протестиращите пред парламента студенти.
160
4
 
2
 
! Отговори
Зара преди 9 години
И по отношение на трудовия стаж, направете справка в НОИ и вероятно ще ви стане ясно, че има поне 10 години трудов стаж.
159
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после искаме друго управление... как като избираме същите партии?
158
5
 
6
 
! Отговори
Зара преди 9 години
Значи имате против образованието в чужбина, така ли да разбирам. Руското образование преди 1-2 десетилетия, че дори и сега се ползва със световен престиж и авторитет. Не знам на кого е марионетка, но защитава българските интереси. По отношение на сексуалността, това е най-голямата тъпотия, родена от безсилието на гербери и други провалени комунисти, човекът има два деца и щастливо семейство. Което не може да се каже за някои други.
157
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Зара, Moga li da popitam KAKVI SA KA4ESTVATA NA STANISHEV? - marionetka na Putin, ne identificirana sexualnost, smesno obrazovanie, nito edin den raboten stag.
156
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са ми интересни все пак тиквопоклониците, които на всеки който не се кланя по 5 пъти на ден на неграмотника от Банкя, веднага лепват етикета КОМУНИСТ.Аз например не мога да понасям този самовлюбен, некадърен и просто човек, въпреки че за разлика от него, никога не съм бил комунист. А той е бил. Заради облагите в старо време, с които се ползваха комунистите.
155
11
 
14
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Да се чуди човек откъде имат т.н. комунисти-социалисти тази огромна НАГЛОСТ.Станишев от името на БКП-БСП-ДС говори за благото на човека. Неговата партия и в частност баща му избиха над 200 000 невинни хора , организираха атентати в църкви, гари, домове и всички гадости и престъпления дори хранеха прасетата с трупове в Белене. И това има все още хора, които го одобряват. Сегашно време през 1989-90 година ограбиха спестяванията на народа чрез фалшиви банки и направиха 1 долар-3000 лв. Всичко , което прави тази престъпна и терористична партия е във вреда на народа и Държавата.
154
4
 
9
 
! Отговори
Петко преди 9 години
А ако сме много хора, а не ***?
153
6
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 9 години
Трябва да изберем хора с визия, положение и перспектива. Шулц и Станишев са глътката отрезвителен въздух за спарената демокрация, която все повече тегли всичко надолу. Трябва да има малко баланс.
152
6
 
9
 
! Отговори
void преди 9 години
Един и същи червен *** спами ли спами - Коко, Явор, Петко, Мими, Коки, Дивна... Може даже да е червен тролски софтуер. Колкото до Сова Харис - ХАХАХА - братовчед ми работи за тях, всички проучвания се поръчват и резултатът се плаща предварително. Така че БСП води само в мокрите сънища на Станишев и Местан. Народът ще ги клати тея на изборите, и на следващите ще ги клати, тях и цялата им *** коалиция.
151
11
 
7
 
! Отговори
Чаво преди 9 години
Станишев е земен, умерен и проникновен човек. Винаги вкарва капка лично отношение в политическите си дела. Той има уменията да скърши гръбнака на герберастията!
150
4
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 9 години
За какво са им хора на демократите, бе, на тях им трябват маймуни, които да ограбват. Те не се интересуват как държавата се управлява, така за демократите е по-лесно да си отмъкнат милиони, с които след това да продължат да мачкат маймуните.