Бат Сали: Преди избори сме братя роми, след това – мръсни мангали

90% от ромите вече знаели как да попълнят бюлетината за евроизборите
Обновена: 11 май 2014 12:14 | 11 май 2014 10:52, Анисия Иванова
247
Бат Сали: Преди избори сме братя роми, след това – мръсни мангали
Александър Методиев. Снимка, архив Булфото

90% от ромите вече знаят как да попълнят бюлетината за изборите за Европейски парламент, похвали се  пред bTV депутатът от ДПС Александър Методиев, инициатор на т. нар. ромско обединение, започнало от конгрес в четиризвезден хотел в Боровец преди месец. Той посочи, че по неофициални данни циганският етнос в България е около 800 000 души. „Целта ни е да обединим възможно по-голям % от етноса, защото той е манипулиран предизборно от всички партии – преди избори сме братя роми, а след това – мръсни мангали”, обясни ромският лидер.

"На Ахмед Доган (почетния лидер на ДПС - бел.ред.) обещах да работя честно и да допринеса за развитието на ДПС относно приоритетите, начертани от ръководството. Никой не може да обещае брой гласове, нашите хора имат глави на раменете си”, изтъкна още депутатът и прогнозира, че партията ще спечели три или четири мандата за Европарламента.

"ДПС е единствената партия, която е най-близка до циганския етнос – дава възможност на всеки да развива своите идеи. Ето, както на мен ми помогна за идеята за ромско обединение”, похвали Методиев себе си и партията си. Той уточни, че учредителната конференция на ромското обединение, която била насрочена за 12 май, била отложена за след изборите на 25 май, за да се разсеят съмненията за предизборна мобилизация на ромската общност.

"ДПС 20 и няколко години помага на този етнос”, подчерта Методиев, в чиято политическа биография фигурира дългогодишно членство в ромската партия „Евророма”, с чийто лидер Цветелин Кънчев влязоха в задочен медиен конфликт.

"Евророма не е дала, и себе си обвинявам, че лъжехме нашите хора със задачи, които в бъдеще щяхме да изпълним. Бяхме обещали на учениците – ранички и безплатни учебни помагала и храни, до осми клас сигурно ги чакат”, призна депутатът от ДПС, но не обясни какво са давали ромите в замяна на обещанията. „И до днес „Евророма е коалиционен партньор на БСП – за тях трябваше да се гласува”, допълни само той.
„Нашите хора са доста лъгани в продължение на десетилетия от всички партии”, призна ромският лидер.

„Евророма” е партия за собствени цели. На лидера вероятно се е плащало, плаща се и ще продължава да се плаща. Аз моята баница си я меся сам и сам си я хапвам, не искам парче от ничия баница”, коментира още Методиев.

В продължение на задочния спор с Цветелин Кънчев за гордостта и срама от произхода, Методиев извади своето удостоверение за раждане и посочи рожденото си има „Сали Юсеинов Мехмедов”. „Това е рожденото ми име, което са ми дали моите родители”, изтъкна той с нескрита радост и обясни, че именно оттам идва прозвището, с което е известен – Бат’ Сали. В началото на парламентарната си кариера обаче Бат’ Сали заплаши със съд всеки, който го нарича така. „Аз съм циганин и се гордея с произхода си”, заяви депутатът от ДПС и отново обвини Цветелин Кънчев, че е българин, а се представя за циганин.

„В това обединение ще има политическа дисциплина, няма да се поставят условия”, декларира Александър Методиев и допълни: „Аз нямам власт, власт има всевишния.”

Той представи приоритетите пред ромското обединение - образователният ценз, здравеопазването, жилищните проблеми. На въпрос дали това не са проблеми на всички българи, а не само за ромите, той обясни: „Ниската квалификация на нашите хора не им дава да получат правата, които им се полагат.”

Без да влиза в подробности, Александър Методиев изрази мнение, че кабинетът „Орешарски” се нуждае от ремонт, но посочи, че евентуалната смяна на министри ще бъде решена от ръководствата на управляващите партии.

„Кинжалът е тежък, с това забиване на кинжала, с организацията, която създаваме, ще приключим с манипулацията на ромите”, увери накрая Методиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
8
 
! Отговори
НЕ преди 9 години
Не сте мръсни ***!Вие сте мръсни ***!
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
даже не сте и ***, а напаст и ***
153
2
 
15
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Никакви детски за майки под 18 години и никакви приказки, че това им е традиция. Традиция го направихме ние, като разрешихме майчинството на малолетни майки да се превърне в ПРОФЕСИЯ!!! Крайно време е на *** без основно образование да се забрани да гласуват!!!
152
2
 
4
 
! Отговори
Капанар преди 9 години
Не е верно! Ти винаги си такъв!
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом хора като този никой , хора като бареков и подобни някакви са ЗАКОНО в политиката в България просто не знам каква е тази държава :) и всичко това е благодарение на БКП!!!!!
150
2
 
10
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
Бат Сали, такава е горчивата (за вас) истина..всички нормални хора по земята знаят какво означава думата ***...
149
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За нормалните хора винаги ще сте мръсни *** ! :)
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ЕДИН САМОСВАЛ ПЯСЪК ДА ВИ ЗАРОВЯТ ВСЕ ЩЕ СТЕ СИ ***.
147
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя роми сте за политиците ,а за нас мръсни ***.
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tiq *** ot selo mechka mai se mislqt za mnogo otvoreni daite da se suberem 100 mladi i koravi momcheta i da vidqt kak togava edin bylgarin pravi po 20 fraga
145
3
 
18
 
! Отговори
кисев преди 9 години
*** сте от всякаде а в русе са най гадните и миризливи *** дето викат на жените си веднъж жена веднъж брадчетке сестричке абе гадни ***
144
4
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Айде обясни как точно ДПС "дава възможност на всеки да развива своите идеи"! То на *** най-важното са им идеите!? И как точно "ДПС 20 и няколко години помага на този етнос? Как, с няколко кебапчета ли? 20 години ги манипулирали? Ами нали точно ДПС предимно ви агитира! ДПС ви лъже, плаши и експлоатира! Ако не сте го разбрали, значи сте много прости!Бат Салиии, тарикатинооо уяден...!
143
3
 
15
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Абе *** сте си отвсякъде и по всяко време.Преди -След все тая.Много ама много са нагли тия ръждивите бе,а като има и такива плужаци като този на снимката да ги подклаждат....направо не е за разправяне.
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли расистко тоя бат сали да се сърди на кънчев,все едно,че не е достоен човекАма то за тия европари стават много скандали
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя сте на политиците,продажнициЗа едно кебапче ни докарахте само ядове
140
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никви братя не сте ами *** си е ***!И затова само ***" *** джери" и в Аушвиц да отварят вратите за новите ЕВРОПЕЙЦИ ибез това сте в Германия повечето поне удобно и лесно...
139
4
 
6
 
! Отговори
qwerty11 преди 9 години
абе бат Сали вари го печи го *** си е ***
138
2
 
14
 
! Отговори
А преди 9 години
Братя роми сте само за измекярите, които се зоват политици. За обикновения българин сте си *** винаги и на всякъде!
137
1
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Сали, втората част на изречението е вярна, какъв брат си ми ти бе, бандюго от най-наглите?
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки, който се труди почтенно и се държи прилично е достоен Човек независимо от произхода.