Прокуратурата се самосезира за схема за контролиран вот

Тв репортаж показа миньори под натиск да гласуват за определена партия
21 май 2014 18:19,
14
Прокуратурата се самосезира за схема за контролиран вот
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата се е самосезирала след репортаж на Нова телевизия за схема за контролиран вот на евроизборите в неделя, съобщиха от медията.

Със скрита камера телевизията показва как миньори в Бобов дол са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

В записа се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната.

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „безплатен обяд няма”.

„От три години сме на 100 лв. аванс, а сега – 150. Няма никаква логика, всеки може да се сети, че е предизборно”, споделя пред телевизията един от служителите на мината, запазил анонимност.

От Нова телевизия обясниха, че по закон са длъжни да спестят името на конкретната партия, като обещаха да го кажат веднага след края на изборния ден в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
улио преди 9 години
То е ясно кой купува гласове,,, гнусните комунисти!vbox7/play:cee932a371&start=3
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството, че медиите държат г-на в шах. Ай не е платил, ай са го изпортили точно в деня на размисъл. И на края защо си мисля, че всичко ще се потули... и естествено за пореден път пак няма да има отговорни.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква файда след изборите? Бития бит, е*ания ***. После и да кажат, файда. Не че на всички не им е ясно кой стои зад това.
9
0
 
5
 
! Отговори
чугуни преди 9 години
Ако беше ГЕРБ досега да го бяха раздухали по всички медии и цяла седмица щяха само за това да говорят, но нали е или БСП или Бюрека сега мълчанието е пълно. Да ви се изхр*ча на п*миярските принципи.
8
0
 
6
 
! Отговори
MOLI преди 9 години
АКО СИ МНОГО *** НЯМА ДА СЕ ДОСЕТИШ НА КОГО СА МИНИТЕ И КОЯ Е ПАРТИЯТА.САМО,ЧЕ В МОМЕНТА Е В КОАЛИЦИЯ С БАРЕКОВ НЕ С КОМУНИСТИТЕ.И ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО.ПАРТИЯТА Е ЛИДЕР-НА КОВАЧКИ.А ВИЕ Я КРИИТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и на слепия е ясно че партията е БКП/БСП
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да бъде. Тя е активна, само когато става въпрос за нарушаване на закона от нейна страна. Или, разбира се, когато трябва да подпомага с активни заблуждаващи мероприятия управляващото мнозинство. Благодарение на активното й бездействие в Българи всичко може - дори когато видиотени политици говорят малоумия. Безобразия стават на всяка крачка, но те не се наказват, заради властта. Преврата Костинброд продължава благодарение на корумпираната съдебна система -некадърна,страхлива,алчна и нагла.
5
0
 
9
 
! Отговори
Т2 преди 9 години
Гърчете се гадни *** да *** дано!
4
1
 
34
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
ако бяха от ГЕРБ,щяха веднага да кажат партията,но нали е от БСП,пазят дълбока таина,защото нали всички журналисти сега се подмазват на комунистите и турците
3
0
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Манолова какво ще ни разказва в неделя вечер,няма да са розови сънища със сигурност.
2
0
 
42
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
От НОВА не казват името по същия закон, по който Бареков се *** в Костинброд миналата година. Няма такава държава.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
politika