Прокуратурата разследва работодател за контролиран вот

Заплашвал подчинените си с уволнение
Обновена: 25 май 2014 18:46 | 25 май 2014 18:39, Камелия Цветанова
7
Прокуратурата разследва работодател за контролиран вот

Две досъдебни производства е образувала прокуратурата по сигнал, че работодател принуждава подчинените си да гласуват за определена политическа сила.

Още по темата

В двата случая, в Козлодуй и в Бобов дол, работниците са заплашвани с уволнение, съобщи БТА.

Името на работодателя и партията, за която е принуждал служителите си да гласуват, не се съобщават.

В същото време говорителят на ЦИК Цветозар Томов заяви, че в Бобов дол няма установени нарушения.

„Не мога да кажа, колко проверки сме направили там, за да не информирам тези, които използват различни методи до контрол. Колкото проверки сме счели за нужно, толкова сме направили. Всички секции бяха обходени, през целия ден и районната и централната избирателни комисии имаха представители в общината“, обясни той.

Както Dnes.bg писа Нова телевизия излъчи репортаж, от който се вижда как миньори са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

Началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната.

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „Безплатен обяд няма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До optimistАз съм по-оптимист и смятам, че прокуратурата вече няма съмнение, че червения вятър е утихнал и се върви към античервен вятър. Затова си мисля, че някой дребен местен "бригадир" ще го отнесе! Може да не е кой-знае какво - но все е нещо! Създава се прецедент!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бързо!! Всички от ЦСКА Червено знаме да гласуват за майката партия и да спасим отбора!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 3 - едва ли, прокуратурата е тяхна...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
volen to4no prddi 1 godina dade vlasta na dps, dnes bulgarite go nakazaha
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще разследват ли Станишев за миньорите от Бобовдол? БСП за пореден път извърши тежко престъпление срещу българската индустрия и работещите в нея - накара хората да гласуват за тях, иначе им опразниха магазините и ги заплашваха че няма да има заплати. Тази партия мрази България и българския народ. Доказателства - лукановата зима, Беровото правителство, Жан Виденовия фалит, пребоядисания Костов, назначения Цар за премиер.. и сега Станишев..
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както Dnes.bg писа Нова телевизия излъчи репортаж, от който се вижда как миньори са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.И КАКВА Е НОВИНАТА?