Колко ще изкара кабинетът зависи от това какво ще свърши

Стоилов: Не знам кога ще са следващите избори
23
Колко ще изкара кабинетът зависи от това какво ще свърши
Снимка: Булфото

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов обвърза продължителността на мандата на кабинета с това, което той ще свърши.

По-добре е от действията на управлението и особено на правителството да се определя възможността за развитието на този мандат, така че той може да бъде по-дълъг и по-кратък, обясни той.

Депутатът не се нае с прогноза за евентуални предсрочни избори. Не знаем кога ще са следващите национални избори, коментира той.

Стоилов заяви, че продължителността на мандата не е самоцел и не може да бъде основната задача, която стои пред БСП, а да се изпълнят максимално ангажиментите, поети пред хората.

Още по темата
Ако има условия за това, мандатът може да бъде по-дълъг, ако това не става, ние ще губим подкрепата, която сме получили и която видяхме, че е намаляла, коментира той.

Депутатът обаче не вижда възможност за друго партньорство в този парламент.

За евентуални промени в кабинета Стоилов разясни, че „министрите трябва да са резултат от това как се преценява управлението за изминалата една година, какви нови задачи трябва да бъдат решавани“.

Тогава вече ръководствата и премиерът трябва да преценят евентуално къде и какви промени да се правят, допълни той.

Стоилов настоя за актуализация на задачите, които трябва да бъдат решавани от кабинета в следващите месеци.
Според него трябва да има ясни, видими резултати, не просто програмиране на действия за неопределено време.

Депутатът даде и пример, че разговорът за възстановяване на две-три индустриални предприятия не може да продължава повече, без да доведе до ясна развръзка дали това ще става и по какъв начин.

По думите му трябва да се прецени и в каква степен е възможно да бъдат повишени доходите следващата година.
Стоилов не изключи като вариант и собствената си оставка заради изборния резултат.

„Всеки един от нас трябва да е готов да носи своята отговорност в политиката. За съжаление, формите не са много, така че ще преценим с оглед на развитието на процеса какво е необходимо да се направи“, отговори той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предходния е еничарин. би отрязал главите на целия българки род ако има силици.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога крадливите милиционери повече няма да видят власт. По-добре Доган да управлява, но тези, които обложиха спестявания та ни с данък за да си строят магистралите-никога.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде,каквото откраднахте,откраднахте.Айде,баста,наглеци!!!!!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На едно от масовия случай домакинство му се налага да кара с 400 лева на месец. Съпрузите се опитват да измислят как да оцелеят. Ние сме колкото половин голям европейски град. Колко акъл трябва да се организираме? Колко? Или много некадърници ни управляват, или не искат да го направят, защото това за тях е по- полезно.Имаме огромна, паразитна администрация, която продължава да не си плаща осигуровкине, незнайно защо.Не е хаос нашето, а подредена стратегия за унищожение на българите.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе то аз теб, откак те помня, за две стотинки работа не вършиш, пък държелив си.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в отпуски излизат ... Какво да свършат ? Напълно безполезни
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стоилов е буквоед, книжен плъх, далеч от един, който се поти от труд. Стажът му е само в Народното събрание.Един ден ще бъде я омбутсман, шеф на Конституционния съд, шеф на Парламента.Но той не знае, а и не иска, че има и други начини да си вадиш хляб.Даже и да не ходиш на работа.Има ги много по контейнерите.Ей, не мога да преживея и приема това, което до 40-годишнината ми не бях виждал!Пазят си кожите и се вижда как се отдалечават от тези, уж за които "се борят". Много пехливани.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кабинет тегли заеми, не краде от Здравната каса, както ГЕРБ. Не зная споразумението между партиите има ли - няма ли, но от предишното управление някои, които викат много силно, не трябваше да са навън и да ги показват на телевизора.За разлика от предишното правителство, това никога не се оправда с предходните.Искам да чуя някой да каже какво ще направи, за да тръгне икономиката. Тръгне ли, всичко ще се оправи постепенно.България е 25 години в ръце на некадърни, алчни послушковци.
12
3
 
9
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Има ли поне един мъжкар в БСП? България няма време за губене с вас.
11
4
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Някой разбра ли нещо от това словоизлияние? Аз 2 пъти го прочетох - и нищо.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪН! Освободете държавата от присъствието си, лигльовци!
9
4
 
13
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Стоилов, този кабинет не е легитимен, за да остава да върши каквото и да е. Нали видяхте, че ако не беше грандиозната манипулация миналата година и опорочаването на деня за размисъл това щяха да са резултатите и миналата година и сега нямаше да сте управляващи. А ако в събота се бяха разгърмяли всички медии с това как БСП принуждава миньори да гласуват за миризливата ви партия наказателния вот щеше да е чутовен. Стига с това мижитурство! Застанете като мъже, поемете отговорност и се омитайте
8
0
 
8
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Ами като зависи от това какво прави кабинета, защо не си подава оставката Орешарски? Защо трябва да чакаме още за да видиме,че кабинета освен да тегли заеми, да възстановява на работа уволнените си служители на ръководни постове за да продължат да крадат, и освен да дава празни обещания независимо за какво дали за възстановяване на губещи предприятия които те съсипаха и източиха или за намаляване на младежката безработица или за строеж на магистрала или ксаквото и да е,НЯМА ЕДНА СТЪПКА НАПРАВЕНА
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СоциаглистПреди всичко колко ще се наведе пора на местан - як секс ще пада!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте се, бе!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Социаглист преди 9 години
Демек, зависи от това колко ще открадне този кабинет!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докарахте Гордия Българин до просешка тоягада не може да си купи за ядене да яде буклуци на промоциякъв кабинет държавата е фалирала отдавназа 25г нито един завод за 25 ги всичко унищоженокъде да работят хората за 500 лв обслужващт персонал?та това е мизерия бе другари
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки ден с този кабинет е загубен ден за България !
2
2
 
27
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
1
1
 
25
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
По този критерий кабинета не трябва да е на власт от няколко месеца !!!