Политическото присъствие в кабинета трябвало да се засили

Явор Куюмджиев критикува министър Вигенин заради Украйна
31 май 2014 13:15,
61
Политическото присъствие в кабинета трябвало да се засили
Явор Куюмджиев. Снимка: архив, Булфото

Политическото присъствие в кабинета трябва да се засили. Това заяви в ефира на Дарик червеният депутат Явор Куюмджиев. Той уточни, че това е личното му мнение.

На въпрос кои от членовете на правителството трябва да се сменят,  депутатът каза, че това трябва да са хората, които не са успели да покажат достатъчно ентусиазъм и достатъчно практическо приложение на политиките, които от управляващото мнозинство следва за подобряване живота на хората, трябва да бъдат преразгледани.

"Това правителство беше създадено като експертно и в него влязоха хора, които в голяма степен са доказани експерти в своите сфери. Може би една от причините, поради която получихме резултата в неделя, е, че нашите симпатизанти и членове не можаха да припознаят това правителство като свое и си мисля, че трябва да се засили политическото присъствие в това правителство. Ясно е, че се подкрепя от две партии", каза Куюмджиев.

Той посочи, че в кабинета има трима министри на БСП и трима на ДПС. Останалите членове на кабинета са експерти и според Куюмджиев това е "големият проблем" - симпатизантите на партията не припознават в това правителство своето правителство.

По думите му обаче сред другите причини за резултата на БСП е и поведението на министър Кристиан Вигенин, свързано с кризата в Украйна.

Според народния представител министърът  не е дооценил, че голяма част от симпатизантите на БСП са русофили.

"България е страна, член на ЕС и НАТО, и трябва да изпълняваме съюзническите си отговорности. Но от друга страна, сме нация, която от хилядолетия е свързана и с Русия, и с Украйна, с подобна религия, с подобни езици, братски народи. Трябваше да се направи усилие страната ни да използва тези две дадености в правенето на политиката в тази криза и да се опита да стане мост между Русия и ЕС,  а не да бъде троянски кон“, смята Куюумджиев.

Според него това е било по-правилната позиция. Той подчерта, че управляващите трябва да определят приоритетите и за да ги дефинират, трябва да се вслушат в това, което са им казали хората в неделя, а именно "че са отвратени въобще от правенето на политика в страната", защото 65% от гласоподавателите въобще не са отишли до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яворе-Явореее-още ли не си разбрал че народа няма нищо против руския народ а срещу руските политици които от векове унищожават българщината.Тук и в Русия.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимка още едно типично БСП- изр..че,което се мъчи да нагажда истината както му дойде.Ние сме за убиване че ги оставихме такива да ни касаят държавата.
44
0
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
до 30 ***, много те мъчи българския език. Образовайте се бе тролчовци. Явно тези които ви плащат са по неграмотни от вас.
43
0
 
6
 
! Отговори
Гнус ме е преди 9 години
От всички измикяри които се кланят пред паметници на убийци избивали жени и деца в България, хвърляли химикалкибомби разрушавали сгради и са се зовяли хамуреногени, *** които продават бели роби, прекланят се пред *** с циц.и и бради, педофили и пиандурници наваляни като скотове по златните ни пядсъци.. а най гадното племе са хилавите слуги българопредателите които ще имат само един край, печален за тях като и за тия които се крият под червеното знаме и като хиени си броят крадените л.***
42
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не виждам напоследък червената надежда с голата глава .Да не са му дошли емоциите от изборите в повече.Тази игра "избраха *** " "не мъ избраха"може да разболее човек.
41
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не виждам напоследък червената надежда с голата глава .Да не са му дошли емоциите от изборите в повече.Тази игра "избраха *** " "не мъ избраха"може да разболее човек.
40
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
ПИЧ ...А ХОДИ ПИЙ ОЩЕ ЕДНА РАКИЯ ........МАЙ САМ НЕ СИ РАЗБИРАШ ЗА КВО ГОВОРИШ А ОЩЕ КОЛКО ПИЯНИ МОЗЪЦИ ИМА ОКОЛО ТЕБ, ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК КОИ ВИ Е ИЗБРАЛ. ИЛИ НОСИТЕ ПОВЕЧЕ НА ПИЕНЕ ТА АКО НЕКОЙ ПИЯН КАЖЕ ЛОША ДУМА ДА КАЖЕ ЗА ВАС/БСП/ И ДА НЕ РАЗБЕРЕТЕ .А НА ХОРАТА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГОВОРИТЕ ПО НЕ ВИ РАЗБИРАТ, НО СИ ТРАЯТ..
39
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Явор Куюмджиев критикува министър Вигенин заради Украйна "Разбира се ,че ще го критикува.Той да не би да е недосегаем. "Изхвърлянията"му за Украйна бяха не само политическа ,но и стратегическа грешка.На кого се "докарваше" не ми е ясно ,но като чета как го защитават тези ,които пишеха преди 5 месеца за него какви ли не нелепости си мисля ,че "герберастчетата" и "седерастчетата" са безсрамници
38
4
 
4
 
! Отговори
ДО 48 преди 9 години
Кухъл аз не съм ти някой от тъпоглавото ти мижитурско съсловие и не съм и червен , аз съм образован и силен БЪЛГАРИН и ме е гнус от предатели и извратеняци. ходи да миеш чинии и да не те виждам където и да е по Българска земя, земя на Герои..
37
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Тоя кривомуцунестия защо не каже нещо за плановуту на дс-мафията бспдпсатакларъ-ббц да ни продадат като роби на кремъл? Всичко е подготвено - губят арбитража за Белете, компенсират руснаците с активите на НЕК и ставаме роби. Ако мръднеш или се изкажеш лошо за кремъл, ти спират тока и газта. Оправяй се.
36
2
 
6
 
! Отговори
do 39 преди 9 години
В България нямаме нужда от сини циганоговорящи с синини като на патлажан, така че бягай в индия или в анадола , а най добре при *** в детройд. НИЕ СМЕ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВЕН БЯЛ НАРОД.
35
1
 
6
 
! Отговори
Електората преди 9 години
А бе я първо отиди в КАТ да си платиш глобата ,а после се прави на много разбиращ.
34
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Абе хората квадрат от кръг не различават ти лекции по политология ще изнасяш.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМОЯТА БАБА НА СЕЛО НЕ МУ ВЯРВА И НЕ ВЯРВА НА БСП! ПО-СКОРО ВЯРВАТ МУ ТЕЗИ,КОИТО СА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ И КУПЕНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КЛИКА!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези им вярват само бабите на село и ***.
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продажната червена ***. Багажчето и в *** Русия....
30
1
 
15
 
! Отговори
Цоко на прецедателя преди 9 години
Какви хилядолетия ДРУГАРЮ ?!? Защо Русия не ни дава газ и ток безплатно, а ние им даваме по 6-7 милярда на година ДРУГАРЮ ?!? Какви връзки, братя , ДРУГАРЮ ?!?
29
0
 
10
 
! Отговори
аха преди 9 години
Първо бяха "около 40 %",сега са 35!Кога ще си признаете,че гласуваха под 20%!?
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЖОРЕТКАТА НА СТАНИШЕВ СЕ ИЗКАЗА.
27
0
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
ОСТАВКА , ДЕФОРМИРАН *** ...