БСП с 5 опорни точки за загубата

Изпълнителното бюро приема анализ за 1 г. управление на кабинета "Орешарски"
Обновена: 3 юни 2014 12:39 | 3 юни 2014 07:12, Веселина Йорданова
180
БСП с 5 опорни точки за загубата
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

Подробен анализ за загубата на евроизборите ще бъде приет днес на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, пише "Стандарт".

Документът ще бъде предложен за дебати и на висшия форум на социалистите в събота, 7 юни, за когато е насрочено заседанието на Националния съвет на БСП.

Още по темата
С 5 опорни точки апаратът на "Позитано" 20 ще обясни малкото гласове на "Коалиция за България", става ясно от обяснителните бележки на високопоставени източници от централата на БСП.

Недостатъчната медийна политика на правителството и липсата на разяснителни кампании за провежданите мерки, създаването на фракцията АБВ и не на последно място кризата в Украйна и говоренето по нея в стил "Брюксел" са първите три пункта в червения анализ.

Той съдържа и таблици с точните цифри за гласовете, получени от всички общини за БСП в сравнение с парламентарните избори през 2013-та и миналите европейски избори.

От "Позитано" 20 сочат като причина за резултата си още ДПС и "недостатъчната мотивация на избирателите". В частта "самокритика" социалистите сочат пасивността на някои от областните и общинските ръководства на партията.

Вината им ще се докаже с пасивната кампания в регионите и липсата на срещи с избиратели извън подготвените от централата обиколки на кандидатите за евродепутати. Червените представители от евролистата вече са обобщили къде и как са минали срещите им, при какъв интерес и с колко симпатизанти.

Изпълнителното бюро на БСП ще приеме и анализ за 1 година управление на кабинета "Орешарски". Вече са готови текстовете в ресорите "Култура", "Социални дейности", "Финанси".

До ден на бюрото на соцлидера Сергей Станишев ще бъдат представени и останалите сектори. Позивната от ръководството на БСП е да не се пестят слабите страни в политиките на правителството. Целта е да се посочат ясно нереализираните точки от предизборната програма на БСП, кои са причините за това, да се поставят оценки на министрите и как може да се отстранят проблемите в съответния ресор.

"Всички минуси трябва ясно да се чуят от членовете на Националния съвет", коментира лаконично ключов фактор от парламентарната група на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 129:КОЙ ЗАПОЧНА С КАМЕРИТЕ по пътищата----------------------------Е кой де, кой????? Мен са ме снимали още 2004 - кой ????????Със сигурност не е бате ти Бойче
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ние ще му подложим опорно коляно?! :)
112
22
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Като вървя из София виждам какво направи ГЕРБ, а преди ГЕРБ Мафиянски правеше същото. Като пътувам из България виждам какво направи ГЕРБ и то само за 3 години и 10 месеца. Затова за мен е ясно - никога вече ГЕРБ.
111
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре Орешарски, отколкото Борисов ....
110
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато вървя из София или пътувам-виждам КАКВО ПРАВИ ГЕРБ.Когато пътувам из БЪЛГАРИЯ,виждам КАКВО НАПРАВИ ГЕРБ само за 4 години!ДОПУСКАМ,ЧЕ ПРИБЛИЖЕНИ ФИРМИ МОЖЕ ДА СА СТАНАЛИ ПО-БОГАТИ,но и НЕЩО СА ОСТАВИЛИ! ЗА 20 ГОДИНИ МНОГО СТАНАХА ПО-БОГАТИ С ЛОЯЛНОСТ КЪМ БСП,но НИЩО НЕ ОСТАВИХА!КОЙ ЗАПОЧНА С КАМЕРИТЕ по пътищата и ПРИБРА ОТ ТРЪНКИТЕ КАТАДЖИИТЕ?КОЙ СЛОЖИ РЕД ПРИ ИЗПИТИТЕ В КАТ?За тези които не си признават и получават ОБРИВИ като чуят името му ще кажа НЕ Е Р.ПЕТКОВ,не е МИКОВ,НИТО сегашния
109
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
127Имаш пред вид Бойко |Борисов, който каято стар, печен комунист, се тръшка за властта, сякаш са му взели биберона!Познах, нали?
108
5
 
17
 
! Отговори
Фърфуй преди 9 години
Боли ли другари, а? Комунист власт само с кръв дава. Вие и това нямате.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova lice na snimkata nqma i kapka dostoinstvo
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
103Произнасяш се некомпетентно по въпроси имровизирано, без да подозираш , че тези имровизации нямат нищо с науката - има такава и не я измислят платените писачи по форумите.Ти не можеш да внушаваш кой как е живял и как се е чувствал, защото така са ти платили.От социална държава нищо не разбираш.Пропуснал най-важното - икономиката.Не се кефи на плюсове - нищо не разбираш и не знаеш за социалните механизми.Социалната държава разпределя, не търгува и изнудва.От социализма сме собственици!
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕРВЕНИЯТ БАНДИТ СТАНИШЕВ ГО БИВА САМО ЗА ОПОРНИ ТОЧКИ. САМО ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА С ВАШИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ !
104
1
 
7
 
! Отговори
Торговлей Москов преди 9 години
Сергей да беше изкарал 50-60 млн. лв и да купи братята с по тъмна кожа .Що не взе пример от Бюреков и Местан .Тия трябва да ги номинират за търговци номер едно на България ,особено новия месия Бюреков ,машалла бая пара похарчи момчето ,добре,че не ги дава той Ама как само плюе другите ,камилата ряпа да яде .Така,че т,ва е който дава парите той поръчва музиката ............
103
1
 
11
 
! Отговори
versaux преди 9 години
Нали България е член на ЕС ! ! ! В какъв стил да бъдат коментарите за Украйна..... Като искаш, заминавай си в твоята родина.....
102
1
 
18
 
! Отговори
Герб преди 9 години
Правилно опорните точки на Сергея са пет -четири са коленете и лактите му а петата и най-голямата го опира отзад.
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишеееффф некадърникоооо кеф ли ти е ? 11 пъти загуби поред и още имаш наглоста да говориш публично и да си на чело на БКП ...ти си СРАМ за всички себеуважаващи се комунистически *** ! Не че комунист разбира думата уважение де ...Мечтата ми беше да те видя смазан ...само, че още може ...още заслужаваш ..още трябва да губиш ти долен червей ! Господ гледа проклет безвернико , господ гледа и никога не пропуска да накаже , може да забави но не пропуска !
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кривата ракета Космоса й пречи!
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сега лидер на БСП е СерГей ,има предложение да се ЗАМЕСТИ от ***!ДОКАТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ОТ КОМУНИСТИ,ДЕЦА И ВНУЦИ НА КОМУНИСТИ,докато представители на интелектуалците са ПИРГОВА и подобни,социолозиПЛАТЕНИ ПАРТИИНИ ШАМАНИ,МИНИСТРИ съдени за корупция Декани ченгета на ДС...
98
1
 
5
 
! Отговори
Ноком преди 9 години
Византийското "бюро на БСП ще приеме и анализ за 1 година управление на кабинета "Орешарски".Алоу..Соца! Да не би заложника Орешарски да се провали на изборите? ВождътВи СерСтан докога ще се прави на камилска птица и ще се крие зад полите на МаМан?Каруцатас която летите към Европата отдавна се е превърнала в клиника с тенденция най-послевождът Ви да бъде диспансеризиран.Честито!
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и не на последно място кризата в Украйна и говоренето по нея в стил "Брюксел"Значи не трябва да се говори в стил Брюксел пък вие се кандидатирате за евродепутати.
96
1
 
9
 
! Отговори
Боже, боже преди 9 години
На калпавия х...., вълната му пречела. Хората просто не искат БСП. ГЕРБ си има твърд електорат, ДПС имат твърд електорат. На малките партии електората ходими-додими, не си знаят мястото, нямат политическа ориентация. А Станишев рови земята за да изкопае нещо ново с което да заблуждава хората. Но както се казва НЯМА НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. Само дето БГ се върти в един омагьосан кръг, а народа си носи хомота. ДОКОГА?
95
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Недостатъчната медийна политика на правителството и липсата на разяснителни кампании за провежданите мерки " - за това са прави. Правителството на Орешарски доста малко говори в какво състояние са заварили конкретни неща и какво са направили по въпроса. Това разбира се рефлектира върху резултатите на БСП като основна партия подкрепяща правителството на Орешарски, както и дава по-дбри резултати за ГЕРБ. Хората очкваха, да научат истината за управлението на ГЕРБ, а научиха само най-общи неща.