"Атака" оспорва законността на евровота

Партията изпрати жалба до Цацаров, който да сезира КС
Обновена: 5 юни 2014 09:52 | 4 юни 2014 15:40, Анисия Иванова
46
"Атака" оспорва законността на евровота
Снимка: архив Булфото

"Атака“ оспорва законността на проведените евроизбори и иска те да бъдат обявени за невалидни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Във връзка с това кандидатите за евродепутати от партията Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев са изпратили жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

В нея те настояват обвинител номер едно да сезира Конституционния съд на Република България, който може да се произнесе по законосъобразността на изборите, проведени на 25 май тази година.

Още по темата
Националистите са категорични, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс.

В мотивите към жалбата си те заявяват, че при провеждането на изборите е установено масово купуване на гласове, което не отразява реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните органи не взеха своевременно мерки, смятат от партията.

От "Атака" твърдят, че резултатите от изборите са опорочени и от значителните парични средства с неясен произход, който са използвани при избирателната кампания.

"Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот“, пише в жалбата.

По този начин избраните кандидати в ЕП няма да представляват българския народ, а определени икономически кръгове, твърдят от партията.

В края на деня от "Атака" съобщиха, че са събрани необходимите подписи, за да отправи искане до Конституционния съд за касиране на изборите.

Под искането са се подписали 21 депутати от „Атака“ и 28 от парламентарната група на БСП. Необходимите подписи за сезирането на КС са 48.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Martinsky преди 9 години
Abe vie normalni li ste be ? Kva ATAKA,kva ZASHTITA..Za murtvite ili dobro ili nishto..Mestana shte mu otvorqt glavata,no ne lekari..Stanisha mu izmira elektorata..pari za *** ima,dokato bulgarite sme unijavani po vsichki vuzmojni nachini..Chakam roditelite mi da si otidat ot tozi svqt mizerni,no spokoini..Sled tova shte se zapoznaem chrez mediite..Smyrt,smyrt i pak smyrt za vseki bulgarofob i nacionalen predatel !
30
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До Болен ДобревНе си прав. Не е никакво "партизанско движение". Да нахлуеш в едно село, в което има само 3 пистолета - на стражаря, пъдаря и кмета, да изгориш архива на селото, после да ограбиш мандрата, после да я запалиш защото не можеш да вземеш цялото количество сирене и кашкавал - това ли наричаш партизанско движение. В днешно време на това му се казва - въоръжен грабеж. И после полиция и армия ги преследвали! Ами да ги бяха награждавали!
29
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ДА НАИСТИНА ИЗБОРИТЕ НЕ СА ЗАКОННИ...,ЗАЩОТО НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА НИТО ЕДИН ОТ ВАС,А ВИЕ СТЕ В НС И В ЕП,ВЪН ОТ СТРАНАТА НИ ***
28
4
 
0
 
! Отговори
Правете си сметката преди 9 години
То не е нужно да си следовател за да ти светне лампата че има нещо нередно в тези избори. Значи в сайтовете където се пишат свободно мненията от народа има огромен брой коментари че Атака е единствената партия която защитава ценностите и интересите на България.Още повече че има и телевизия с която информира значителен брой зрители за нещата такива каквито са.Но на изборите изведнъж се оказва последна.Освен това в Гугъл името Волен Сидеров е единствената дума на света която не се самодописва.
27
0
 
3
 
! Отговори
Болен Добрев преди 9 години
Ама някой да е виновен на тези от ЮРУШ, че се държаха последните 6 месеци като ***, а не нормални хора?! То не бяха гонки за обиски около Орлов мост, не беше влизане в НС с пистолет на пояса, не бяха скандали в самолета София-Варна и бой в аеропорта... Сетне гнусни речи държаха Чуколов, Деница, бърборкото Димитър Димов! После дълго близаха като *** четирите букви на Местан! А БСП са си по рождение скандалджии, интриганти и прости хора. На тях им дай атентати и партизански движения!
26
0
 
3
 
! Отговори
онази с косата преди 9 години
Алкохолизирания ***- Венцислав Лаков от партия "Юруш" и днеска цивреше за правителството (което уж не подкрепяли) така, че падението им продължава, след като не са си взели поука от изборните резултати! Това са последните предсмъртни вопли на Сидероглу, Чуколина и компания!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА Е ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИК. ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПЯХА *** И ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДАТ НА ИЗБОРИ. ИЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ИСКАТ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЯХНАТА ПРОГРАМА. И АКО НЕ СЕ БЯХА СЪГЛАСИЛИ *** И БСПАРИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДАТ НА ИЗБОРИ. НО ПОНЕЖЕ НА ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ МУ НАПЪЛНИХА ГУШКАТА С МИЛИОНЧЕТА СИ ЗАТРАЯ И СЕ НАПРАВИ НА УМРЕЛА СКУМРИЯ. Е ЗАТОВА ЧЕ СЕ НАПРАВИ НА ОЩИПАНА НЕВЕСТА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛЕДА ПАРЛАМАТА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
24
5
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Ами Болен вместо да иска касиране и нови евроизбори за милиони, да беше си купил и той гласове, не да риве! Ама кой ще пръска пари по к*ви, шеметен лукс и Йосиф Кобзон! Толкова пари оскуба като златен пръст, от къде ли не, накрая се самозаблуди че е хванал Господ за шлифера. Еми то не става хем туй в онуй, хем душата в рая!Коректива на влластта се самозабрави... обаче на чий гръб става това, българи? Спете си, мрънкайте по форумите...и после 30% гласували...сегс сус (млък на турски) и у лево!
23
0
 
2
 
! Отговори
ВС преди 9 години
тук съм бе STANIK , никъде не съм изчезнал .
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валери Симеонов и Волен Сидеров се карат *** пичели!
21
7
 
13
 
! Отговори
STANIK преди 9 години
Къде изчезна ДОЛЕНЕЕЕЕЕЕЕ,къде си заешка джуко явете се нали сте мъже или само по паспорт сте от пол мъжки
20
5
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
И да оспорват и да не оспорват - ясно е, че са бита карта, за да се класират дори зад конкурентите им от партия СКАТ.
19
3
 
6
 
! Отговори
расист от София преди 9 години
Иван Костов - Министъра с корени от Дасикане Рома
18
4
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Ьтака лоша или хубава тя е коректив на властта!!!И какво точно корегира до момента от появата си, че не се сещам?! Сплоти ДПС гласоподавателите? Не бъди заблуден, беловласото джудже е меркантилен комплексар нищо повече
17
2
 
2
 
! Отговори
b преди 9 години
ami ataka si izharshiha paricite za voaqji po kyba i nasam natam i na mojasha si kypqt *** glasove za evrovota i sega iskat v evroparlamenta golenite zaplatki e nema veshe krai za tqh
16
10
 
6
 
! Отговори
Svidetel преди 9 години
Bravo na ATAKA, samo te imat smelostta da kazhat istinata za Evropeiska Bylgarija i "demokratichnite" izbori u nas. Izborite ot Toshovo vreme pri socializma izglezhdat kato detska igra s baloncheta i konfeti v sravnenie sys segashnite "demokratichni" izbori na "Evropeisko" nivo. Kakva gnusna i neshtastna demokracija ni spoletja,pazi bozhe sljapo da progleda!Tova bylgarski grazhdani sys tursko - isljamsko samosyznanie da izravni po broi na komunistite,a GERB samo da kakanizhat che sa pobediteli!?
15
3
 
13
 
! Отговори
Закона преди 9 години
Що за смешници са тези тримата!
14
12
 
10
 
! Отговори
националист преди 9 години
Браво точно така на тия избори се разчекнаха да купуват гласове най-много купува май ***! Имаше корпоративен вот както винаги и неизяснено финансиране *** от някъде получи 60 милиона и не казва от къде макар, че всичко е ясно! АТАКА винаги казват истината и този път ще извадят кирливите ризи на тези избори! АТАКА ПОБЕДА!!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ли има избори ами то и при бай Тошо имаше избори и при Сталин е имало избори дори както и тогава така и днес изборите са едно лицемрие у нас демокрацията е само фасадна тези които държат парите те решават съдбините зомбират ни с медиите купуват си избиратели....къде има истинска демокрация може би в Швейцария или Исландия когато спрат да се купуват гласове и всички българи гласуват а неграмотниците се лишат от правото да избират ще се оправи България..в противен случай стоим си в ***
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка държава сме лудите казват истината! *** изработи националистите от АТАКА и НФСБ !*** народ Щом избира додуци боковци лъжесоциалисти заслужава си съдбата турци да го тъпчат! Още по-лошо е да не се гласува затова едни и същи с купени *** ще му рещават съдбата!