Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори

Партиите трябвало да проведат дебат за датата на предсрочния вот
Обновена: 10 юни 2014 19:20 | 10 юни 2014 16:07,
194
Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ е готова за избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той обаче призова отговорните партии да проведат дебат по датата на предсрочните избори, която в крайна сметка ще бъде определена от президента.

По-рано лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори веднага – до края на юли.

Още по темата
Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава, коментира Борисов. 

От Вашингтон той поздрави Станишев „за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите. „Като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни Борисов.

Според него не само резултатите от изборите са такива, а пореден шамар за управлението било връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период.

„Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът ГЕРБ.

Той поздрави всички протестиращи, които "една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство".

Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена не него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗ *** ВАРНАЛИИ ГО ИЗГОНИХА ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК ТОЙ ЗА КЪДЕ СЕ СТЯГА.?КЪСА МУ Е ПАМЕТА КАТО ЛЕЖА ВБОЛНИЦА ПРЕДИНФАРКТНО БЕШЕ В ШОК ЩОТО ХОРАТА НЕ ГО ИСКАХА ЗА КЪДЕ СЕ СТЯГАШ БЕ МАФИОТЕ ПАК ЩЕ ТЕ МАХНАТ.
62
4
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
На Вашингтон им трябва *** корумпиран човечец с криминално минало който да им бъде покорен слуга!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боби, аз за такава коалиция пиша от много години, но и Тиквата и Сатанишев не искат и да чуят, абе гадни ****ерасти са и двамата, ама сега Симо Горския се връща и ще ги клати и двамата, за народа вече е все тая!
60
0
 
11
 
! Отговори
До Гочо преди 9 години
Нали всички партии искаха избори сега и веднага. Да бяха помислили именно че лятото е сезон на отпуските. Те са като : " на кривата ракета космосът е малък". Получиха каквото си търсеха
59
4
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia v takiva temi
58
6
 
0
 
! Отговори
USA преди 9 години
До Анонимен 59Sled kato ne glasuvash mnenieto ti si go pazi samo za sebe si,
57
2
 
18
 
! Отговори
Обама преди 9 години
На Боко му е лесно - въ Вашингтон му пишат програмата и PR-сценария.... Да му мисли България. Има една мисъл, която много ми харесва: "Ивайло водеше битки на три фронта - на юг с византийците, на север с татарите, а вътре в страната с ПРЕДАТЕЛИТЕ... С византийците и татарите успя да се справи...."
56
7
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Ако наистина ги е еня за тая държава, ГЕРБ и БСП ще стиснат зъби и ръце и ще бият шута на ДПС, АТАКА, ББЦ и други такива партийки и ще направят коалиция. Такава каквато е нормална в почти всяка цивилизована държава. Това ще докаже, че има поне малко светлина в тунела. И ще е върховен КЕФ, че са изритали ДПС и Атака. Само заради това си заслужава хахаха
55
9
 
4
 
! Отговори
23123 преди 9 години
Руската любов към нас се изразява в Купчината радиоактивни отпадъци произведени в Атомните централи, които ще пътуват към нас. Това е уредено вече със закони и наредби и затова напускат властта, направиха първите стъпки вече. Изобщо не се лъжете че ни мислят доброто. Колкото по бързо се махнат по-добре и завинаги най-добре. Ако някой дойде и почне да ви нарича "БРАТ" това не е на добро и би трябвало да ви звънят камбанки, освен ако не сте русофилски *** със стокхолмски синдром.
54
5
 
3
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Решиха да правят иабори,когато хората са в отпуск-кой на море,кой на планина,кой в чужбина.Тогава хептен няма да има кой да гласува.БСП знаят,че за тях гласуват баби и дядовци,които не ходят по курорти.
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно на края на юли много хора ще си бият камшика за морето и планината и няма да се съобразяват със боко тиквеника и прочие.Каква ли ще е изненадата когата на предсрочните избори българоубийеците от герб съберът 35% и пак няма да могът да съставят правителство и да управляват България .Поради простата причина ще мнозинството от нас българите сме отвратени от всички политици независимо дали се казват боко тиквуна ,прочие и затова не гласуваме на изборите
52
1
 
5
 
! Отговори
USA преди 9 години
Mafiata dade zaden xod .no ne se zablugdavaite tova e Mimikria...
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
54 кога не е било така и кога ще бъде по-различно? Вие сега ли го разбирате това. Америка е всичко и навсякъде, ЕС е нейна проекция за директно разпореждане със "страните членки". Само че Бойко все пак е по-добрият вариант.
50
1
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
Самодоволните муцуни, готови за властта.... Това, че НАРОДА не ги иска, на тях не им пука....
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO MUTRO PROKLETA ZA KVO SI V USA?KOLKO INVESTICII SHTE DADAT? KOLKO RABOTNI MESTA A?NULA NULA 00 KENEFI MRYSNI DOLU GROB
48
0
 
12
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ БСП И ГЕРБ НЯМА,ЕДНИТЕ СА ПОДВЛАСТТНИ НА ПЕС ДРУГИТЕ НА ЕНП,А ВСИЧКИ ЗАЕДНО СА СЛУГИ НА СВЕТОВНАТА БАНКА И САЩ,ТОЕСТ БСП И ГЕРБ СА ЛОБИСТИТЕ НА САЩ ЗА БЪЛГАРИЯ,ТОЕСТ ИЗБОРИ ЩЕ ИМА НО ИЗБОР НЯМАААА,А ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЯТА ПРАВЕНА ОТ ДЕМОКРАДЦИ,ОБАМА КАЗА ДА ПРАВЯТ ИЗБОРИ И БСП РАЗВЯ БЯЛОТО ЗНАМЕ НА СЕКУНДАТА,БОЙКО ГРАЧИ НЕЩО ОТ САЩ,РАДОСТ ГОЛЯМА ТОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПАДАР НА СТАДОТО,А АКО СЕ ОПЪНЕ ,ОТИВА В ЗАТВОРААА
47
0
 
7
 
! Отговори
V преди 9 години
До 30ATAKA
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпите шопи си обичат ГЕРБ и Боко, обаче дано си го държат в София щото се видя че в провинцията не го дишат тоя тлъст гей!
45
6
 
0
 
! Отговори
БГ преди 9 години
браво -демокрацияТА ПОБЕДИ......ТОВА СЕ КАЗВА ,,ТИХА РЕВОЛЮЦИЯ''
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ако вземе властта няма да изкара много,защото не го е еня за хората,а само за америка и ес.Най-важно е да го хвалят.Пък хората дали ще ядат,как ще плащат сметките от неговото затягане,дали се вдига тока,което според него е правилно,абе с една дума кучета ни яли.