Няма криза в икономиката, успокои Бобева

Единственият враг е политическата нестабилност, смята тя
Обновена: 11 юни 2014 14:07 | 11 юни 2014 11:11,
17
Няма криза в икономиката, успокои Бобева
Вицепремиерът Даниела Бобева. Снимка: БТА

Няма криза в българската икономика, а показателите ни в някои области са много по-добри от тези в много други европейски държави. Това каза пред БНР вицепремиерът Даниела Бобева, която отклони въпросите кога точно правителството смята да подаде оставка.

„Няма апокалипсис въпреки внушенията на опозицията. Това, което се говори, е абсолютна лъжа. Криза в икономиката няма. Единственият враг на българската икономика е политическата нестабилност“, посочи Бобева.

Според нея кабинетът е показал, че работи и докато не се избере ново правителство, ще продължи в тази посока.

„Политиците са длъжни да дадат ясна перспектива какво се случва оттук нататък. В това правителство има 3-4 човека, които са обвързани политически. Останалите не сме по никакъв начин обвързани политически и няма с необмислени решения да тласкаме държавата към политическа нестабилност“, категорична е Бобева. 

Тя призова политиците да се разберат и да дадат спокойствие на фирмите, за да работят, и на икономиката, която тъкмо тръгнала и започнала да се отлепва от дъното.

Що се отнася до всички нас, нека да купуваме български стоки и да почиваме на българското Черноморие и по този начин ще помогнем на икономиката да се оправи по-бързо, посъветва още Бобева.

Тя добави, че досега президентът не е търсил особено съгласие през последната година. Бобева обаче изрази надежда сега да го направи. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 9 години
То 2008 Станишев също разправяше, че няма криза. :)
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма криза само във вашите чугунени глави и милионерски джобове.Цяла година се пънете да управлявате насила и го правите по един изключително нагъл начин.Тръгвате си,след като направихте съответните уволнения-назначения,разбира се в своя полза.Милиарди заеми,нескончаеми хвалби,лъжи и най-важното-КРАЖБИ като за последно.Надявате се,че няма да ви пипнат и този път законите,но след изборите пречистване на съдебната система ще има и законът ще ви стигне,за да върнете откраднатото.Бумерангът идва.
11
5
 
7
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Б.Борисов е единствения добър Държавник в момента. Мисли в перспектива за България, а Руските *** искат само рушвети а след тях потоп. Да добиваш собствен газ и нефт е мечта за всяка Държава , но за нашите *** от БСП-ДС са важни Руските интереси , а не Българските.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А взимането на заеми не влиза ли автоматично в графата 'криза'?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така де, как да има криза, като не се отпускат достатъчно пари за нищо важно (Защото няма, а и защото има воля за мачкане на населението). Цъфнали и вързали сме иначе. То и китайците уж са супер икономически, но това не им пречи да работят денонощно в тъежки условия и да мизерстват.
8
1
 
20
 
! Отговори
TooN преди 9 години
Хахахаххаха, лелееее, е то бива наглост, ама като тази скоро не бях чел! Прочетах само първите 2 изречения от статията и още ме радва мнението на този ВИДЕН капацитет в БГ икономика! Хахаххахха
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маааа, как да има криза, кат нема икономика *** Бобеваааа!!!! Па и да има ти и Олигофренов няма да я усетите още 4-5год. а и да я усетите няма да си признаете както го направихте и 2008г. ОСТАВКА незабавно и ходете с Ореха да четете лекции в Корея.
6
1
 
13
 
! Отговори
bobo преди 9 години
НА ТАЯ СТАРА ПРОСТАКЕЛА - БОБЕВА НЯМА ЛИ КОЙ ДА Й КАЖЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА ИМА КРИЗА В НЕЩОКОЕТО ГО НЯМА !!! АБЕ СТАР *** СКЪСАН БОБЕВА КЪДЕ Е ТАЗИ ИКОНОМИКА БЕ !!! МАЛКО МИ ПРИЛИЧА НА ВАШИТЕ 240 000 РАБОТНИ МЕСТА !!! ХАЗАРТА НЕ Е ИКОНОМИКАНАЛИ !!! СТАРА ЧАНТА АМА И БЕЗ ДРЪЖКИ !!
5
0
 
19
 
! Отговори
Aleex преди 9 години
Тая женица слуша ли се какви ги говори?!?
4
4
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
С този валутен борд няма да има криза в България , но няма и да има живот .Валутния борд е за аборигенски държави .(а ние май сме в ЕС ) Той държи държавата и народа на изскуствено тишане ..... .
3
0
 
14
 
! Отговори
тотко преди 9 години
Че тя ИКОНОМИКАТА от много време е в криза Бобева душко.
2
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Я виж ,икономическата мисъл у нас си има своя Кольо Колев.
1
1
 
20
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Че то няма и икономика . Другарите се погрижиха и за това.