Борисов иска САЩ да помагат за обучението на специалисти

Голяма част от сегашните са учили в Русия или България, каза лидерът на ГЕРБ
12 юни 2014 11:16, Елка Василева
141
Борисов иска САЩ да помагат за обучението на специалисти
Джон Маккейн и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Преди да разширите инвестициите си, САЩ трябва да подпомогнат и обучението на достатъчно млади кадри в България, които да работят по различните проекти. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на бизнеса и неправителствени организации в Центъра за европейски политически анализи във Вашингтон, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

"Голяма част от сегашните специалисти са получили образованието си в Русия или България. За новите инвестиционни проекти обаче ще са ви необходими ново поколение специалисти, които да познават най-модерните технологии и стандарти. Затова ви призовавам да разработите съвместни програми за обучение на специалисти от различни области заедно с българските университети. Центърът за европейски политически анализи може да си партнира успешно в тази посока и с Българската академия на науките, където имаме прекрасни специалисти и възможности", каза още Борисов.

Председателят на ГЕРБ предложи да се обсъдят и възможностите за учредяването на различни стипендии за млади българи, които да се обучават в САЩ, защото страната ни има много способни младежи, които печелят първите места от различни световни олимпиади по математика и други дисциплини.

"Паралелно с обучението на млади специалисти американските компании могат успешно да разширят своите инвестиции в България. Сферите за това са много - от енергетиката, през туризма и строителството, до селското стопанство и други", подчерта още Бойко Борисов.

Във Вашингтон председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна и със сенатор Джон Маккейн по негова покана в Сената на САЩ. Борисов и сенатор Маккейн са обсъдили ситуация в Европа и развитието на кризата в Украйна. Строителството на газопровода "Южен поток" също е било акцент в разговора.

Бойко Борисов и Джон Маккейн са обсъдили още доброто двустранно сътрудничество между България и САЩ, и двамата са изразили увереност, че няма никакви пречки пред по-нататъшното добро развитие на българо-американските отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен1Избираш Станишев и пътят към Сибир минава през Анадола да те похаресват малко
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се мазниш на Брюксел, това го разбирам, да продаваш България на САЩ срещу власт, това никога няма да ти го простя.
9
2
 
23
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Цялата политическа шайка са един дол дренки. Българино, добре заварил новото робство!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той, както го е подкарал, още малко ще поиска да станем и колония на САЩ!Ние занем за любовта му към щатите, но няма как да ни я пробута и на нас!
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOIKO NIKOGA NE SE VRYSHTAI OT USA 300 PYTI PROKLET DA SI
6
3
 
28
 
! Отговори
морски преди 9 години
Двамата *** на снимката са заплаха за националната сигурност на България.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOLU MRYSNIQT PREDATEL TIKVUN VYN OT BYLGARIQ SYD ZA NEGO
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Във Вашингтон председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна и със сенатор Джон Маккейн по негова покана в Сената на САЩ. Борисов и сенатор Маккейн са обсъдили ситуация в Европа и развитието на кризата в Украйна. Строителството на газопровода "Южен поток" също е било акцент в разговора."Буда стана Юда.
3
4
 
24
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
На Борката му напълниха устата със с..*** ..р..***.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LELEEE PREDATEL MRYSEN VIJTE GO S MAKKEIN,SHTE NI PRATQT SPECIALISTI PO MAIDAN,BYLGARINOOOO TOQ E NAI GOLEMIQT TI VRAG BOKO MUTRATA
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
`Баф ***`а му - такова г.золизане и по комунистическо нямаше!!!