Още не сме стигнали до точката за служебен премиер

Станишев: В БСП не сме обсъждали въпроса за мандата за нов кабинет
Обновена: 13 юни 2014 11:46 | 13 юни 2014 11:45, Веселина Йорданова
50
Още не сме стигнали до точката за служебен премиер
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев заподозря политическа атака срещу себе си и съпругата си Моника.

Всеки един момент, когато БСП има политическа инициатива, която е силна, се засилват атаките лично срещу мен и срещу моето семейство, коментира той.

По думите му няма съпруга на политик, която да бъде толкова атакувана. Много добре знам, че се прави заради мен. Искам пред цяла България да кажа на съпругата ми, че я обичам, че стоя до нея, че винаги може да разчита на моя подкрепа, подчерта той.

Още по темата
За политическата ситуация Станишев отново повтори тезата си, че „никой не бърза за избори“. Той посочи, че въпросът за дата ще бъде обсъден на заседанието на КСНС, въпреки че той е въпрос за консултации между политическите партии.

Станишев не коментира вариантите за служебен премиер с думите, че не сме стигнали до тази точка. В БСП не стигнали и до въпроса ще върнат ли веднага мандата за съставяне на правителство или ще го бавят, както обяви, че ще направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако има предсрочни избори сега, те трябва да се проведат от правителство, което не е политизирано“, подчерта той. Според него парламентът може да работи ефективно в следващите седмици въпреки ГЕРБ, които не влизат в пленарна зала.

Като важен Станишев посочи законопроекта за търговските вериги, закона за военноинвалидите и  военнопострадалите. Има достатъчно работа, коментира той.

Стана ясно, че ГЕРБ са против това НС да разгледа инициативите за референдум за изборните правила. Втори ден поред ГЕРБ провалят разглеждане на тази инициатива, подчерта Станишев.

По думите от опозицията използват идеята само като политически инструмент.

Станишев подчерта, че „Южен поток“ е много важен инвестиционен проект за България, който ще донесе приходи в хазната и хиляди работни места, а за целия ЕС ще даде възможност да получава газ без посредници.

Много съм обезпокоен от изявленията на президента Росен Плевнелиев, който обясни, че в България предстои спиране на еврофондовете заради „Южен поток“. Не знам дали осъзнава колко опасни са тези изявления, каза Станишев и призова държавният глава, ако има такава информация, да каже откъде е.

Лидерът на БСП смята, че е важно да се намери формула, по която проектът да продължи да се реализира.
 
   
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
63 преди 9 години
Какъвто си ти, такива са и хората ти по места надолу.Хващайте се всички и освободете държавата ни от Вашето присъствие.
28
3
 
0
 
! Отговори
пламен преди 9 години
целта на Герб е чрез служебното правителство да сменят директорите на полицията по големите градове и затова БСП още овърта, но няма как да стане те да имат думата при правенето на служебното правителство. Чрез полицията Герб цели да има предимство при извънредните избори. Това е истината, а не че на БСП и Орешарски не им се подава оставка.
27
0
 
3
 
! Отговори
rosho преди 9 години
утре, утре ще ви положим
26
0
 
4
 
! Отговори
dan преди 9 години
Ти ли бе дърво можеш да обичаш
25
1
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Още му се играе. Публиката или е напуснала или го освирква, но той продължава да си мисли че е добър актьор. Оставете му последните минути под прожекторите. той вече е минало, както и всички циркаджии около него.
24
3
 
15
 
! Отговори
6 преди 9 години
Какъв служебен премиер ще избираш ти бе неудачник. Изчезвай и никога не се връщай. Ти нищо не можеш да избираш защото си политически труп.
23
3
 
16
 
! Отговори
ЗБОГОМ, СЕРГЕЙ ! преди 9 години
Збогом, експертизи, збогом контексти, збогом политики! Ватманът Зтефан Данаилов ви чака. Чакат да си ходите и два и половина милиона българи, които не смеят да се приберат в Родината си заради вас, *** противни!
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Xora nikoi ne vqrvashe che Amerika shte gi opravlqva cheren i musulmanin.Napravete Mestan edin premier i go ostavete da poraboti edin mandad i shte vidite kak shte se opravi BG.Ne gledaite zle na religiite vie znaete li che ako *** si glasuvat vsichki za tqxnata partia kakvo shte stane vav parlamenta......
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон"ЗА СТАНИШЕВ НИКОЙ НИКОГА НИЩО ПОДОБНО НЕ Е КАЗВАЛ.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАНДАТА НА ОУШЪН !
19
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ЕЙЙЙ ПО НАГЛИ ХОРА ОТ СЕРЕГЕЙ ПАРТИЯ КОМУНИСТИ.. МЕСТАН И ДОГАНИЦА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ... АРЕ ОТИВАЙТЕ СИ ВЕЧЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЛИ ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ. ЕВРОСЪЮЗА СЪЩО НЕ ИСКАТ.. ПФУУУ МРЪСНИ КУЧЕТА
18
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е бъдещият премиер бадете спокоини...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският гражданин поради реална и неизбежна опасност от страна на властта ,спрямо законите, трябва да упражни правото си на неизбежна отбрана.Но поради огромната пасивност на българското общество ги призовавам библейски да се пазят от плътски врагове-политиците и безплътски и призрачни врагове-задкулисието.
16
5
 
10
 
! Отговори
пълен смях преди 9 години
Викайте Бойко!В щатите му показаха как да ви оправи!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон"
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчадие, за бесилото си, станишко!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да си направят прощално фото !
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още Орешарски не е подал оставка и от думите му няма намерение да подава доброволно оставка, докато има мнозинство, а вие говорите за служебно правителство.
11
0
 
21
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Сега да чакаме ли Мая манолова да разтълкува какво е искал да каже лидера и??? Аз вече не знам какво точно иска СТанишев, първо каза,че няма да има оставка на правителството и няма да има предсрочни избори след това заяви ,че трябва да си подаде оставка правителството ,но избори до година на пролет, след три дена пък се изтъпанчи на конгреса им и заяви, че избори в края на юли са напълно реалистичен вариант и трябва бързо да се направят избори, сега-нямало да си подава оставка правителството...
10
1
 
21
 
! Отговори
лалугер преди 9 години
Ако лалугера имаше достойнство на ниво общ работник трябваше да се е гръмнал заради бедите които донесе на милиони българи. Явно той не е дорасъл до ниво на боклукчия и продължава, той главния виновник за краха на БЪЛГАРИЯ да се явява жив пред медиите. Хората с потекло, възпитание и морал използват пистолета в подобна ситуация. Всичко останало е изказ на ПАРВЕНУЩИНА.