Депутатите отложиха дебата за провеждането на референдум

Миков покани президента в НС в 16.30
Обновена: 17 юни 2014 15:16 | 17 юни 2014 14:39, Надежда Бочева
11
Депутатите отложиха дебата за провеждането на референдум
Снимка: архив, Булфото

Народните представители отложиха с няколко часа дебатите по внесените от президента и от инициативен комитет предложения за произвеждане на референдум за изборните правила. Това е единствената точка в дневния ред на днешното извънредно заседание на парламента.

Димитър Лазаров от ГЕРБ поиска представители на президентската институция да присъстват и дебатите да бъде отложена, докато те не дойдат.

„Президентът е внесъл предложение за референдум, гледам към балкона, няма го. Знае, че предложението е в дневния ред, каза шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС.

Председателят на НС Михаил Миков заяви, че е писал до президента и е получил отговор, в който държавният глава ясно и мотивирано обяснява, че достатъчно добре вече е разяснил аргументите си.

Той обясни, че президентската инициатива не обвързва НС със срок, за разлика от подписката на инициативния комитет.

Предложението за отлагане на точката бе прието, но след това Миков обяви прегласуване. И при втория опит депутатите решиха да отложат обсъжданията.

Председателят на парламента покани президента в НС в 16.30 часа, когато заседанието на парламента отново ще бъде подновено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
depytati prestapnici razgrabili i ynishtojili balgaria.mrasna chinovnicheska paplach ot mirizlivi hlebarki gadni otrepki.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В никакъв случай отново Борисов!!! За нищо на света!!! Човек без принципи, непредсказуем, който променя мнението и решенията си по пет пъти на ден. Това не е човек с поведение и характер на държавник, а на жена. В момента си върти ..за и пред хората и пред ДПС.Нали и той искаше задължително гласуване? Или не? За него никога не може да си сигурен какво мисли, какво говори и какво прави. Мутра.
7
2
 
6
 
! Отговори
ddfs преди 9 години
ГЕРБ се гърчат да не оплескат дослука с ДПС, ама хем и да не си личи... За никой вече не е тайна, че са се договорили под масата ГЕРБ+ДПС да ни управляват. Честито, народе!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Референдум на кукуво лято! Никой не иска референдум.Това беше целта на Герб. Да заговорят за референдум защото това е най-добрия начин да се прикрие нежеланието за референдум.
5
1
 
7
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Субсидиите на партиите да бъдат спрени. Мажоритарни избори. Нова Конституция. Електронно правителство. Електронен парламент. Електронно гласуване. Електронна администрация. Ценз за гласуване средно образование. И понеже партиите вече тотално губят електората си, да вземат да измислят с какво да привлекат доверието обратно - стратегии, идеи, платформи, решения, планове. А не да се спасяват със соц. заповеди как зорлем да ида да гласувам за хора, които не виждам какво могат да ми дадат понеже капацитет нямат. Не желая. Не мога да избирам от едно зло, по-голямо или по-малко. Или искаме да се опра
4
2
 
4
 
! Отговори
до правилно преди 9 години
Върни си мислите малко назад и ми кажи, ако нямаше решение за предсрочни избори, но подписката на ГЕРБ вече е внесена, сроковете са заковани- 3 месеца от внасяне на подписката, какво щеше да се случи? Тези, колкото и да са милиони за референдума щяха да бъдат дадени, нали? Сега те /парите/ ли са причината да бият отбой ГЕРБ + ДПС от задължителното гласуване?
3
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Блядистанските агенти нямат късмет, лилипутин е зает в украйна и не може да им прати армия както сталин през 1944та. И ерата на мулетата-плод на извращения между блядистанка и последния модел помаци известни като рубладжии, е пред логичен завършек. Факт!
2
3
 
8
 
! Отговори
ПРАВИЛНО !!! преди 9 години
Ако решението се вземе днес, това би означавало народното допитване да е до три месеца, т.е. преди предсрочните избори. Така ще се изхарчат минимум 20 МИЛИОНА ЛЕВА допълнително.От ГЕРБ настояват референдумът да е заедно с изборите.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почват игричките.Търсят начин да провалят провеждането на референдума.Никоя от настоящите партии няма интерес от него.Какво ли ще измислят, за да го отложат, или да отхвърлят провеждането му?!