Оттук нататък война до дупка, вбеси се Борисов

БСП, ДПС и „Атака“ не заслужавали толерантност
Обновена: 18 юни 2014 15:04 | 18 юни 2014 10:35, Камелия Цветанова
746
Оттук нататък война до дупка, вбеси се Борисов
Снимка: архив, БТА

БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, оттук нататък война, реваншизъм до дупка. Те се подиграха с мен, аз не им вярвам вече за нищо.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна пленарната зала, след като мнозинството в парламента отхвърли предложението му обсъждането на Закона за МВР, на който президентът Росен Плевнелиев наложи вето, да остане за след политическите консултации на парламентарно представените партии във вторник.
 
След това обаче депутатите изненадващо приеха същото искане на Янаки Стоилов от БСП и така в крайна сметка разглеждането на ветото остана за следващата седмица.

Още по темата
Борисов предупреди на изборите хората да знаят с какви партии си имат работа.

Те нямат 160 милиона лева в бюджета за МВР, това е едно провалено министерство и Волен Сидеров оспорва изборите заради това, че МВР не се е справило, а сега искат да им дадат на тези хора да си назначават без конкурси, коментира лидерът на опозицията.

Той припомни, че вчера лидерите на парламентарно представените партии единодушно, без уговорки и забележки, са се разбрали за постигане на плавен преход за политическа стабилизация.

Приехме формулировката на Лютви Местан и във втора точка за това, което сме си стиснали ръцете и сме си договорили, сме записали определяне на приоритетни задачи на парламента и на изпълнителната власт. И тъй като Станишев каза, че днес и утре го няма, а Местан в четвъртък и петък, в понеделник имаше нещо друго, се разбрахме за вторник в парламента да определим 10-15 закона, които да приемем, предлагам Законът за МВР да остане за след вторник, обясни Борисов.

След това обаче Янаки Стоилов обвини опозицията, че тенденциозно вкарва в дневния ред на парламента промените в Наказателния кодекс, където има текстове за „странни промени в института на давността за престъпления, извършени по политически причини“.

Борисов обяви, че депутатите му ще оттеглят предложението си и от името на ГЕРБ това направи Цецка Цачева.

Предложението й обаче не беше прието, но в крайна сметка беше одобрено същото, но направено от Янаки Стоилов.

Преди 10 дни президентът върна Закона за Министерството на вътрешните работи.

В мотивите си за преразглеждане на разпоредби от закона държавният глава посочи, че липсва финансова обосновка за необходимите средства за 2014 година и за подобряване на социално-икономическите права на служителите в МВР.

Подчертано беше също, че са включени разпоредби, които създават предпоставки за нарушаване на конституционното право на достъп до обществена информация, за което допринася и записаната в закона възможност за мълчалив отказ по заявления за достъп до информация.

Росен Плевнелиев върна и разпоредбите, с които се отнема съществувалото повече от 20 години правомощие на президента да назначава главния секретар на МВР.

Текстовете регламентират главният секретар на МВР да се назначава от правителството по предложение на вътрешния министър, а не както досега -  с указ на президента. Главният секретар ще трябва да има поне седем години професионален стаж, а мандатът му ще бъде пет години.

Това означава, че следващият вътрешен министър ще трябва да работи с настоящия главен секретар - Светлозар Лазаров. Новият министър ще може да прекрати мандата му при тежко нарушение, при системно неизпълнение на служебните задължения, както и при извършването на действия, които накърняват престижа на министерството.

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
563
2
 
3
 
! Отговори
яьэф преди 9 години
Когато и да се започне война срещи комунопитеците от дс бспдпсатакларъ все е късно. Бой по тъпите кратуни продажни!
562
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 657: А ти какво си? ***, лъжец? Май си всичко заедно. Какви 90%, бе комундрел смотан, откачалка такава! Само бой и еб*н за вас!!! КРАДЛИВИ!!!
561
2
 
2
 
! Отговори
Гешев преди 9 години
Лустрация до дупка! Докато не остане ни един комуноид близо до която и да е власт, служба, администрация и т. н.! По-добре 1 млн. родоотстъпници-комунисти в Сибир, Северна Корея, Куба или на Марс, отколкото 2 млн. млади, силни и образовани българи извън Отечеството!
560
0
 
5
 
! Отговори
Жалки сме преди 9 години
Само си ревеме и се самосъжаляваме, кой как ни управлявал? Докато народа не стане и не скалпира тия 240 черепчета на жълтите павета, никой няма да дойде с респект към народа и да работи за неговото благо! Докто тези овце не спрат да си ползват ченетата да дъвчат суха тревица, тези крастави вълчета ще си зимат малко по малко жертви докато стадото се стопи и тогава спокойно могат да продадът ливадата да я пасат чуждите ***! "Не сме народ а ***, пак ще кажа и с това ще да свърша" П. Славейков
559
3
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Евала бате Бойко само така!!!война срещу отрепките!!!Така навремето е направил Хорти в Унгария 1919-20 г. след Унгарската Съветска република и Франко по време и след Гражданската война 1936-39г.в Испания-ти червен ляв п...л ли си-затвор,разстрел,бесило!!!!
558
1
 
2
 
! Отговори
Банрустана преди 9 години
Първанов и Борисов са от един отбор - този на ДС. Навремето Петър Стоянов назначи ББ за генерален секретар на МВР, а ДС мафията, в лицето на Пеевски и Бареков, му правеше *** чрез медиите.
557
1
 
3
 
! Отговори
Бантустана преди 9 години
659, не е американска ***, а чисто родна българска. Американците първи публикуваха доклад за криминалното му минало. Просто родните милиционери го карат до САЩ на екскурзия, за да му вдигат имиджа.
556
0
 
4
 
! Отговори
inar преди 9 години
Pitam kude e prokuraturata?!Tova e zaplaha kum instituciite v BG. Koi e toq malomnik i v ka4estvoto si na kakuv zapla6va nai bezceremonno i vsu4ki go gledat i edva li ne mu rukoplqwskat!Kude otivame be hgora??Ne mu li qdohme ve4e vednuj poparata?Pak lio iskamwe?Kogato spe4eli parlamentarnite izbori da pravi kakvoto iska, no za sega ne gi e spe4elil i trqbva da bude zastaven da se suobrazqva kakvo govoriu....Toi e edin nai oibiknoven deputat i ni6to pove4e 640.000 elektoralkni edinici
555
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой обяви война бе? На 90 % от народа? И какво? Ще се биеш? Ще репресираш?. Замислял ли си се какво ще стане, ако хората приемат обявената от тебе война? ***. С тъпите си приказка се конфронтираш с огромната част от хората, независимо политически представени или негласували. И отново позабравения егоцентризъм" "аз", "с мен". Ти си нищо. Плюнка.
554
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете на Моника Хохегер,задвижени от Кутев и сестра Йотова от Брюксел,не спират с атаките.Най-напред провокират Борисов с вечните си манипулации,след това го хулят,като му приписват своите грехове.Ей, тази ДС няма спирка.Като гледам как се включват с припяване и облагодетелстваните от властта милионерчета,дето 25 години мълчаливо подкрепят партията-майка,наистина си мисля повече от критично за неосъществената лустрация.Те затова и сега бавят нещата.За да си договорят сигурност на придобитото
553
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че ще се вбеси.Тези манипулатори-превратаджии от БСП и коалиция от вездесъщи измамници,зад които стои ДС,не спира да зове за толерантност и честност,а не спира да лъже.На такива не трябва да се вярва.Те върнаха тази година назад всичко,което можеше да се върне.Заеми,уволнения/назначения,хвалби и кражби.Това е продължение на техния фалшив преход Борисов им се опря и сега като не могат да накарат народа да го намрази,искат да го вкарат в капана на тяхната милионерска демокрация.Отврат.
552
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снежанка е Бойко и Дядо Коледа -Доганя го клати ама здравата...А джуджетата питат кво става бе БОЙКЕ ???
551
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ,я си кажи направо,че шефа ти Доган не ти даде някой от каналите и сега ти е криво
550
10
 
6
 
! Отговори
време разделно преди 9 години
Руско -турските *** слугуват на кесиите си и на дон ***....време е за Майдан!
549
19
 
15
 
! Отговори
варианти преди 9 години
Бойко вложи еврофондовете в полезни за всички ни стоежи- метро , магистрали , детски градини.При тройната ламя ги спряха ,защото ги окрадоха без следно. Сега пак ги спират.Волю агъта се пени и скача и срещу репортери и в самолети и срещу чужди дипломати ,ама нали е злантию пръст винаги е оправданБойко един път с основание се разгневи и олелия до небето чета във форумаСламен Орешака се хили тържествуващо когато тече заиграване с неподаваната оставка ,но това не се таксува като не присъщо
548
2
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонимени с цялата си наглост ни спират фондовете ,както казваш това са наши пари
547
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката построи за 3 год повече отколкото комунистите не можаха да откраднат за 25г. Иначе колкото повече тролска воня се носи из форумите...на добро е ! Щом не хвърлят пари да се хвалят какво са направили , а плащат за да се оплюва класовия враг , значи...голямо шубе ги тресе другарите
546
14
 
28
 
! Отговори
Опасен чар преди 9 години
Малеййй Бойко какъв е чаровник. Елегантен е като дънер, галантен като свинар и чаровен като зидаро-куфражист. Опасен чар...когнитивен дисонанс в резонансен контурю...
545
7
 
26
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Няма да победиш защото не си умен и си премиер на нечисти интереси. Ако беше премиер на българите можеше да имаш шанс. Посятото лошо дава лош плод. Грешни похвати дават криви резултати. Алчността, глупоста и гордостта водят до падение. Гореспоменатите не са подобри от тебе и но и ти не си много повече от тях.
544
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 639ами на теб и всичките ти познати тогава трябва да се забрани да гласувате и за съжаление сте много *** с промити мозъци и за това сме на тоя хал 25 години, защото *** като вас си формират мнението от бтв новините, без да се замислят и да си задават въпроси и да търсят отговорите, така както постъпва всеки разумен човек.