Станишев избра Европарламента

Лидерът на БСП внесъл молба в НС за освобождаването му като депутат
Обновена: 24 юни 2014 14:24 | 24 юни 2014 10:37, Камелия Цветанова
406
Станишев избра Европарламента
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщиха от пресцентъра на парламента за Dnes.bg.

Заявлението е внесено вчера в 17.34 часа. По този начин Станишев най-накрая определи решението си, с което се отказва от парламента и става евродепутат.

Още по темата

Той беше водач на листата на социалистите за евровота, въпреки че впоследствие се оказа, че заради преференциалния вот 15-ият в нея Момчил Неков го е изместил.

Станишев е и президент на ПЕС, но след като оглави листата с кандидати за евродепутати от БСП беше декларирал, че ще се откаже от мястото си в Брюксел и ще остане в националния парламент.

Напоследък обаче соцлидерът не отговаряше директно на въпроса ще отиде ли в Европарламента.

Преди дни той отговори само, че срокът за процедурата по поемане на поста изтича на 22 юни. Спокойно, не се притеснявайте, беше коментарът на Станишев.

Името му неофициално се спряга за следващ еврокомисар от България. Именно това беше и едно от обвиненията на опозицията – че се бавят предсрочните избори, за да може председателят на БСП да бъде номиниран за поста.

След слабия резултат на левицата на евроизборите се заговори и за оставка на лидера, до такава обаче не се стигна. На последния пленум на БСП Станишев получи мандат да организира задаващите се предсрочни избори.

Повече подробонсти около решението на Станишев се очаква да бъдат съобщени на брифинг в централата на БСП по-късно днес след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Ръководството на левицата обеща днес да съобщи своето предложение за датата на консултациите между парламентарно представените партии за насрочване на предсрочни парламентарни избори. Заявката на социалистите е, че това ще стане до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
24
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Станишев мили,като напускаш Корумпестан на кой оставяш бабите и зомбитата......
189
4
 
11
 
! Отговори
Любимец 15 преди 9 години
Еврокомисар е гот, по каквато и тема-БГ е малка, и на бедствие не можа да го докара (като квота на щети). Ще се създаде пост комисар на безделниците (не работили и ден). Обаче кво ше праим с N 15 ? Да го "посъветваме" и той ще вземе "правилно" решение. Ех БГ, БГ веч никой не те ще. Град Херсон не ще дочака чедото си. Поцелуйковеца в европарламента, там да им е...е м...а, а дистанционно и на БСП.
188
6
 
22
 
! Отговори
pavel преди 9 години
мишките първи напускат кораба
187
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ордите на Кутев ага са получили новото дадзибао и опять сначала громят... Всъщност, кой остана за громене? Всички се изнесоха от БСП, май Мая Манолова ще угаси лампите :)))))
186
6
 
18
 
! Отговори
оставка! преди 9 години
Този бяга,за да не го "страхува" сега никой,щото ще се разбере рано или късно какви поразии е направило сегашното управление,та как се поема отговорност! Излъгаха народа и си направиха тахно роднино-олигархично правителство,което затъна държавата! Всичко излиза наяве и от Бог никой не може да се скрие!
185
6
 
15
 
! Отговори
ТефтерДебит преди 9 години
От къде ще му е по-близко да пътува с частния самолет до луксозната къща в Швейцария? От Брюксел или от София? Човека иска да спести някое и друго евро самолетно гориво, криза е. Затова избира Брюксел.
184
5
 
9
 
! Отговори
Homer Simpson преди 9 години
Ураааааааа
183
7
 
29
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Дръпнаха му шалтера на това нещо най-на края !!!!! Какво оправдание ще измислят червените шмекери за гнусното изнизване на "лидера си" ??? Баби, баби , натрисате на България тези червени ***, а после всички им търпим идиотиите !!! То не са бардуков, сидеров, дпс, абв .... все метастази на идиотската им мафия !!!!
182
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре че ЕП , ни отърва от тоя *** , че не искаше да се прибере в Украйна , там където си е роден
181
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде , още един *** в ЕП , дано да е до оня Фараж , който е плод на кръвосмешение, поне двамата ще са си лика прилика , пълни *** отвсякъде
180
5
 
26
 
! Отговори
Да преди 9 години
Сега в ЕП корупцията ще скочи двойно!
179
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Курумбашев каквостана бе мафиот такъв. Съселът излезе по-голям мошеник и от тебе!!!
178
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора са за затвора а те отиват в Европа.Ей такава държава няма хахахаха
177
5
 
40
 
! Отговори
festo преди 9 години
Някой да се е съмнявал, че Съселът ще напусне потъналия кораб ?!?!?!?
176
3
 
25
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
Станишев е пълен мухъл.Дори неговите вече не го искат.
175
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не,не,и НЕ,Няма да я бъде тази държава,чета коментарите,Простотия до Шия,не осъзнавате че нашите политици гледат само как да си оправят СВОЯ ЖИВОТ,НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ И НЕ МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,А ВИЕ ТУКА РАЗВИВАТЕ ТЕОРЕМИ, БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ АМА И НА НЕГО МУ ПИСНА.
174
3
 
16
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 9 години
Той избра. Нищо, че него не го избраха.И ще е ЕП, нали българският се разпадна /морално и функционално- още от зачатъка си, формално все още- не напълно/.
173
4
 
18
 
! Отговори
trafalgar преди 9 години
Ако този *** бъде предложен за еврокомисар - ще има ВОЙНА. Помнете ми думите.
172
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев избяга и остави друг да отлага "предсрочните" парламентарни избори. За да държиш правителството и смело да лъжеш 4 години за неговата оставка е майсторство и техника, която Станишев не притежава, за това той избяга.
171
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махай се, Станишка! За доброто на България, за доброто и на БСП! Ти си смешен лидер, кариерист! И не съм гербераст! Бойко е една *** мутра, да се маха и той! Барека, ДПС, всичките са продажници и престъпници!