Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!

Борисов обаче е убеден, че партията му ще има мнозинство
Обновена: 26 юни 2014 20:00 | 26 юни 2014 19:40, Красимир Ангелов
160
Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!
Снимка: БТА, архив

"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични", заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на въпрос дали са възможни преговори между партии след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало", категоричен бе лидерът на опозицията, цитиран от "Фокус".

Според него до такъв сценарий може да се стигне само ако няма достатъчно висока избирателна активност. "Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява", поясни Борисов.

Още по темата
На въпрос дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе “всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции”.

Борисов коментира отново и днешното провалено заседание на парламента заради липсата на кворум. "Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ", заяви Борисов.

"Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н., малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение", посочи той.

Лидерът на опозицията обаче увери, че неговите депутати утре ще бъдат в парламента и заседание ще има. „Утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, посочи той.

На въпрос дали него и неговите партньори от ЕНП са притеснени от желанието на Дейвид Камерън да се избегне сегашната процедура за номиниране на председател на ЕК и какво е мнението на ЕНП, Борисов каза: „Имаме категорична позиция. Нашият кандидат е Жан Клод – Юнкер. Европейските социалисти също го подкрепиха, така че дори да не е единодушно избран, има си традиция – партията победител излъчва председател на Европейската комисия. Това не е политическо назначение, то си е резултат от избори”, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Бойко БорисовНСкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
6
 
! Отговори
до Nie 2 преди 9 години
Глупости!Това го насаждат руснаците. За щастие, след век и нещо тормоз, измъкваме се вече от тия!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** с тия лозунги от рода на от мен нищо не очаквайте ще си изгуби избирателите най-накрая и ще стане обикновен охранител в дискотека.
3
3
 
5
 
! Отговори
Nie преди 9 години
стична, а практиката песимистична. Винаги българската мечта ще бъде шведска маса със столове. Винаги ще обичаш наште планини зелени. Винаги ще ти бъде по-близък Далечният изток и по-далечен Близкият. Винаги министрите ще бъдат с портфейл. Винаги най-близките ти ще бъдат най-далече в Канада. Винаги ще изнасяме мозъци, а ще внасяме месо. Винаги ще бъдем най-освободими. Дори да няма Що е?, винаги ще има почва у нас, Винаги народът няма да бъде прав. Винаги у нас Възраждането ще започва преди цяла Европа и ще свършва след Африка. Винаги петдесетте кр
2
21
 
11
 
! Отговори
Анкетата преди 9 години
Искате ли Бойко?Да +Не -
1
3
 
5
 
! Отговори
Nie преди 9 години
Българската участ Българска участ е да се родиш в България. При толкова други държави. Оттук нататък вече нищо не може да се направи. Миналото винаги ще е черно, настоящето историческо, а бъдещето светло. Мълчанието винаги ще е злато. Винаги залудо ще работиш, но никога няма залудо да стоиш. Винаги ще имаш широка славянска душа и тясна перспектива. Винаги ще се давиш накрай Дунава. Винаги ще си произлязъл от ***. Винаги съседът ти ще е добре, а ти ще си зле. Винаги Бог ще е високо, а Цар далеко. Винаги теорията за нашия народ ще бъде оптими