Свръхемоционалните изяви на Борисов дестабилизират държавата!

Чобанов: Политическото пресиране на обществото води до излишен смут
Обновена: 28 юни 2014 12:34 | 28 юни 2014 12:30,
271
Свръхемоционалните изяви на Борисов дестабилизират държавата!
Петър Чобанов Снимка: архив, БТА

Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата.  Тяхната интензивност вече градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Това се казва в позиция на финансовия министър Петър Чобанов, изпратена до медиите.

Според Чобанов това политическо пресиране на обществото води до излишен смут. 

Още по темата
Той категорично настоява да спрат опитите за дестабилизация – вече има дата за предсрочни избори, политическите консултации са в ход, а лидерите на парламентарно представените партии търсят най-добрата формула за бъдещето на страната и целят да се преодолее политическата нестабилност, която наблюдаваме след евроизборите, изброява министърът.

Той не приема обвиненията на Борисов, че като е говорил за успокоение, министърът е всявал паника. "Изявлението ми вчера е израз на убедена експертна и държавническа позиция, базирана на данни и анализи, а не на политически словоблудства", подчертава министърът, който вчера увери, че банките функционират нормално и няма застрашени в момента.

"Вчера бяхме свидетели на единно държавническо говорене в ситуация на изкуствено, криминално и подсъдно създаден смут, както и опит за срив на банковата система. От подобно държавническо поведение отговорните политически сили не трябва да се отклоняват", се допълва в позицията на Петър Чобанов.

Той изтъква още, че политическите преговори са в НС, а не в сутрешните блокове на националните телевизии. 

Според Чобанов оценката за работата на правителството и дългосрочната фискална стабилност на България е дадена от международната инвестиционна общност и намери израз в рекордно ниската лихва от 2.95 % за десетгодишни облигации. България успя да осъществи сделката за 1 493 млн. евро и да осигури най-ниския досега купон за свои еврооблигации. Citigroup, HSBC и J.P. Morgan действаха като водещи мениджъри на сделката, посочва финансовият министър.

"България привлече изключително разнообразна инвеститорска база за тази емисия, много добре диверсифицирана както по географски признак, така и по видове инвеститори. Окончателното разпределение по региони е, както следва: Обединеното кралство 37%, Германия и Австрия 18%, България 15%, ЦИЕ 5%, САЩ офшор 4%, Бенелюкс 4%, Франция 4%, Азия 3%, Швейцария 2%, останалата част на Европа и други 8%. По видове инвеститори съставът е: инвестиционни фондове 61%, банки и частни банки 17%, застрахователни и пенсионни фондове 15% и централни банки и държавни инвестиционни фондове 7%", казва още Чобанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък мисля, че овчата ти физиономия, и това, че изглеждаш като преоблечен овчар ,дестабилизира държавата ! Очевидно е, че не си успял да скъсаш със здравите селски устои, които надничат иззад фамилията ти !!
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е една малка тиквичка на фона на големите тиквеници от МВФ и Световната банка.Ха да водим глобалистите как ще се оправат с кашата в Източна Европа.Прав ще излезе Несим Надал ,че водещите световни икономисти са слаби математици.
205
4
 
11
 
! Отговори
Poruchik Rzhevski преди 9 години
Тиква, е виновен за всички несгоди в тая държава. Замирише ли на далавера Тиквун е в дъното на историята.
204
9
 
8
 
! Отговори
Мими комунистката преди 9 години
Тоя да се скрие и да му дадат кърпичка да си истрие лигите, иначе е нагъл. Кой разпореди държавните фирми да си изтеглат парите . Тоя *** ли е или нас мисли за ***? Безмозъчен но иначе нахален.Бойко пак им е виновен на тия .
203
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да , Бойко е виновен ,че ве ветика престъпниците от БСП и иДПСвзатвора. Много е виновен!Той изпрати прокуратурата и МВР в банките, гой обяви особен назор и назначи квестори, той изпрати Станишев в Брюксел, той, той той. Но въпросът е КОЙ?
202
4
 
26
 
! Отговори
до 219 Чики Брики преди 9 години
Човече, това момече, където му се присмивате ако седне срещу Винету и заговори на тема икономика ББ ще го гледа като талибан. Не оценявайте човек според външният му вид, това говори за вашият умствен потенциал.
201
0
 
1
 
! Отговори
shi преди 9 години
kuhite firmi ofshorni ot uk li sa?
200
0
 
5
 
! Отговори
Бг преди 9 години
След войната в Германия народа направи държавата, политиците се настройват към народните желания и успеха е почти на 100%. Да се вземем в ръце, да спрем простащината и да накараме тези които управляват да станат по умни от нас.
199
23
 
10
 
! Отговори
BG преди 9 години
АМА ЩО бойко ДА ВИ Е ВИНОВЕН БЕЕЕЕЕ, ЦЯЛА ГОДИНО КРАДОХТЕ ,ТЕГЛИХТЕ ,КРИХТЕ НАРОДНАТА ПАРА А СЕГА бойко искаме примирие.........ЗАЩО .....ЗА ВИ ПОКРИЕ МИЛИОНИТЕ С КОИТО ИЗЧЕЗНА бисеров, А КОЛКО ОЩЕ НИКОЙ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ,,,,,,ха ТЕ СЕГА СЕ СЕТИЛИ ДА РЕВАТ......ЩЕ ЗАТЪНЕТЕ ДО УШИТЕ ТА НИКОЙ ЗА БСП И ДПС ДА НЕ ПОСДМЕЕ ДА ГЛАСУВА
198
0
 
9
 
! Отговори
Neteglete преди 9 години
Искаме народа да се обедини срещу злото, но исказванията в нета не показват това, напротив. Бъдете спокойни и не се подавайте на пълен провал, това е което политиците искат.Ние сме хората които ще изградят тази държава. На политиците не им пука за нас, за кой път това се доказа като факт. Бъдете не само българи, но и умни българи. Паниката ни накара за загубим има още време да се докажем като добра нация, не се самоубивайте.
197
0
 
3
 
! Отговори
po преди 9 години
kuhite firmi mai sa bili energiini firmi?
196
9
 
34
 
! Отговори
Не съм разбирач преди 9 години
Вчера и на малките деца даже им стана ясно че бойко е този който клати банките, за да катурне правителството. Това че ще катастрофира България въобще не го интересува. Крайно време е ДАНС , прокуратурата БНБ и всички в един глас да обявяттова което ясно на всички но никой не казва- бойко е този който се опитва да фалира банките за да се върне на власт.Трябва да го посочат пред цялата държава и да оставят народа да го линчува
195
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой накрая свръхемоционално ще ви пръсне главите....
194
25
 
18
 
! Отговори
Чики Брики преди 9 години
Kaк е възможно това същество да е на такъв пост ,та то на човек не мяза...какво да очакваме от торба с ла.на . Че и мозък взел да излива по адрес на Борисов...
193
4
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Зор влиза ,още по трудно излиза.Купете му една свястна кола на този младеж.
192
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови опорни точки изпълзяха изпод розовата прашка на вожда! Нямат срама *** болшевишки!
191
0
 
3
 
! Отговори
----------- преди 9 години
До Анонименпффффффф... къде си бе героиньо селска, как да плащат хората храната на децата си сега, с героизъм и стоицизъм ли, *** мърло убита ?????????
190
13
 
19
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 9 години
ТОЗИ *** ДОПУСНА ДА СЕ СЛУЧИ ПОРЕДНОТО ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА ЧРЕЗ СЪДЕЙСТВИЕТО НА БАНКИТЕ, А СЕГА С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ОБВИНЯВА ДРУГИ ЧЕ МУ БИЛИ КРИВИ... ТОВА НЕ СА ЧОВЕЦИ, А БЕЗБОЖНИ *** !!!!!!!!!!
189
11
 
17
 
! Отговори
1Бойко преди 9 години
Бойко,спри с тез филии-не е здравословно.
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъпи сънародници,в дни на смут и изпитание не трябва да забравяме,че сме заедно,че принадлежим към една нация.Всички -бизнесмени,служители ,пенсионери заедно ще намерим изход от тази ситуация.Няма място за паника.България е член на ЕС и стриктно спазва задълженията си като страна членка включително във фискалната и банкова системи.Банковата система в БГ ще остане стабилна.Заедно с ЕС институции ще преодолеем това изпитание.