Спрягат бивш шеф на БНБ за служебен премиер

Светослав Гаврийски каза, че е чул за идеята, но още не е говорено с него
29 юни 2014 07:30,
112
Спрягат бивш шеф на БНБ за служебен премиер
Светослав Гаврийски Снимка: архив, Булфото

Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, пише "24 часа".

Самият Гаврийски каза, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него.

Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, съобщава още изданието.

Социалистите особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП.

Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер.

Още по темата
Гаврийски вече има опит в служебно правителство. Като служебен министър на финансите в правителството на Стефан Софиянски през 1997 г. той подготви документите за въвеждането на валутния борд у нас, а после бе управител на БНБ. Сега е главен изпълнителен директор на ТБ "Алианц България" АД.

Готовност да оглави служебно, а след това и редовно правителство изрази в петък и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер увери, че си има екип и за двата кабинета.

Днес в 14 часа започват консултациите при президента Росен Плевнелиев. На тях се очаква да бъдат обсъждани дата за оставка на кабинета на Пламен Орешарски, план със спешни закони, които да приеме това Народно събрание в оставащите му дни, и състав на служебното правителство.

На разговорите са поканени и формациите, получили места в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторският блок. От "Атака"  обявиха, че няма да участват в консултациите на "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
kat ce obarnal illia y toy pak vav tia vci4ki sa maskari
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е тръгнало май ще трябва да търсят и нов директор на БНБ преди да е станало твърде късно.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТози Гаврийски беше министър на Софиянски. А всички знаем как заметоха всичко под килима, когато се проведе съдебното дело за Халите. Освен това, много си прав, че за премиер не ни е необходим финансист. Сега, Орешарски е финансист, Чобанов - също. Какво от това? За премиер трябва твърд човек, да държи томахавката и на всеки по един шут, ако не изпълнява нарежданията му. Освен това, щом Гаврийски се препоръчва и от Бюрека, смятай го за поредната изтривалка на ***.
60
1
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Глупакът Бойко Борисов знае ли,че основната задача на едно служебно правителство е да проведе честни и демократични избори. Поради тази причина служебният преммиер и неговите министри нямат право да бъдат кандидати за депутати в съответните избори. Зннае ли това Борисов и означава ли това,че изключва себе си и и други лица от неговия служебен кабинет от списъцците за депутати? Как пък един от толкова крислив.ите журналисти не се сети да го попита,за да му види акъла!!!
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На България не и трябва финансист за премиер. Финансиста не може да спре кражбите. Трябва и военен, ПИНОЧЕТ, КРУМ, ДЕТО ДА РЕЖЕ РЪКАТА *** ВРАТА ЗА КРАЖБА. Само така червената *** ще се научи да не краде!
58
0
 
0
 
! Отговори
Потресен преди 9 години
В тази посока и Миронов е подходящ, ако ще е сондиращият пумпал!
57
0
 
2
 
! Отговори
иликтутатъ преди 9 години
Бил "непукист"!!!! Какво означава това????? Лично аз предпочитам да сложат, на евентуалния временен премиер, етикет "емпат". Освен това не ни трябва банкер. Трябва да е "ЛУСТРАТОР". Щ'от доверие трябва да дойде от нЕкъде, да се спечели нЕкак си..... Би могло да стане с осъждане на виновните за вече подписаните договори, набутали внуците в дългово робство. Би могло да стане и с Обяснение, защо е такова положението + колко време ще е така.
56
3
 
9
 
! Отговори
AZ преди 9 години
РЕНЕТА ИНДЖОВА е нашата желязна лейди ,тази жена загуби единственото си дете и ще се отдаде на България безрезервно и изцяло,била е служебен премиер и ще прекрати МУТРАФОНИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО
55
0
 
2
 
! Отговори
Afroditi преди 9 години
Do SOKRATIS Bravo, bravo , edin trezvomislesth chovek ! Napalno sam saglasna s teb i dano pove4e hora se zamislqt nad tova,koeto kazvash i ni podkrepqt ! Reneta Indjova beshe edinstveniq obektiven i produktiven politik v novata ni istoria .
54
1
 
1
 
! Отговори
proglednal преди 9 години
balgarska narodna nanka niama ot 26 god vsichki banki sa v chastni race s kradene kapitali ot naroda i razgrabvaneto na darjavata ot opredeleni krag hora imenata im mojete da namerite v saita bivol prochetete kakva bezkrypalna masa ot prestapnici darji vashite pari tryd ilyzii za po dobro badeshte prosto se zablyjdavate narode prost.
53
0
 
5
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Константин Пенчев!
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте бе ,хора.Гаврийски не е ли човек на възраст с разклатено здраве.Що се отнася до непокизъм не е ли равнозначно на незаинтересованост,липса на силен характер.По пътя на тази логика,имайки предвид,че беше предложен от листата на ДСБ или СДС нямам точен спомен,по-добре служебен премиер да бъде Костов.Надеждите да промени България към добро нарастват десетократно.А и Алианц не са ли застрахователи с една малка по размер банка,
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не се сгромолясва в момента. Спрете със спекулациите.
50
6
 
6
 
! Отговори
До 63 ха ха преди 9 години
Тогава защо държавата и, в частност, финансовата ни система се сгромолясват?И защо това става всеки път, когато БСП е на власт?
49
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никога повече чумата герб на власт
48
4
 
19
 
! Отговори
Факти преди 9 години
Според социалистите най-цинното качество за един премиер е да е "непукист". Така избраха и Орешарски. Заради този гьонсуратлък, финансово стабилната, по собствените му думи, държава е във финансов колапс. Банковата ни система се сгромолясва. В опасност е единственото поддържащо стабилността ни нещо - валутният борд.Сега искат отново икономист за служ. премиер с най-ценното качество - " непукист".Може човекът да е отличен банкер. Не споря. Не вярвам, обаче, вече на нищо, дошло от Позитано 20.НИКОГА ВЕЧЕ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА НА ВЛАСТ!!!Колкото пъти вземат властта, следва икономическа к
47
6
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
До Анонимен 45 - И защо? Затова ли: Специалисти казват, че държавата има пари! Показателите сочат следното: През последната година дългът на България е намален. Фискалният резерв е увеличен. Върна се индексацията на пенсиите и се изравни майчинството с МРЗ, неща, както си беше отпреди ГЕРБерските калинки да дойдат на власт.... И какво излиза - хем в социално отношение нещата що годе се върнаха,каквито си бяха, опреди да бъдат замразени, хем и финансовите показатели се подобриха!Или вие не искате
46
8
 
6
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Щом като Гаврийски е харесан от БСП и ДПС, значи е тяхно подобие и нищо добро няма да се случи на българите и агонията ще продължи.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I V UKRAINA KADETO TROPA ORAJIETO NQMA NIKAKVA PRESTAPNOST , MILICIONERI I MILICIONERSKI POSTOVE PREZ DVA KILOMETRA , NAPRAVO STRANA RAI ME4TA ZA KOMUNISTITE I ZLATNI KENEFI ZA ZLATNI KOMUNISTI4ESKI ----- FAKT
44
4
 
21
 
! Отговори
От сценаристите преди 9 години
Пак ни прожектират стария филм "Добричкия Жан Виденов и лошите дето фалират банки"самоче артистите са други, и заглавието смененосега гледаме "Добричкия Орешарски и лошите дето всяват паника"в момента Йовчев гони лошите с СМС-итеа филма пак завършва по същия начинДобричкия Орешарски подава оставка, банките фалират, народа духа супата