НЗОК одобри проект за актуализация на бюджета й

Управителят на Касата ще внесе одобрения проект чрез здравния министър в МС
8 юли 2014 14:45,
6
НЗОК одобри проект за актуализация на бюджета й
Румяна Тодорова, Снимка: БТА

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е одобрил днес проект на Закон за изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г., като се е съобразил със становището на министъра на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на Касата.

Още по темата
Становището от здравното министерство е получено в НЗОК на 7 юли. В документа се подчертава, че Министерството на здравеопазването отстоява последователната позиция за необходимостта от осигуряване на достатъчно средства за функциониране на здравната система.

"В този смисъл, подкрепяме по принцип търсенето на всякакви възможности за осигуряване на приходи в бюджета на Националната здравноосигурителна каса, включително при необходимост и възможност с актуализиране на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г.", се казва в становището.

Управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова ще внесе одобрения проект на Закона за изменение на ЗБНЗОК за 2014 г. чрез министъра на здравеопазването в Министерския съвет, допълниха от пресслужбата.

Около 490 млн. лева се очаква да бъде дефицитът на НЗОК през тази година, прогнозира през уикенда Тодорова.

В края на юни заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков съобщи, че Надзорният съвет на Касата ще предложи актуализация на бюджета й в размер на 328 млн. лв.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Какво е това? преди 9 години
Какво е това човекободобно на снимката ?По мяза на комунистическа вещица, кой се гаври с българския народ и слага такива "създания" да го управляват
3
1
 
8
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Само този разход ви остана проблем, наглеци гадни, разхода за лекуване на хората. Ами забранете лекуването със закон и ще ви останат още пари за крадене! Не, че и от тези не крадете, докато стигнат да пациентите!!! СРАМ! СРАМ! СРАМ!
2
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако през последната година има увеличение на броя на лечебните заведения ,значи тази лелка съзнателно е участвала в съсипията.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоооууу! Какво е това "Й" в заглавиетоооо!?