Проблемите в редица сектори не са от последната година!

Орешарски обсъди икономически въпроси на среща с бизнеса в МС
Обновена: 8 юли 2014 14:07 | 8 юли 2014 12:15, Веселина Йорданова
7
Проблемите в редица сектори не са от последната година!
Снимка: Правителствена пресслужба

Актуалните въпроси на икономическата политика е обсъдил премиерът Пламен Орешарски на работна среща в Министерския съвет с изпълнителния председател на БСК Божидар Данев и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Премиерът е изтъкнал, че в редица сектори има проблеми, които обаче не са функция на последната година, а на по-дълъг период от време, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Преди два дни национално представителните организации на бизнеса и на синдикатите излязоха с безпрецедентна обща позиция към управляващите, в която настояха за конкретни действия по важни за обществото въпроси преди очакваната оставка на кабинета.

Те поискаха да се реши въпросът с дефицита в здравеопазването, с пенсионната реформа, да бъде стабилизирана енергетиката, както и парламентът да работи до разпускането си единствено по законите, свързани с транспонирането на евродирективи, за да не бъдат налагани санкции на страната.

Днес синдикатите имат среща в Народното събрание последователно с ГЕРБ и с БСП и ДПС.

Пред представителите на две от работодателските организации в Министерския съвет Пламен Орешарски е подчертал, че основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година.

На срещата по думите на изпълнителния председател на БСК Божидар Данев са коментирани и различни възможности за решение на ситуацията със Здравната каса и как да се намали напрежението от непремереното говорене на всички политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Сектори останаха ли у нас? Толкова време разпасаното и несплотено население беше опиянено от демокрацията си, че хвърлянето на хартийка където си искам и пресичането на червено останаха най-малките, вечни и никога ненаказани престъпления! Уж-големите риби мислещи наужким за държавата ни крадоха, където има, с пълни шепи. Законите се пишеха не за да решат проблем, а за да оправим наш човек. Затова никой закон нищо не оправи у нас.Това е истината, драги циркаджии! Не може статуквото да остане веч
2
2
 
14
 
! Отговори
Орешарски: преди 9 години
Проблеми имаше и преди нас! След нас обаче ду*е да ви е яко!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сектори са проблематични...разликата е кога позволяват да се видят проблемите или кога ги крият. По тоя начин излиза уж че има или няма проблеми...че проблемите се множат или намаляват... Иначе всичко си е у ред - най-изодзадзе се мъкнем и то в обратна посока.