Борисов с подозрение: Гласят Вигенин за еврокомисар

Лидерът на ГЕРБ: Ръководството на БНБ страда "от липса на репутация"
Обновена: 15 юли 2014 16:14 | 15 юли 2014 13:55, Камелия Цветанова
177
Борисов с подозрение: Гласят Вигенин за еврокомисар
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов управляващите се готвят да предложат за еврокомисар настоящия външен министър Кристиан Вигенин, а в „Брюксел всички харесват Кристалина Георгиева“.

Борисов обаче призна, че никой от българските власти не е говорил с него по въпроса.

Още по темата
"В течение съм какво се говори в Европа и считам, че България има редкия шанс да има външен министър на Европа в лицето на Кристалина Георгиева, най-сериозните хора в Брюксел са говорили с мен в подкрепа на нейната кандидатура и ако се отиде на смешния вариант, за който чувам, че се готвят да предложат Вигенин, да го направят еврокомисар, това вече ще е унижението и падението на държавата и ще се стигне дъното", коментира Борисов.

Той добави, че се надява на здравия разум на управляващите, защото всички харесват Кристалина Георгиева в Брюксел.

Борисов обясни днес, че е поискал оставката на ръководството на БНБ, защото "те страдат от липса на репутация".

Каквото и да кажат, не мога да им вярвам. Не мога да допусна, че ще излязат и ще говорят, ще внушават дни наред, че някой с чували носи пари, а в същото време главният прокурор ще излиза след това да се черви и да обяснява, че такова нещо не е имало”, допълни той.

"Не мога да повярвам, че е истина на шофьори, счетоводители да се дават стотици милиони. Според мен това го има в една политическа партия и ако това е така, къде са били службите? Къде са били данъчните? Как ще се появи човек със 100 млн. в сметките? Нормално е, когато имаш такива фирми, да видиш дали са си платили данъците? Минало ли е счетоводството им през задължителните мероприятия? С всеки ден въпросителните стават повече и повече и нямаме хора, на които да вярваме”, коментира Борисов.

Лидерът на опозицията беше категоричен, че дефицитът ще мине 3% и ще достигне 5-6 на сто. Причините са, че държавата има дава един милиард лева на строителните фирми, да актуализира бюджета на НЗОК, да осигури проектите в Държавен фонд „Земеделие“ заради скандалите там, както и други задължения.

"Ще подкрепя актуализацията на бюджета, защото в противен случай служебното правителство няма да е на хляб и вода, а само на вода“, заяви Борисов. Според него обаче ДПС и БСП не могат да се разбират.

Относно исканията на търговците на скрап за отпадане на ограничението само фирми да могат да продават желязо в пунктовете за изкупуване Борисов заяви, че трябва да се чете внимателно законът, за да не се стигне до даване на възможност да се връщат и крадени релси и проводници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
*** е алиби. Станишко гледа да папка всичко.
112
0
 
0
 
! Отговори
Aq преди 9 години
Borisov e umen choveh, imam mu doverie
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина Георгиева е човека, който ще ни представи достойно, всички други ще са поредната излагация за държавата ни
110
0
 
0
 
! Отговори
Рита преди 9 години
Предложението за Вигенин е балон с хелий. Станишко ще бъде. Иначе нямаше да има смисъл от всичките глупости, които направи и седенето на власт толкова време сред псувни и викове за ОСТАВКА! А и той е мъж под чеха. На Моника й се живее в Брюксел и й се трупа капитал.
109
0
 
2
 
! Отговори
Тинче преди 9 години
И да го гласят и да не го гласят този е*бан г*з няма да стане!!! Аз съм ЗА с двете ръце за Кристалина Георгиева, тя е невероятен човек и е много подходяща!
108
0
 
1
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
Явно някой наистина иска да ни докара някоя война, щом продължават да бутат този некадърник
107
0
 
0
 
! Отговори
Стан преди 9 години
Те могат да си гласят който си искат, въпросът е, че в Брюксел не са слепи и глупави и знаят кой да изберат
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пази боже този "мекия" да стане комисар.
105
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 9 години
Аз пък искам да знам защо БНБ обслужва частни интереси. Това не е нормално.
104
3
 
1
 
! Отговори
Гацов преди 9 години
Ако тези *** от кабинета на Орешаро наистина предложат серГей или Вигенин това ще е черешката на тортата на глупостта!!! Ако искаме в Европа да значим нещо, трябва да сме с ГЕРБ, защото само Герб имат подкрепата на Европа! А Кристалина Георгиева е доказания професионалист!
103
2
 
1
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
Борисов е прав в Брюксел всички уважават Кристалина Георгиева трябва всички да я подкрепим
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е , ама Троловете лъжата за нищо я нямат .
101
1
 
7
 
! Отговори
селянин преди 9 години
Ти ли не можеш да повярваш бе престъпник , нали твоите пари ги изнесе в чували в Ливан с правителствения самолет, че още не могат да намерят документите къде е летял самолета при твоето управление.Не можел да повярва тиква.
100
0
 
1
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
Достойните и дипломатични Водачи с постоянство доказват как се вземат решения и това ги прави различни в еднаквостта на чакащите друг да поема отговорност и за тях самите. Избраните оцеляват и продължават да се борят за правотата и истинността на нашата мила РОДИНА.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете са гнусни , почти колкото партията която им плаща.Всичко до което се е докоснал Станишев в политиката има "извратен" характер.Всъщност къде се скри той , в момента когато държавата се тресе от скандали.
98
8
 
5
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
*** червени, и всичките промити червени мозъци, и на среща му да бягате, пак не можете го стигна ББ! Още по смешното е, че не можете да се опрете на един човек прочел само една книга, както сами казвате! Ха ха, смешници! Айде като сте оакани, по-добре да млъкнете, а?!
97
5
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne sam 4ela po temata i ne moga da pi6a adekvatno
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
данните на г-н Павлов,ако са верни и познае ,както на ЕВРОВОТА!!!!!......................
95
2
 
11
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Този пак се е засилил към "ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТОМ"Калинките тръпнат в очакване на изборите и пресмятат вече новите си доходи...Това не е купуване на гласове.Та то е наказуемо и неморално.
94
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боци, ако искаш тебе ще те направиме еврокимисар бе, само споко :)