В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ

ДПС иска още консултации за специален закон по казуса
Обновена: 15 юли 2014 16:00 | 15 юли 2014 16:00,
141
В парламента мислят различни варианти за парите в КТБ
Снимка: Булфото, ахрив

Работни групи в Народното събрание обсъждат допълнителни варианти, с които да не бъде допуснат срив в икономиката, касаещ депозитите и разплащателните сметки на държавните и общинските фирми в КТБ. Това обяви шефът на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Той съобщи, че до момента не са постъпили законодателни предложения и че обсъжданията били на ниво експерти в различните групи. 

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова за продължаване на търсене на консенсус за приемането на специален закон по казуса „КТБ“. Според Местан въпросът дали трябва да се възстановяват депозити и над 100 000 евро не е лесен за отговор.

„Ако ни води публичният интерес, съдбата на редица предприятия, чист бизнес, коректни данъкоплатци и ако има обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес – нека да го видим и да се опитаме да постигнем съгласие. Затова препоръчваме разговорите да продължат“, каза Местан.

Лидерът на ДПС обяви, че е въпрос на време да се разбере дали проблемите в КТБ са дело на външна намеса, или на вътрешни действия, които могат да се окажат в разрез със законите у нас.

„Не познавам лицето Цветан Василев, не съм във физически контакт с него, нямам сметки в КТБ, не съм получавал кредит. Абсолютно същото се отнася и за ДПС“, обяви Местан в отговор на въпрос.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев пък цитира писмо от БНБ, в което се удостоверява, че депутатът от ДПС Делян Пеевски няма кредити и депозити в КТБ. „Майка му има два кредита, които не са на голяма стойност, обслужвани до ден-днешен“, допълни Цонев, уточнявайки, че това е информация от квесторите и потвърдена от БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: КТБМерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
5
 
! Отговори
един преди 9 години
къде е бисеров
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 125Какъв Бирисов, каква банкова система, бе Аланколу. явно не са ти сменяли точките, от миналата година ?
121
0
 
7
 
! Отговори
да преди 9 години
Трябва да се прави точно обратното на това, което иска ДПС. Така можете да се ориентирате кое е добре и кое е зле за Бългрия. ДПС винаги е срещу българския интерес.
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га ядохте кифтетата не ривахте, нали скъпи вложители в КТБ? Лихва по депозити от 12% не ви ли се стори малко съмнителна? Лихвите в другите банки не минават 4%, а в КТБ цели 12%. Това си е чиста пирамида. Съжалявам хората, чиито заплати алчните им началници са превеждали в КТБ. Но такива като Веждито...
119
0
 
7
 
! Отговори
Пайсии преди 9 години
"Ако ГЕРБ подкрепи закон с който да се гарантират и влоговете над 100 хил. евро, никога повече няма да гласувам за тях. Ще гласувам само за ДПС за да се свърши с тая проста държава!"...................................Подкрепям на 100%
118
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупавите ми ботчета... Не Борисов нареди всички държавн и фирми да си изтеглят парите от КТБ. Точно изтеглянето на тези пари е причината за сегашното състояние на банката. И цялата работа стана само защото капута вместо да дръпне гласоподаватели на ГЕРБ дръпна гласоподаватели на столетницата. А го създадоха да дърпа от ГЕРБ ;)...
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вЕрваме на Данчо Ментата и на БНБ
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ подкрепи закон с който да се гарантират и влоговете над 100 хил. евро, никога повече няма да гласувам за тях. Ще гласувам само за ДПС за да се свърши с тая проста държава!
115
0
 
12
 
! Отговори
Средностатистически преди 9 години
Ако това беше друга държава хората отдавна щяха да са на улицата. Не ви ли писна някакви костюмирани, безмозъчни паляци да ни правят на глупави. Банката ще отвори на 21-ви юли, не на 23-ти септември, на 24 декември, ама че хората нямат пари за хляб, че нямат пари за лекарства, че другите банки не чакат, а си искат вноските... Никой не го е грижа за обикновения човек, който сутрин отива на работа, цял ден бачка като смачкан, и вечер няма сила да се порадва на децата си. Нашите пари не са важни. Призовавам всички засегнати да се съберем пред бнб (нарочно с малки букви) в 18:00 в петък 18.07 за д
114
0
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
нещастния народ се фана за кредиагрипола!
113
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам политически прстрастия, но това което направи Борисов срещу банковата система е недопустимо. Сега като гледам и колко хора ще гласуват за него и ще му дадат пълно мнозинство, наистина започвам да си мисля, че повечето хора в България са кръгли ***.
112
3
 
14
 
! Отговори
питащ преди 9 години
А какво стана с оня морков - Цецко Василев, дето щеше да се връща от Виена да дава обяснение? Ще се върне на върба...? Вече, като чуя Цецо, Цецка, Цветан ... - мани, бегай!
111
0
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТИ РИ РИ РАМ ТИ РИ РИ РАМ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ГАРАНТИРАНИЯ ФОНД!!!!
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма Доган, няма проблем.
109
0
 
11
 
! Отговори
Kor преди 9 години
"Делян Пеевски няма кредити и депозити в КТБ. Майка му има два кредита, които не са на голяма стойност..."...добре де, а как тогава бивша чиновничка извади милиони левове и закупиха медии, фирми, предприятия??!?! Нали все казваха 'с кредити'...е откъде са тези кредити?!?!И как според вас става да се отпускат милиони на физическо лице с нова фирмичка??!?!?
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tupungera Borisov I edin ot negovite averi, Glavchev, zadnicite si skusali da zashtitavat eksperta Iskrov, kolko e vagen za BNB I finansovata sistema. A iskrov se okaza v igrata, qvno e lapnal ot parichkite 3, 5milqrda I e dal na gerberuncite. Zashto be bBorisov ne mu iskahte ostavkata na tozi moshenik koito luje egeminutno I ni pravi na maimuni. Kolko vzehte ot parichkite na *** za da mulchite I se pravite pred horata na svetici. I kude e gl.prokuror ta ne im potursi smetka, osobeno na Borisov
107
6
 
17
 
! Отговори
www преди 9 години
До BNBАми нека тогава разгледаме обратна хипотеза:1. Бойко оврещя орталъка, че държавата е във фалит.2. След атаката срещу Първа инвестиционна (за щастие без успех) удвои крясъците си.3. Накрая се поврътна и каза, че ако има следваща банка, то ще стане страшно. Вече без да визира ***.4. Вежди Рашидов (ексминистър на ГЕРБ) пусна анонимен сигнал за изнесени пари в чували с камиони и самолети. Това пак е паника в същата посока.Е, кой иска да катурне валутния борд в страната? Според мен ГЕРБ
106
0
 
10
 
! Отговори
Белия Автобус преди 9 години
Чувалите са на сигурно място ...
105
11
 
16
 
! Отговори
КОЙ, КОЙ, КОЙ ? преди 9 години
КОЙ още от първият ден на Правителството не спря да говори, че Държавата е във фалит. КОЙ с непрекъснатите си *** изказвания по медиите не спираше опитите си да дестабилизира Държавата. КОЙ, КОЙ, КОЙ ?
104
1
 
8
 
! Отговори
www преди 9 години
До и ся ко праймСемейството на бившия премиер Иван Костов няма значими депозити в КТБ. Това са малки суми по "работни" сметки. Имаш фирма, подизпълнител си или друг е подизпълнител на нещо твое, той е клиент на тази банка, ти си клиент по принуда. Но тук става въпрос за малки пари.Атаката срещу семейството на Иван Костов стана яростна няколко часа след като той изказа хипотеза в национален ефир, че КТБ може и да не е толкова зле, а просто да искат да я откраднат като Цветелина ББ СИБанк.