ГЕРБ контрираха Гечев: В КТБ няма бързоликвидни активи

Идеята на БСП поставя предприятия под риск, алармират от опозицията
57
ГЕРБ контрираха Гечев: В КТБ няма бързоликвидни активи
Снимка: Булфото

От ГЕРБ отрекоха твърдението на депутата от БСП Румен Гечев, че в КТБ има ликвидни активи на стойност 2 милиарда лева, които според него могат да бъдат използвани, за да се покрият влогове на фирми и граждани над 200 000 лева.

Още по темата
"Не е вярно, че в КТБ има 2 милиарда бързоликвидни активи, според доклада на БНБ, ако говорим за активи, има 2 милиарда кредити, раздадени на работещи предприятия, които си ги погасяват. Тези кредити не са високоликвидни активи и това означава да поискаме предсрочно погасяване на кредитите и да поставим предприятията под риск“, коментира Менда Стоянова от опозицията.
 
Относно идеята да има специален закон за КТБ Лиляна Павлова обяви, че закон се прави на базата на разчети, а още не е ясна пълната информация от БНБ за КТБ.

По думите на Менда Стоянова лицата с над 200 000 лв. влогове в КТБ имат общо 600 милиона лева.

Според нея, ако се стигне до варианта и те да бъдат обезщетявани, не би трябвало да получават лихви.

Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това вече граничи с цирк. Щом и върху банките започнаха да се упражняват ежедневно, посредством словоблудство и аматьорска риторика тая държава върви на закриване.
12
5
 
9
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Използването на държавни пари си е живо скрито държавно подпомагане! Има ли право държавата да налива държавни пари за подобряване на ликвидността на частна банка?!?!
11
4
 
13
 
! Отговори
Ole male преди 9 години
Доста е глупава да... Преди да говори да провери отчетите и ще види,че след всяко олихвяване има % лихва равностойна на данък върху лихвата който е взет от депозита. Тези глупачки толкова са гледали отчетите.... Има си закон за данък върху лихвата и той се взима веднага. Айде гледайте малко преди да се изказвате!!!
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ПАДА В КАНАЛА ако с пари на народа започне да плаща депозити над 100 хил. евро!Това ще е 100% знак, че ГЕРБ, БСП и ДПС са едно цяло!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целата клика (секви цветове) са си набили в КТБ парите, и сега вият на умрело, понее са скътали мнооого над 100 000 евро. Лошо им става, че трее да започнат кражбите от нулата.
8
2
 
11
 
! Отговори
до лимонадата преди 9 години
какво ще плащаш ти бе *** охлузен! В банката си има достатъчно активи и всичко щеше да си е наред, ако не беше атаката на цацаратурата и банкянската тиква с подопечните му капиталчета и палтени *** от форумите! Искаме си парите, не сме съгласни синдици и съдии - разбойници и герберски плъхове да ни лъжат и крадат идните 5 години и накрая да не получим нищо! Кой ще плати за фалшивия одит за милион и половина бе? влязоха в банката и започнаха да крадат от вратата ***! парите веднага!!!!
7
4
 
14
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 9 години
ТАЗИ ЛИЛЯНА БИЛА МНОГО ПРОСТА.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата няма пари даже гаранцията за влоговете до 100 хиляди евро, което е по досегашния закон. А ГЕРБ и БСП говорят за гаранции и за влоговете над 100 хиляди евро. Тия закони са ментета и нямат покритие, освен ако не се обезцени лева с падане на валутния борд. Тогава 1 евро може да скочи до 30 лева или даже до 300 лева и ще се изплатят всички влогове, а кредитните милионери ще трябва да връщат заемите си пак в евро.
5
6
 
23
 
! Отговори
Банкер преди 9 години
"Съпругата на Цветлин Йовчев - Милена Йовчева е финансов директор и главен счетоводител на подготвяната за одържавяване банка "Креди Агрикол" и в настоящия момент. Тя остава на този пост по нареждане на вътрешния министър, въпреки установените нарушения". Е драги сънародници сега стана ли ви ясно , защо Йовчев прати въоражени полицаи в КТБ , точно така познахте, за да я фалира и жена му да стане собственик без пари. Когато Гамизов го написа преди два дни , червените *** викаха не е вярно ами сега....
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тая дебелата Лиляна е мега проста бе!!!Естествено че няма как да не са си платили лихвите, ОСВЕН ако не са безсрочни депозитите и не дължат лихви!!!
3
6
 
20
 
! Отговори
limonadata преди 9 години
Абе никакво връщане на пари над 100 000 Е..... Няма аз да плащам за алчността на някой хора... Има закон по въпроса и закона трябва да се спазва
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лилянчето на Бойко искало да провери дали хората си плащали данък върху лихвите. Абе Лиляно, каква икономистка си като не знаеш, че данъка върху лихвата по депозит се удържа служебно от банката и се внася по сметките на НАП. Можете ли да си представите такава некомпетентност, а тръгнала да се изказва за активи и пасиви.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая е мноо ***! Кой и говори за бързоликвидни активи?! Важното че изобщо има някакви! По-добре да си получиш парите късно, отколкото никога.