Служебният кабинет ще е готов навреме, още е рано за имена!

Плевнелиев: С обръщение на 5 август ще обявя задачите му
Обновена: 21 юли 2014 14:12 | 21 юли 2014 13:30,
90
Служебният кабинет ще е готов навреме, още е рано за имена!
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че служебното правителство ще бъде съставено навреме, но изтъкна, че все още е рано да посочва имена.  Държавният глава очаква кабинетът на Пламен Орешарски да подаде оставка до края на тази седмица.

С обръщение към нацията на 5 август ще обявя приоритетите и задачите на служебното правителство, ако политическите партии спазят своето обещание и ние сме във възможност след конституционно предвидените срокове да съставим служебен кабинет и да разпуснем парламента, посочи Плевнелиев при посещението си в Пловдив.

Президентът заяви, че членовете на временното правителство ще бъдат експерти за ресорите, за които ще отговарят. Той обаче не посочи имена, нито кой ще оглави служебния кабинет с уговорката, че все още е рано за това.

По думите му за служебния кабинет ще бъдат излъчени хора демократи, проеврепейци, силни в направленията, които представляват, и готови по приоритетните задачи да постигнат прогрес и резултати.

Президентът уточни още, че служебното правителство ще отразява по един обективен начин задачите, които има да се решават в държавата към този момент.  Според него служебният кабинет ще трябва да подготви реформите за промяна в някои сектори.  Имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия - да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове, изреди държвавният глава.

По повод сваления Боинг над Украйна президентът заяви, че не одобрява този акт на насилие и призова за разследване час по-скоро.

Запитан дали България ще подкрепи новите санкции срещу Русия, Росен Плевнелиев подчерта, че Европа трябва да бъде единна в този исторически момент. Според него това, което се случва в Украйна, "няма аналог в модерната история". "Ние виждаме една агресивна и националистическа Русия, която очевидно не спира с подкрепата си и с провокацията си срещу териториалната цялост на една европейска държава, каквато е Украйна. Аз не бих нарекъл хората в Донбас и Донецк опълченци - това са сепаратисти, това са хора, които използват, със съжаление бих казал, и терористични методи срещу едно мирно население", коментира още държавният глава и допълни "затова трябва да си даваме сметка, че Европа днес има нужда от силен глас, от ясна позиция, Европа трябва да може с решителност и единство да спре ескалацията на конфликта в Украйна".

В Пловдив президентът откри обновения Римски стадион и похвали града, че е на едно от челните места по усвояване на еврофондовете. Античният форум разполага със специална 3D зала, а съвсем скоро туристите ще могат да купуват билети онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Не трябва да позволяваме на тоя *** да назначава служебно правителство подчинено на ГЕРБ.
68
0
 
1
 
! Отговори
Лора преди 9 години
То и служебното правителство в Гърция подготви реформите за промяна в някои сектори.. и сега всички гърци плачат.Постановката е ясна.Правят се реформи,вземат се различни мерки и по този начин не се накърнява престижа на нито една партия. И всички нито лук яли, нито лук мирисали. Правите народа на глупав.
67
1
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До до Vanko 84аз ти казах тъй наречената златна акция *** много си зле гейберасче тиквенско зелена тиква
66
1
 
4
 
! Отговори
ужасяващ факт преди 9 години
Спрягат името на Паси за външен министър и този избор на един предател,ястреб,антибългарин,проамерикански продажник,еврейска *** и сополив ревлю за масовите сцени дава ужасяваща представа накъде ще ни води за неопределено време този кабинет
65
0
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До до Vanko 84аве брат да е светвам ли план b на тиквата и плевнятабеше тази *** маринка райкова
64
1
 
2
 
! Отговори
до Vanko 84 преди 9 години
В българското право няма понятие златна акция!!! Едно нещо беше полезно - разпръснаха се парите на държавните учреждения и дружества в различни банки, защото Тиквата ги бе натикал принудително в банката на Цветелина и на Цветан-чо. Грешките за два месеце не бяха толкова жестоки, колкото тези, постигнали ни при *** и онзи грозния с шесте апартамента, приличащ на картоф и визуално и умствено.
63
1
 
1
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До предложениемалинка разюздената селяндурка -тоя продаде 30-те ни останали процента,т.н златна акция в БТК,пак ще дойде такъва слива от плевнята и ще съжеляваме още повечеНародът ще страда
62
2
 
1
 
! Отговори
предложение преди 9 години
*** нали вече е правил служебно правителство? Защо трябва да се търсят нови имена? Да се върне цялото служебно правителство накуп, но да се забрани да правят чистки в министерствата, така както направиха през 2012 година. Два месеца може да бъдат и замовете временно изпълняващи длъжността министър, а Перчемчето Райков да е премиер за два месеца, а ако е толкова добър защо не остане и за по-дълго?
61
0
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
хора не разбрахте ли тези до сега който са биле на власт и продължават да искат властта са се доказали че за нищо не стават,от ден на ден все по затъваме,защо гласувате за партии който вече са оглавявали изпълнителната власт,прости ли сте *** ли мазохисти ли за 30-50 лв ли сте какви сте вече се чудя
60
2
 
6
 
! Отговори
Наполеон преди 9 години
''НИЕ виждаме...''. "Кои сте тези НИЕ" г-н Президент? Вие лично ли или говорите от името на народа?!?
59
2
 
8
 
! Отговори
3.14 преди 9 години
СПИСЪКА НА ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАПРАВЕН ОТ ББ..ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ГО ПРОЧЕТЕ.....
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..."Още е рано за имена...",защото Бойко още не ти е казал кого да назначиш.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха на ляво,ха на дясно и накрая пак в г...то прясно .
56
12
 
5
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Прав е Орешарски , няма нужда от нищо , защото тази сутрин му се обади черепа и се разбраха. Колкото по зле за Държавата толкова по добре за тях. Това е в България. Нищо няма да се промени докато БСП и ДПС са във власта. Това са партиите , които са проклятието на България.
55
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая мижитурка сама на може да пръдне без да иска разрешение от Тиквата. Толкова зависим чехлю не сме имали и надали някога ще имаме - безличен, бездарен, смешен, напълно безхарактерен, без мнение за нищо, вечно сричащ от листчетата. Абе абсолютна маша. Насаден послушен Тиквопоклонник.
54
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев трябва да върне Марин Райков.Служебното правителство бе в пъти по-добро от това,което днес виждат очите ми.Простотия до шия и малко отгоре.
53
1
 
11
 
! Отговори
Утьо Марийкин преди 9 години
Браво, Роско ! Браво, Расиме !
52
8
 
8
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Ако беше доносника на ДС Първанов щеше да е идеално. Другари, защо сега го плюете нали беше ваш човек. Такава идиотска партия като БКП-БСП никаде по света няма.
51
4
 
18
 
! Отговори
фют преди 9 години
Умее да намира правилните хора ***, дума да няма. И преди всичко честни и морални ги избира. Помня как миналия служебен сусурляк Марин Райков си подписа сам назначението за посланик в Рим, на изпроводяк така, да не е капо.
50
1
 
4
 
! Отговори
Мислител преди 9 години
Трябват напълно необвързани със сегашните партии, а най0добре аполитични специалисти, за да ремонтират поне няколко закона както народа желае