Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще влезе в НС само за оставката на кабинета
Обновена: 23 юли 2014 14:03 | 23 юли 2014 09:02,
514
Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“.

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още по темата: Бойко Борисовизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
9
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До KAPAMAHКараман... - ти си ***... - големите градове, хората с висше образование, младата аудитория, най-малко ***... - са гласували за ГЕРБ - помисли само...
271
0
 
1
 
! Отговори
до 282 преди 9 години
Форумите на другите партии сега е затворен защото хората са на работа. Включи св по късно
270
2
 
17
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
Дайте власт на човека да направи от всички студенти овчари.
269
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Важното е, че хората вече правят разлика между политиците и ДЪРЖАВНИКА... - и са наясно за кого да гласуват...
268
3
 
16
 
! Отговори
KAPAMAH преди 9 години
*** гнусната милиционерска мутра, не е истина просто! Целият му живот е закани, рекет и изнудване. Сега пък ни заплашва да му осигурим пълно мнозинство, за да може да си диктаторства на воля. Нищожество. Не мога да повярвам, че в България има 800 000 човека, които му се връзват на овчия акъл.
267
1
 
11
 
! Отговори
ЕДНА ЧИСТАЧКА преди 9 години
Боко,толкова си елементарен във всичките си ходове,че един нискоквалифициран ***,като мен те усеща отдалече.Какъв агент си бил в ЦРУ незнам,ама нещо там учителите ти са на ниско равнище щом са си помислили,че чрез теб ще вършат тяхната си работа.Боко,за смях на света СТАНАХМЕ .,.Поздрави на ЦРУ,ЧЕ НИ ПРАТИХА ТЕХНИЯ КЛОУН.ДА НИ РАЗСМИВА И ДА НИ ЗАПЪЛВА ДНИТЕ СЪС СМЯХ И ВЕСЕЛИЕ
266
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
много ясно,че ще ги оставиш да управляват..и без това си едно цял с тях...а противоречиата са само за параван пред стадото
265
1
 
12
 
! Отговори
ренесанс преди 9 години
Аи, сбогом Тиквуне, няма да липсваш на никого, ти неосъди един, не махна ДПС като анти-конституционна, нищо не направи, освен 2-3 млрд за себе си и едно ауди за 700 000лв.!Ще си намерим някой с качаества, характер и непоколебимост в действията, който да спасява нещата, а ти...най-добре ще е да бъдеш натикан в зандана !!!
264
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
На това се казва държавническо мислене, а не ламтене за власт на всяка цена... - кога *** ще се откажат от властта... - по скоро с дявола ортаци ще станат - само и само да лапат, лапат и лапат...
263
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България нищо не върви-държавата не върви,икономиката не върви,банките зациклиха,търговията не върви,ноооо политическата търговия си върви на пълен ход.Аз на тебе,ти на мене.В това отношение ББ няма равен на себе си.В миналия парламент си напазарува депутати от Атака,после това не сработи защото народа го свали от власт и успя да си купи няколко продажни журналисти,една-две медии и около 1000 пишман интелектуалци,закъсали финансово,които подскачаха цяло лято по улиците за някой лев за морето.
262
5
 
1
 
! Отговори
мен преди 9 години
Алоо БСП ли е?
261
0
 
11
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Какъв комунизъм бълнуват българоубийците! Тук няма комунисти, няма и антикомунисти. Има алчни и *** грабители, докопали се до властта за лична употреба! Слепи ли сме, ненормални ли сме? Децата ни си отиват. 12 хиляди заминават и тази година. Най-умните напускат тази мъртва територия, населена с ходещи мъртъвци.
260
10
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Ако тъпата, необразована тиква Боко излезе и каже, "ще ви разкажа играта от корупция и бял ден няма да видите" пак ще бие на изборите защото пак е по-добре от БСП. Това е истината...
259
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живея от 18 години извън България и затова не мога и нямам моралното право да казвам кой е ров и кои прав. Но това което летя по форумите не е нормално за една европейска държава. Толкова злоба и простотия... Затова до никъде не стига тази държава. Вместо да се обединят всички за доброто на България всяка партия прави мръсно на другата и общо взето е това което прави парламента. Ааа и получават заплати
258
0
 
2
 
! Отговори
Metodi Ivanov преди 9 години
Chesno kazano ne glasuvam ot 15 godini poneje nqma razlika koi shte e na vlast pone spored men, no kato tozi BB drug takuv *** nqma.
257
1
 
9
 
! Отговори
ЦЪФНАЛ ГEРБ преди 9 години
121 гербераста ,ама кога ми цъфнат налъмите .Това е най големия *** и изнудвач , хора добре си правете изводитеаз лично не мислех да гласувам , но заради тая тиква ще отида до урнитеЗАДЪЛЖИТEЛНО !!!
256
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO ZAPOMNI SI DUMITE TIKVO PROSTA I SE GLASI DA SI KONSTRUKTIVNA OPOZICIQ DA RABOTISH I DA SPAZVASH PARLAMENTARIZMA I ZAKONITE I CVYKO DA SI XODI V ZATVORA I TI SY6TO
255
0
 
17
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 9 години
Не мога да си представя,че хората са забравили поразиите и щтеславието на тази мутра и отново ще гласуват за него.В коя евр.д-ва бивш мин.-председател поставя такива ултиматуми към гражданите?Но мутрата е свикнала да заплашва-психически и физически.Като нямаш мнозинство-търси съюзници.Но мутрата не иска да дели власт-цялата власт в негови ръце.Дано българите имат по-дълготрайна памет и гласуват разумно.Стягахме колананите близо 4 г.,за да му и широко около врата на ББ-да пътува,да краде.
254
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
няма нужда да се гъзи Борисов.Той отдавна се е нагъзил на ДПС-то и сега си играе неговия театър.Той няма как да излезе от тая структура.Единственото му спасение е да управлява иначе го чака затвор или в по-добрата позиции да е втора политическа партия.Никой не е толкова глупав да си мисли,че Борисов няма да се коалира с ДПС.Доган не е толкова *** да бъде премахнат от политическата сцена и за това си подбира управлявящата партия,която ще му донесе спокойствие и оставане в парламента.
253
1
 
8
 
! Отговори
Щом сме смотани... преди 9 години
Да го изберем пак и да се свършва с нас. То се е видяло, че нямаме грам мозък. Да му се не види, да се родиш в страна с толкова тъпо население - да не може да се отърси 25 години от производните на ДС.