Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката

Над 7 млн. лв. отидоха само във финансовото ведомство
Обновена: 23 юли 2014 14:08 | 23 юли 2014 12:57, Веселина Йорданова
41
Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката
Пламен Орешарски. Снимка: архив Булфото

Правителството одобри редица допълнителни разходи на последното си заседание, преди да подаде оставка. Очакванията са това да се случи днес или утре.

Министерският съвет одобри допълнителни 3 млн. лв. по бюджета на социалното министерство, с които ще се продължи заетостта на наетите безработни по Национална програма "Сигурност". Програмата осигурява заетост в дейности по опазване на обществения ред предимно в малки населени места.

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката се предоставя трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 г. от 4 млн. лева. Парите ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН.

Комплексът ще обслужва всички институти на Академията и основните университети в България и ще предоставя услуги на малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на финансите в размер на 7 365 000 лв. Средствата са за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството.

Кабинетът одобри и допълнителни разходи по бюджета на Националната разузнавателна служба в размер на 2 млн. лева. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи - обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 1 млн. лева по бюджета на Министерство на земеделието и храните за закупуване на противоградови ракети във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната. На миналото си заседание правителството също отпусна за това допълнителни 1.2 млн. лв.

С друго свое постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева. По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите й работни помещения в Пловдив.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация пък се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите й работни помещения, част от административна сграда в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кражба за последно, а кой знае, може да имат възможност и още един мандат да крадат.
10
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такива крадци като червените ***,може ли да има толкова *** народ да гласува за тях,Боже пази България от тази напаст!
9
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно някои четат само заглавието и коментират. Прочетете добре за какво са дадени парите и тогава си давайте мнението. Това му е работата на правителството да събира парите в бюджета на държавата и да ги изразходва разумно, а не да лети с хиликоптери и самолети и да открива пътни отсечки по 1.5 км. или да види дали са направени тунели за костенурките. Някои разбра ли, че продължи да се строи "Хемус", "Струма и "Марица". Но Орешарски не е като ББ да тръгне с 100 *** да инспектира км. по км.
8
4
 
28
 
! Отговори
Петко преди 9 години
Тези нагли крадци заслужават ЕДИН БОЙ НА ИЗПРОВОДЯК! Сами си го търсят.
7
4
 
22
 
! Отговори
червено боклуче преди 9 години
яко гепат до последно
6
6
 
26
 
! Отговори
измитай се гнидо преди 9 години
Аре разтуряй седенката!Чемадан,вакзал и масква при Путин,червен фашизоиден еничер
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета за какво са парите излиза, че доста малко пари е дало правителството.
4
3
 
27
 
! Отговори
Дърт циганин преди 9 години
Още ми се живее, още ми се крадне.
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката: Лицето на злото.
2
6
 
46
 
! Отговори
Май Манолов преди 9 години
Че то всеки път, когато сдават власт, тези червени *** правят същото. Искрено съжалявам, че тези пари ще ги плащаме всички, а не само слабоумните им гласоподаватели. Няма справедливост.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката"Айде и малко от личните си финанси и заплати да даде, а не само от тези пари взети от данъците ни. Няма да е лошо. Нали?