Лишихме се от власт в името на ценностите, разясни Местан

"Кабинетът беше принуден да разгръща стратегия на оцеляването"
Обновена: 24 юли 2014 17:50 | 24 юли 2014 10:08,
106
Лишихме се от власт в името на ценностите, разясни Местан
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че за партията му властта не е клише и с поисканите предсрочни избори в началото на юни са показали, че могат да се лишат от нея в името на ценностите си. Местан обяви, че би било жалко да продължават анализите за това, че ДПС реши съдбата на кабинета.

Още по темата
„Онзи четвъртък показахме, че можем да се лишим от власт в името на ценностите, но няма да жертваме ценностите си в името на властта“, каза лидерът на ДПС.

Местан призна, че кабинетът „Орешарски“ е бил затруднен да извършва реформи, защото е бил принуден да разгръща стратегия на оцеляването.

„Надявахме се евровотът да даде възможност за преминаване от политика на оцеляване към политика на реформи, но суверенът не ни делигира такива възможности“, каза лидерът на ДПС по време на дебатите в парламента по оставката на кабинета.

Местан призова оценка на управлението на Орешарски да се дава без привкус на начало на предизборна кампания.

„Не приемам оценката за разруха и катастрофа, защото чета в нея желание да се спечели някакво предварително предимство както в кампанията, така и за управлението после“, каза той.

Лидерът на ДПС нарече некоректен подхода, в който всичко преднамерено се представя в много черна окраска.

Местан призова да се четат уроците на всяко управление. „Не искам да съм лош пророк, но днес задавам въпроса - ако и след следващи парламентарни избори, не визирам непременно 5 октомври, но някога, когато и да е, избирателят отново не отреди никому самостоятелно мнозинство, ясна идеологическа коалиция, ако се изправим отново пред картината, пред която бяхме изправени май 2013 г., какво ще правим? Няма да съставим правителство?“, попита той.

Вижте още във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсен ***.
40
2
 
17
 
! Отговори
Рамадански преди 9 години
Вън!!!
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
народа ви лиши от власт, защото сте алчни, нагли и много крадливи.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Рали1не КОГА - а СЕГА !!!
37
25
 
3
 
! Отговори
Nqma преди 9 години
Невероятен политик и държавник! Надявам се ДПС отново да вземе властта и да ни спаси от мъките!
36
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Всички в Парламента днес са радостни и...щастливи,защото си отива поредното българско правителство.Но радоста е повече от това,че предстои дълга парламентарна отпуска,като от...сега са направени резервациите за курорти у нас и в чужбина.По-бедните дупетати,ще отмарят в държ.резиденции,където кюфтетата са по...две за лефф.Така или иначе,на есен с...бодри сили.електоратът ги чака трепетно,за да ги...избере и натика пак на...работното им място.Оо темпора,оо...моресс;и на мен ми омръзна да се смея..
35
0
 
7
 
! Отговори
гошко преди 9 години
плача
34
2
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Г-н Местан има и още въпроси.Електронно гласуване - КОГА ?Лустрация - КОГА?25 г. не бяха ли реформи ? - "преминаване от политика на оцеляване към политика на реформи"
33
0
 
20
 
! Отговори
пащун преди 9 години
едно изречение на този провинциялен квазаимодо е достатъчно да се разбере какви хора ни командрисват - лишаване от власт?? нищо управленско, нищо държавническо, само елементарна риторика като за дпс електорат.
32
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Искам да попитам г-н Местан един въпрос.Г-н МЕСТАН ОБИЧАТЕ ДА ПОДЧЕРТАВАТЕ ГОЛЕМИ ФРАЗИ ЗА ЦЕННОСТИ И ЗА ДЕМОКРАЦИЯ,ВЪПРОСА МИ Е СЛЕДНИЯ-ИЗБРОЙТЕ МИ ВЪВ КОЛКО ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ УПРАВЛЯВА ЕТНОСА НА ДАДЕНАТА ДЪРЖАВА.? В КОЯ ДЕМОКРАЦИЯ ЕТНОСА РЕЖЕ БАНИЦИ.?
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че се лишихте от власт, за да спасите ценностите - злато, пари, фирми... все ценности. Ще се спотаите до идването на по-добри времена или докато не изгладнеете пак. Най-лошото нещо, което можем да направим всички ние е да забравим случилото се през последната година. Вярвам, че държавата и международните ни партньори трябва да фокусират ресурс в разследването на тея мижитурки, разбиването на схемите им и подвеждането им под съдебна отговорност. Нуждаем се от това!
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е КАКВА СТАНА ТЯ БЕ АГА? НАЛИ НЯМАШЕ ДА БУТАШ ПРАВИТЕЛСТВОТО? ПЪК ТО СЕ ОКАЗА ЧЕ ПИИНАХТЕ ТУРСКОТО КАФЕ СЪС БАНКЯНСКАТА ТИКВА И СРИНАХТЕ ДЪРЖАВАТА. НА РЕЗАН ВЯРА ДА НЯМАШ. СА КАЗАЛИ СТАРИТЕ ХОРА. ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ТИ Е ХАРЕСАЛА ТЕСНАТА ДУПКА НА ТИКВАТА. САМО НЕЗНАМ ДА ЛИ НА ТИКВАТА И Е ХАРЕСАЛО. НО ЩОМ КАФЕТО МУ Е ХАРЕСАЛО СИГУРНО И ДРУГОТО МУ Е ХАРЕСАЛО.
29
1
 
7
 
! Отговори
ОТ БЪЛГАРИН 32 преди 9 години
ДУМАТА "ВЛАСТ" ПОСОЧВА ДУМА ЗА КАЧЕСТВО, А ДУМАТА "КЛИШЕ" Е ДУМА ЗА ОПИСАНИЕ НА ДРУГИ ДУМИ ИЛИ ИЗРАЗИ. НАУЧИ БЪЛГАРСКИ, МЕСТАНЕ. ВЪПРЕКИ ЧЕ "КЛИШЕ" Е ЧУЖДИЦА, ТЯ Е ДОСТА НАВЛЕЗНАЛА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК.
28
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Доживяхме UStavka,следва бързо бързо,Бойко да оди в USза дежурна POPRAVKA!
27
1
 
12
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 9 години
С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ СЕ ЛИШИМ И ОТ ВАС. ПОНЕ ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ.
26
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
"лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че за партията му властта не е клише и с поисканите предсрочни избори в началото на юни са показали, че могат да се лишат от нея в името на ценностите си"ТОЯ ИЗОБЩО РАЗБИРА ЛИ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ЗНАЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ДУМАТА "КЛИШЕ". "КЛИШЕ" Е ДУМА, КОЯТО Е ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНА ОТ НЯКОЙ ИЛИ ОТ ГРУПА ОТ ХОРА, ЗА ДА НАПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ. ДУМАТА "КЛИШЕ" Е СИМВОЛИЧНА ДУМА ЗА СТАРА ДУМА ИЛИ ИЗРАЗ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ВРЪЗВА С ДУМАТА "ВЛАСТ".
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се съботират изборите насрочени на датата на Курбан байряма, за да гласуват само български граждани, които търпят вече много години своеволията на тази верска партия!
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се лишихте от власт, като си точите зъбите за следващия парламент. Съвсем случайно изборите са насрочени на турския празник Курбан байрам (4, 5, 6 октомври), за да могат вашите хора да гласуват! Над 15 000 изселници в Турция от Кърджалийско ще се върнат по родните си места, за да пуснат гласа си за правителство, което да управлява хората в България. Това е партия, която разиденява българите, изградена на изцело верски признак.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената ценност, която ще видите скоро време, е войната.
22
4
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Какви ценности, Местан ефенди?...Ку.венските ценности и номера са ясни:Сдавате властта, за да получите по-голяма власт с идването на ГЕРБ и Борисов...