Михаил Миков е новият председател на БСП

"БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век"
Обновена: 28 юли 2014 08:11 | 27 юли 2014 20:25, Елка Василева
516
Михаил Миков е новият председател на БСП
Михаил Миков. Снимка: БТА

Михаил Миков е новият председател на БСП. Той беше избран на заседанието на 48-ия конгрес на БСП. За него гласуваха 377 делегати.

Още по темата

Другият кандидат, достигнал до балотажа - Драгомир Стойнев, е получил 333 гласа или 46,9 %.

Броят на гласувалите делегати е 726. Броят на намерените бюлетини в кутиите са 726, от които недействителни - 16.

БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век, заяви веднага след избирането му Михаил Миков.

„Искам да благодаря на всички тези членове, симпатизанти, които в тежките 25 години бяха заедно с БСП. Искам да благодаря на вас като членове на Конгреса за това, че вие отговорно изпълнихте вашия дълг, на всички кандидати, които участваха честно и мислеха преди всичко за партията. Това е състезание на за партията, а не за нас”, заяви Миков.

„Заедно ще постигнем достоен резултат за 120 годишната партия”, каза Миков.

„България има право на друго бъдеще, защото еднодневните политици не могат да бъдат тенденции”, посочи Миков.

Миков обеща да пази и предаде на следващия председател на социалистите джобния часовник, който получи от Сергей Станишев. Предшественикът му обяви по-рано днес в словото си пред конгреса, че той му е подарък от ветеран, за да помни думите на Левски "Времето е в нас и ние сме във времето".

„Трудното е после. Състезанието го приех нормално, независимо кой ще победи. Важно е БСП да бъде най-силната. Така че трудното почва от днес“. Това заяви Миков пред журналисти.

На въпрос дали ще вземе в своя екип някой от останалите претенденти за лидерския пост Миков заяви, че няма навик да коментира партийните въпроси пред медиите и ще продължи това. „Когато има какво да се каже по този въпрос, ще ви го съобщя. Не искам да работя под натиск нито на медии, нито на хора или различни организации, които искат да влияят на БСП”, подчерта Миков.

Миков подчерта, че партията постоянно се променя и още ще се променя, големият въпрос е тази промяна "да дава добро за България".

Попитан какво ще е първото нещо, което ще направи, Миков се пошегува, че ще се наспи.

Загубилият битката Драгомир Стойнев коментира пред журналисти, след като упражни правото си на глас на балотажа, че партията е единна и всички са зад бъдещия лидер, който и да е той, защото е важно БСП да работи за една социална държава, каквато е обещала.

 

Михаил Миков е роден на 16 юни 1960 г. в град Кула, България. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Има специализации по правата на човека в Монпелие, Франция, по данъчно облагане – Вашингтон, САЩ, антикорупционни практики – Италия. Старши асистент по наказателно право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание от 5-и избирателен район — Видин. Депутат и председател на 42-то Народно събрание. От 24 април 2008 г. до 27 юли 2009 г. е министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
10
 
11
 
! Отговори
Духовников преди 9 години
Българинът не е склонен да уважава кротки и интелигентни хора. На него му трябва ***, нахален и по възможност мутра! В този смисъл Миков едва ли е най- подходящия.....
341
5
 
4
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
Честито а да видим сега ще изпълниш ли предизборното си обещание са коалиция с Атака и ББЦ за следизборно управление
340
15
 
5
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Моят фаворит беше Корнелия Нинова.Все пак, честито на Миков ! Може да не е идеалният избор, но е човек, когото трудно би могъл някой да нарече олигарх или крадец.
339
6
 
11
 
! Отговори
пленум преди 9 години
така сме се напили на пленума,че сме избрали Миков е то се тая така и така се окъках ме -)))
338
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли Миков е най-подходящия, но щом БСП са си го избрали демократично, нека е лидер на БСП> Тъжното е, че няма други партии, които демократично да избират лидера си,а и без лидера си тези партии умират.
337
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айдееееееее, е.баха майката и на тая партия !
336
2
 
7
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 9 години
Ето едно чисто Досие на Тодор Живков:На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева.
335
7
 
9
 
! Отговори
ИС преди 9 години
Така и не се научихте, че в демократична държава не може да има комунистическа партия. Политиката на БСП е дясна от където и да я погледнеш. Тия балалайки, че комунисти ни управляват са просто един идеологически патос, направляван от американците, които все още обвиняват вечния си враг и ну погоди за своите несгоди. Да ама идеологията я няма вече 24 години. Сега измислиха и вица за световния тероризъм, да се намират на работа...
334
0
 
6
 
! Отговори
хитър петър преди 9 години
наздраве бсп ))
333
2
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Напънала се планината и родила мишка.
332
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Микооооф, БСП заслужава да не съществува в 21в. аланколуууу, сипи по едно за отскок с пожелание да се затриете кат партия и кат електорат!!!! Алилуяяяя
331
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе защо толкова от левите шефове не могат да казват "Л"... ? Имат пари за мерцедес ама не и за логопед...Странна работа. А беше и прецедател на народното събрание. Нищо против човека ама не може на такъв представителен пост да турнеш, човек с явни говорни дефекти.
330
0
 
3
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Миков ми прилича на Горбачов. ТОЙ ЩЕ СЕ НАЛАГА и ЩЕ ПРЕСТРОЯВА, ДЯЛА и ШЛАЙФА БАНАЛНАТА ПАРТИЯ, докато я вкара в строя но ТОЙ Е МНОГО УМЕН за председател на БСП и едва ли ще успее да я реформира.
329
3
 
22
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ЗА МЕН ТОВА Е НАЙ-НЕПОДХОДЯЩИЯТ ИЗБОР.МИСЛЯ, ЧЕ БСП ЩЕ ИЗГУБИ МНОГО С ТОЗИ ПРЕДСЕДАТЕЛ...
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдааа..сидеров, борисов, местан, каракачанов, кунева, софиянски, бареков, първанов, симеонов, янев..за другите лидери не се сещам в момента...та кой от тях е избран от националните им конгреси, събори или каквото е там? баш сме си индианци - племе, което чака някой с копие и лък да язди най-отпред..
327
3
 
12
 
! Отговори
Shark преди 9 години
до 425. Да, диаУогична Уичност и Уегнал поУитик. Миков е една карикатура!!!!
326
13
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Миков е диалогична личност и улегнал политик.
325
8
 
5
 
! Отговори
каква ирония преди 9 години
наследникът на тоталитарната БКП - БСП, е най-демократичната партия в България, поне по отношение на избор на председател. всички други са 'лидерски' партии - появява се някой, който говори убедително и става несменяем. няма избори, няма решения на структури по места, всичко се определя отгоре..и после се чудите защо сме зле и у нас нямало демокрация..ами няма да има..
324
7
 
3
 
! Отговори
до 421 преди 9 години
Като гледам и слушам напоследък,никой не иска коалиция с герб.Защо ли?
323
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Хаха, облякъл се Илия пак в тия. Явно в БСП не се търси промяна, цели се запазване на статуквото, управлението на Станишев продължава в лицето на Миков. Поне е сигурно че избори скоро няма да спечелят. А, и Господарите на ефира ще имат бол материал.Ако БСП търсеше промяна трябваше да изберат Кадиев или Я. Стоилов, но явно те не са удобни. Дааа!