Борисов пуска гражданска квота в листите на ГЕРБ

Преглед на по-интересните теми от печата днес, 29 юли
29 юли 2014 07:00,
143
Борисов пуска гражданска квота в листите на ГЕРБ
Бойко Борисов, Снимка: БТА

За "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщава: "В листите на ГЕРБ ще има гражданска квота". Кои ще са обществениците, на които ще се гласува доверие, без да са партийни членове, все още е тайна. Лично Борисов ще одобри всяко име от номинираните на областните събрания, които приключиха в края на миналата седмица.

"Личностите вдясно не се понасят и това е проклятието на нашата ориенталска политика. В това отношение левицата има по-добра култура. Вдясно винаги е имало конфликти между личности." Това заяви политологът доц. Огнян Минчев на кръгла маса за съдбата на българската десница, организирана от Института за дясна политика. И препоръча като успешна формула пред десницата - коалиция около политики на базата на споразумение по определени теми и цели, а не около личности. Тя се градяла на базата на въпроса "какво", а също и на "как", а не на "кой". Според доц. Минчев нишата на десницата е, че се грижи за нацията.

"Не е прилично, нито е хигиенично да има обединение между ГЕРБ и Реформаторския блок. По-добре е да говорим за единодействие", заяви пред форума евродепутатът и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев, цитиран от 24 "часа".

Водещото заглавие на "Сега" съобщава: "Бизнес климатът се смрази". В разгара на лятото оптимизмът на българските бизнесмени съвсем изчезна. Политическата криза, проблемите около КТБ и финансовите затруднения пред държавата силно влошиха очакванията на фирмите за оставащите месеци до края на годината, показва редовната анкета на Националния статистически институт за стопанската ситуация в страната през юли. Икономическата несигурност е проблем No 1 за всички отрасли. Тя тревожи особено
много мениджърите в строителството, където около 75% от  анкетираните се оплакват, че не знаят какво ги чака в бъдеще.

Драмата с неплащането се дължи най-вече на спряното от Брюксел финансиране по програмите "Околна среда" и "Регионално развитие" заради корупция и нередности при обществените поръчки. Заради влошаване на бизнес климата в индустрията се готвят да свиват персонала през идните три месеца, което означава, че наесен, когато се свие и сезонната заетост, може да има бум на безработицата.

"Дума" допълва: "Високите заплати растат по-бързо от ниските". В същото време продължава да се задълбочава диференциацията между най-ниската (406 лв.) и най-високата заплата, достигайки до 5,7 пъти. През същия период на м.г. съотношението бе 5,5 пъти. Заплатите до 500 лв. да не се облагатс данъци, ще настоява КНСБ. Синдикатът ще иска минималната заплата през 2015 г. да е 400 лв. Това е около 50% от средната работна заплата, която към момента е около 800 лв.

На вътрешните си страници "Дума" публикува изследването на НСИ за демографските събития на предприятията в България за 2012 г., като се проследява динамиката им за петгодишен период. През 2012 г. в България са действали 323 745 активни предприятия, което е с почти 1,2% повече в сравнение с предходната 2011 г. Изводът: 44,6% от фирмите са без нито един нает работник. 9% от предприятията осигуряват работа на 70,8 на сто от заетите - по данни на НСИ.

Поне 200 млн. лева допълнително са влезли в пазара на имоти към края на юни и началото на юли. Още около 40 млн. евро се очаква да бъдат инвестирани в него през есента, когато пазарът традиционно се раздвижва. Сметката направиха брокери на имоти, специално за "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега гледам по BTV едни *** протестират. Искат да говорят с Президента и с Фандъкова. :)) Поредната малоумщина. Нали ходиха на концерт на БСП/ДПС. Беше пълно с ***, а сега не искат да говорят с представители на БСП/ДПС, а на ГЕРБ. При едните ходят да пият и да се забавляват, а при другите да им решават проблемите.И едно уточнение. Събарят се единственно къщи на *** без проекти, и ПОСТРОЕНИ ВЪРХУ ЧУЖДА ЗЕМЯ. Ако са си построили къщите в собствените дворове едва ли ще им ги съборят
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лол Че ГЕРБ до един са комунисти изхвърлени от БСП/ДПС за некадърност....
53
8
 
8
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Който гласува за нещо различно от ГЕРБ, значи дава властта отново на турчина Доган. Събуди се, народе! До кога ще живеем под ботуша на турците? 5 века не ли ви стигнаха?
52
14
 
11
 
! Отговори
лол преди 9 години
ГЕРБ пак ще трябва да оправят кашата, която им оставят некадърните комунисти и турци. Вярвам във вас!
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
псувай - не гласувай за всички управлявали до сега БГ -крадците в затвора.
50
6
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 9 години
Много си изостанал.Или си с капаци на очите.Не виждаш ли,че от доста време Борисов се е прегърнал с ДПС и Пеевски,с които и преди си беше дружка.Ама много сте заблудени,бе.
49
15
 
10
 
! Отговори
лол преди 9 години
Браво, Бойко, ще гласувам за ГЕРБ! Очаквам разгромна победа над комунистите и турците.
48
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Смешки и вицове :) ГЕРБ са матрял, група хора служещи за заобикаляне на конституцията - която не допуска еднолична власт. За целта Тиквяка си създава партия, съставя правителство - от агнешки главички - а решенията ги взема еднолично, и доста често юристите се чудят как да ги вкарат в законна форма...
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП умря.Сега трябва да избираме или ГЕРБ или Доган.Мисля,че за нормалният българин изборът е ясен
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бисер петното ще влезе ли в гражданската квота,нали той е от гр.Русе?
45
0
 
13
 
! Отговори
акуд преди 9 години
докато големия бизнес в България е освояване на държавни и европеиски пари завишвни по пет пъти не чакайте нищо хубаво. и този манталитет на работа го измислиха *** и ромите от дпс
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки човек си има непрекъсната биография, приятели, познати, роднини.... само Боко Тиквата има биография от 1959 до 1990, и след това от 2001 до сега. Между 1990 и 2001 този човек не е съществувал, нямал е приятели, колеги,роднини, няма спомени, снимки... Абе какъв човек, това е Буда...
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всеки бих гласувал само Доган и кръгът му(Пеевски,Бареков,Сидеров) да не е на власт
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между 1990 и 2001 г той не съществува, за него ням....В този период Боко наречен от Маргина Тиквата е просто ЕДНА СИКАДЖИЙСКА МУТРА!
41
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казава *** в едно интервю преди да стане Доганова ***:-Борисов е единствения читав политик на прехода
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко , колко ще струва?
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кво тая гражданска квота въобще ще може ли да се обажда по събрания и конгреси и ще има ли собствено мнение :))) съмнява ме :))))
38
6
 
20
 
! Отговори
Смешки и вицове :) преди 9 години
И за какво му е тази гражданска квота, като Борисов сам си взема решенията, и Герб въобще не е никаква дясна и никаква демократична партия!
37
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки човек има биография добра или лоша. Всеки човек е живял сред близки, роднини и познати, които могат да споделят спомени какви ги е вършил. Всеки човек е градил, разрушавал, отглеждал деца, родители, кучета, котки. На всеки човек биографията може да бъде проследена, ако не по дни и месеци, то поне по години. И всеки човек се гордее или срамува от биографията си, но я споделя с другите или разказва за нея.Всеки човек, без Бойко Методиев Борисов! Той разказва биографията на дядо си! БМБ има биография от 1959 до 1990 и от 2001 до сега. Между 1990 и 2001 г той не съществува, за него ням
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 41 Заловените количества са в пъти по малко от колкото всяко друго правителство след 1997ма....