Ремонтът на бюджета е ненужен, отсече Миков

Социалистите ще влязат в пленарната зала и ще са против актуализацията
Обновена: 29 юли 2014 14:37 | 29 юли 2014 14:36, Камелия Цветанова
29
Ремонтът на бюджета е ненужен, отсече Миков
Михаил Миков Снимка: БТА

БСП ще гласува против актуализацията на бюджета, но ще подкрепи отпускането на повече пари за НЗОК. Това обяви лидерът на партията и председател на парламента Михаил Миков.

Според него актуализацията е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия.

„Става въпрос за разисквания, аргументи и за гласуване, с което всеки поема своята политическа отговорност”, каза още той.

Още по темата
В същото време след заседание на парламентарната група на БСП зам.-председателят на НС Мая Манолова увери, че социалистите ще влязат в пленарна зала и ще гласуват „против“ актуализацията на бюджета.

Относно опасенията, че ДПС може да не върне мандата за съставяне на правителство, който ще получи в сряда от президента Росен Плевнелиев, след като ГЕРБ и БСП отказаха да предложат кабинет в рамките на това Народно събрание, Миков бе категоричен, че всякакви опасения се подхранват от факти.

„Надявам се, че споразуменията ще бъдат спазени”, добави лидерът на БСП.

След като в неделя оглави БСП, днес Миков коментира, че първо трябва да мине малко време и тогава да се решават организационните въпроси в партията.

„Нека да мине малко време, да проведем разговори с различни хора в партията, с един широк кръг от хора и тогава ще се премине към решаване на организационните въпроси от органите на партията”, заяви той.

Според него за промени може да се говори, едва когато се проведат разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България.

„Аз не съм в БСП, защото тя е била на власт, били сме много пъти в опозиция и пак съм работил за нея”, завърши Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Наздраве за бюджета !
21
0
 
2
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Първа крачка и тя грешна! Значи,пак по старому ще я кара столетницата - абе,дърта баба е вече - какво искаме ?!
20
1
 
4
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БСП. Тяхната партия загина, а патерицата им ББЦ тотално се провали. При това положение единствената утеха на червените *** е да псуват Б.Борисов. Да ама не. На тези избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Този номер от миналите избори с компромата за Костинбродската печатница няма да се повтори. Ще се гласува масово за Б.Борисов.
19
0
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
наздраве Мишо ;)
18
1
 
1
 
! Отговори
piinqcite преди 9 години
Mihov nazdrave anti-konti takova dai da se urejem i da napravim edna anadolska troika s bareka : ))))
17
7
 
11
 
! Отговори
? преди 9 години
Този изтрезнява ли някога?
16
7
 
7
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Мишо алкохолика...
15
16
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Глупостите на Бойко Борисов, че държавата ще фалира, че трябва актуализация не само на бюджета на НЗОК, но и на държавния, са пълен фарс
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Гледам хора коментират, а като нямат пълна информация, е по-добре да се въздържат. Но да говорят, че държавата ни е фалирала? Какво искат да кажат? Мислят, че това ще им помогне за изборите. След това ще дойде на власт ще каже ето аз спасих тази държава.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Здравната каса не може да осигури пари за собствена сметка и затова иска да дръпне пари от бюджета. Няма от къде другаде да дойдат парите. А за това трябва да се промени Закона за бюджета но само в частта му за парите за здравеопазване. Трябва да се види откъде ще дойдат парите дали за сметка на дефицит, дали за сметка на икономисване на разходи в други отрасли.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Погледнем ли назад, няма година, в която да не плачат колко са малко парите за здравеопазване. А там е едно и също защото там безобразно се краде. Няма контрол. За съжаление щом е докарано до там в най-хуманната професия да останат най-големите мошеници, представете си що за държава е това. Затова и 500 милиона да им дадат, пак няма да им стигнат, защото в здравеопазването не се реформира нищо.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Бойко просто трябва да се намира на приказка. Той си поставя за цел да докаже, че държавата е фалирала благодарение на това управление. Той смята, че негово е било много по-добро. За съжаление такава цел си поставят и много от неговите министри и депутати гледат го в очите и повтарят едно и също каквото каже той. Нито бизнесът, нито финансистите обаче обръщат особено внимание на неговите приказки.
10
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
за мен те нямат глобална политика,а някакви вендета и глупости.България не е място за вендета и арена на италианската мафия.България има за цел да подържа една добронамерена политика със целия свят да общува икономически и политически.Да бъде равностоен и уважаван пратньор по света.Ако българската мафия има да си урежда вендета,то това не трябва да става на нейна територия защото не оттука са тръгнали проблемите на мафията.
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Едно време,когато мафията се е създавала тя е имала за цел от богатите да краде и да се облагодетелства а мотото им е уж,че са били бедни и потиснати.Този начин на управление не го одобрявам защото ми се вижда кокошкарско и долно.Забележете мафията по света държи наркотрафика и по този начин уж си връщат на лошите богаташи,както те са крали от тях.Този техен подход ми се вижда много долен от всякъде.Дойдоха години,които същите тези мафиоти искат сега властта,но нещо не мога да ги разбера.
8
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Нещо тази снимка на Миков не действа успокояващо.
7
3
 
7
 
! Отговори
PImp C преди 9 години
Ние българите си заслужаваме мафия да ни управлява , но искаме да бъде най-добре организираната мафия , не некви дето не могат собствената си партия да оправят.
6
3
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
От днес вече БеСеуПето е променена - лидерът и Миков с нова червена вратовръзка.Кой казва, че нямало премяна?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да подадете оставка, друга песен пяхте.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалиция БОСТАН - Давайте всичките пари насам!
3
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
П.рав си Миков! ПРАВ СИ ЗА ТОВА ,ЧЕ ОСВЕН БОЛНИ БЪЛГАРИ,КОИТО ЧАКАТ ЛЕКАРСТВАТА СИ ДРУГ НЕОТЛОЖЕН ПРОБЛЕМ ЗАСЕГА НЯМА И ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО?ЗАЩОТО НЯМА ПРОИЗВОДСТВО И СОЦИАЛНИ СТРУКТУРИ.ОСТАНАХА ЕДНИ УЧИЛИЩА ,МНО И МВР НО ТЕ ПО ЗАКОН НЯМАТ ПРАВО ДА СТАЧКУВАТ И ДА ЧЛЕНУВАТ НИКЪДЕ.ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА СА ЗА 5-6 МИНИСТРЕРСТВА ИТО ВСЕ ТАКИВА ,,ДЕТО ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА МЪЛЧАТ И ДА НЕ НАДАВАТ ВОЙ,ЧЕ ЖИВЕЯТ ТРУДНО.КОЛКО ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНО!НАЛИ!!!