Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големият крадец Борисов много добре знае как се краде. Доказано - по времето на управлението му 8 млрд се изпариха.
8
14
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
До FFБаце нещо бъркаш Борисов нито е назначавал това правителство нито е писал бюджета му. Вземи ти се осъзнай, държавата се клати заради компетентното правителство и компетентното управление последната година, ако не го проумяваш и пак Борисов Ви е виновен сте за лечебно заведени, ама пари няма така че няма да ви приемат и в заведението :))))
7
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги когато дойде БСП на власт цари разруха
6
4
 
20
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
КРАДЦИ, ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА ХОРАТА ОТ КТБ !!!СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ХОРАТА !!!
5
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taka e Боцка, 2009та партиите бяха слаби, дойде ти и гепна няколко милиарда....
4
13
 
24
 
! Отговори
1 преди 9 години
Eдин крадец има на снимката. Кой ли е той?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахаха....МОИТЕ СА СЕ ВТВЪРДИЛИ......те това е лаф!
2
14
 
29
 
! Отговори
BECO преди 9 години
Години наред този човек тероризира българската общественост с безотговорното си просташко поведение и с лъжите си.
1
19
 
32
 
! Отговори
FF преди 9 години
Политическата и финансова нестабилност я правиш ти, другарю Пожарникар. Само и единствено ти беше цветарката, която се скъса да обикаля нагоре-надолу да фантазира за фалити на банки и да паникьосва хората.Да не говорим за политическата - в парламента сте влезли, може би пет пъти, от както е избрано това правителство.И накрая имаш наглостта да говориш за финансова и политическа нестабилност. Вземи се осъзнай малко, бе, ***.