Близнашки обеща: Без чистки и прояви на реваншизъм

С постовете ще се разделят участвалите в корупционни скандали и политически пристрастните
Обновена: 6 авг 2014 11:29 | 6 авг 2014 11:23, Веселина Йорданова
38
Близнашки обеща: Без чистки и прояви на реваншизъм
Снимка: Булфото

Служебният премиер проф. Георги Близнашки обеща, че кабинетът му няма да прибягва до чистки и прояви на реваншизъм и ще запази кадрите, „които се поставят в служба на националния интерес“.

Той обаче предупреди, че с постовете си ще се разделят участвалите в корупционни скандали и тези, които проявяват политически пристрастия.

Служебният премиер подчерта, че кабинетът му не е търсил извънредни правомощия, защото си дава сметка за ограниченията както на мандата във времето, така и на правомощията.

Още по темата
Не идваме на власт в името на някакви дългосрочни цели и интереси, посочи той.

По думите му намеренията на кабинета са да се придържа стриктно към нормите, буквата и духа на Конституцията, и законите. Близнашки беше категоричен, че трябва да има нов стил във взаимоотношенията, преди всичко в НС.

Като основна задача служебният премиер очерта провеждането на предстоящите предсрочни избори на 5 октомври с резултати, които да се приемат от всички.

По думите му необходимо е възстановяване на доверието в институциите.

На няколко пъти Близнашки успокои, че няма място за никакви опасения и изрази съжаление, че не беше направена актуализация на бюджета. Той благодари на Пламен Орешарски за усилията му в тази посока, но посочи, че „политическите партии, които ви подкрепяха, не проявиха разбиране и далновидност“.

Сред приоритетите, които и вчера президентът Росен Плевнелиев изброи, Близнашки посочи стабилизиране на обществените системи, да се възстанови доверието на партньорите ни в ЕС и НАТО, и да се продължи със започнатите ключови реформи.

Както и вчера в първото си слово, проф. Георги Близнашки призова за всеобща солидарност с бедстващите след наводненията в страната. Той съобщи и че ще се търси европейска солидарност за подпомагането им.

Той благодари на Орешарски за премахването на загражденията около Народното събрание и Министерския съвет. Изпреварихте ни и мисля, че това е добър знак за демократичните процеси в страната, каза служебният премиер, според когото трябва да живеем в общество, в което управляващите не се страхуват от управляваните.

Благодаря ви за всичко, което направихте досега и ви пожелавам успешна реализация във вашата бъдеща кариера, се обърна той към министрите от кабинета „Орешарски“. Бъдете спокойни, няма да предприемаме репресивни действия, обеща им Близнашки.

На служебните министри той пожела на добър път в изпълнението на предстоящите приоритетни задачи, които определи като твърде амбициозни.

Успех на новите министри пожела и премиерът в оставка Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много лоша първа новина от това правителство.заприличахме на руснаци,без надежда за по добро..младите да не се ослушват,а да заминават..
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма го Волен-ИМУНИТЕТА-Мегафона-Иранеца-псевдонациолналиста и *** дано се скрие по-дълбоко в мазето на някоя руска лудница.
4
3
 
40
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Как без чистки? А камарата торни бръмбари наспускани на всички нива от бсп и дпс най-вече? Всичките тия некадърници трябва да се изметат на момента и да се сложат истински експерти. Как без чистка на маймуноподобния гл, секретар на МВР? Как без да се махне некадърната крава - шефка на здравната каса, сестра на муфлона Йотова? Как без да се махнат групата областни управители с непроизносими имена - мюмюн, ахмед и какви ли още не. Много са и трябва час по-скоро да бъдат разкарани.
3
0
 
46
 
! Отговори
Местен преди 9 години
Задължително да се премахнат всички назначени от ДПС в Горското и ИАРА,че са сдружили с бракониерите и правят големи поразии !!!
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
искаме чистка бе ЕЙЙЙЙЙ.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ще дундуркаме калинките на ***?