Цел № 1 за Близнашки: Връщането на доверието в институциите

Ще стане с прозрачност и отчетност, пише в приоритетите на кабинета
69
Цел № 1 за Близнашки: Връщането на доверието в институциите
Снимка: БТА, архив

Възвръщането на доверието към институциите, което се крепи на прозрачност и морал, е необходимата първа стъпка за преодоляване на тежката ситуация, в която се намира страната ни. Това се посочва в приоритетите и задачите на служебното правителство, които са публикувани на сайта на Министерския съвет.

Още по темата
„Служебното правителство ще осъществи прехода към 43-о Народно събрание в един труден за нацията момент. Като първа стъпка за преодоляване на тежката ситуация е необходимо връщането на доверието в институциите, чиято легитимност се крепи на прозрачност и морал“, пише в документа.

Като основни принципи в работата на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки са посочени утвърждаването на върховенството на закона и взаимодействието с гражданското общество.

В документа се отбелязва, че само прозрачността и отчетността на институциите ще гарантират доверието на гражданите и на икономическите субекти в страната, както и че ще осигурят плавен преход към редовно управление след произвеждането на свободни и честни избори.

Даването на импулс на неотложните за страната реформи също е заложено като приоритет на кабинета.

Служебните министри си поставят за цел задълбочаването на диалога с европейските партньори във връзка с управлението на оперативните програми в страната в настоящия и в следващия програмен период до 2020 година.

Приоритетите и задачите на служебното правителство са очертани в шест направления, като първото от тях е произвеждането на изборите за 43-о Народно събрание.

Сред икономическите мерки се откроява изготвянето на анализ на изпълнението на бюджета за 2014 г. към 31 юли и на факторите, определящи неизпълнението на приходната част и анализ на необходимостта от допълнителни средства за провеждане на определени разходни политики, в това число за усвояване на европейските фондове.

Предвиждат се и проверки на всички министерства и други разпоредители с държавни средства.
 
Приоритет на служебното правителство е и извършването на всички социални плащания в установените срокове, както и смекчаване на проблема с високата безработица чрез активна политика на пазара на труда и надграждане на мерките за заетост на младежите, дългосрочно безработните и хората с увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
А сега този план кабинета на Близнашки ли го измисли или просто кукловода им Борисов им го зададе?
45
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Орешарски беше много по-подходящ за поста премиер от този службогонец и бояджия Близнашки
44
0
 
0
 
! Отговори
Цеци преди 9 години
Всичките точки, които си е поставило служебното правителство няма да бъдат изпълнени, а напротив точно обратното - кризата в тези сфери ще се задълбочи, но какво да се очаква от хора назначени от ГЕРБ. . . .
43
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Ако след изборите на власт се върне ГЕРБ, то за страната ни отново ще настъпи много тежък период на икономическа и политическа криза, надявам се народа да не допусне това да ни се случи отново
42
0
 
0
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Още от вчера е факт, че Близнашки се превърна в поредния Плевнелиев, а си мислех, че никой не може да достигне президента ни по марионетност и липса на лично мнение и идея за политиката
41
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 9 години
С тези цели, които си е поставило правителството само се опитват да ни замажат очите - реалната цел е да се подготви терен и поле за действие на ББ и ГЕРБ
40
0
 
0
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Нямам доверие в това правителство избрано от президент, който сам се е определил, като служител на ГЕРБ. Какви може да са сегашните министри освен точно слуги на Роско следователно на Борисов
39
0
 
0
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Само не разбирам властта толкова ли е важна и интересна, че Близнашки ( човек, който беше с добра репутация и на почит в страната ) се продаде на Бойко заради няколко месеца псевдолидерска позиция?
38
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Щом една от задачите им е да върнат доверието в институциите - с вчерашните си прояви, както и с днешните не се справят много добре с плана
37
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Нека служебния кабинет си признае, че ще работи само и единствено в полза на ГЕРБ и да не ни залъгва, защото всички сме наясно, че е назначен да обслужва Бойко
36
0
 
0
 
! Отговори
Дебелия преди 9 години
Най-бързо ще върнете доверието като ни върнете парите - лесно е!
35
1
 
2
 
! Отговори
Сотир преди 9 години
Сотир Цацаров е абсолютен некадърник и най-големият престъпник в България.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестърите са на власт.Платените *** на Бойко.И те ще връщат доверието в институциите.Ха,ха,ха
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О,Близнашки,моля те недей.Ти ли ще върнеш доверието в институциите?И кога по-точно институциите са се ползвали с голямо доверие,та сега ще го връщаш?Искаме да знаем.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнаха ми го вече (доверието) отново, в ГЕРБ, всякакви пъстри реформатори, президент и пр.Министъра на правосъдието с всякакви нарушения и съответно налагани наказания. Честито!Успокоих се! Промяна няма да има!
31
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много е малко времето на служебното правителство,за да връща доверието в институциите.
30
0
 
3
 
! Отговори
Их преди 9 години
Их марии,този уцели джакпота!
29
1
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
С такива изпълнения, другарю Близнашки, нема как да върнеш доверието в каквито и да било институции.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизмът е красив идеал,но но преди това трябва да преминеш капиталистическия строй,по-после социалистическия и не революционния плам,а човешката еволюция може да го осъществи.Защо казват ,че развитите капиталистически държави са с единия крак в социализма.А при нас бушува див капитализъм изграден от още по диви болшевики.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цел 1 за Близнашки: Връщането на доверието в институциите... преминете направо към цел 2!