България иска европомощ заради руското ембарго

Земеделският министър Грудев призова за единна позиция на ЕС
Обновена: 10 авг 2014 12:41 | 10 авг 2014 12:07, Анисия Иванова
129
България иска европомощ заради руското ембарго
Васил Грудев. Снимка, архив Бурфото

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е изпратил в петък писмо с искане за свикване на извънредно заседание на Европейския съвет по земеделие и рибарство /AGRIFISH/ до своя италиански колега Маурицио Мартина, който е и ротационен президент на съвета, съобщават от министерството.

Още по темата

Темата, която трябва да бъде обсъдена от земеделските министри на ЕС, е забраната на Русия за внос на плодове,  зеленчуци, месо, месни продукти, риба и други стоки от страните-членки на ЕС, както и компенсирането на производителите, които ще бъдат засегнати от ембаргото.

Според министър Грудев е необходима единна позиция на ЕС и предприемане на бързи и адекватни мерки за защита на производителите. Грудев е на мнение, че ембаргото от страна на Русия ще се отрази негативно на българските производители и на европейското земеделие като цяло.

Към искането на министъра на земеделието и храните са се присъединили и неговите колеги от Чехия, Полша, Австрия, Финландия, Белгия и Естония, посочват от министерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6218-20 милиона нищо не са за обикновенния гражданин. от тези 18-20 милиона отиват в джоба на някоя мутра. И при условие, че са за русия, значи е и руска мутра. За българските работници отиват 200-300000 лева годишно. Свят голям, пазари много. Малко пазари има за плодове и зеленчуци все едно. в 70% от света климата не позволява селско стопанство. Нашия го позволява. Кеф ти близък изток, кеф ти северната половина на африка, кеф ти скандинавия - никой няма да каже "не" на продукция. Те нямат.
57
8
 
34
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Добър, но безсмислен опит! Такива към когото е отправена вашата реплика не се нуждаят от подобни словесни аргументи, а от някой аналог на черните ангели.
56
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, Русия е колос на глинени крака - още Наполеон и Хитлер го казваха."---Вземи малко поезия почети - Victor Hugo "La retraite de Russie".
55
9
 
35
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 9 години
Първо, къде ми е постинга, да Ви Е.П.М. ? Второ, ако бе жив Елин Пелин, неговият герой би си променил вкусовите признания и когато го срещне архиваря с тавата с димяща ароматна печена тиква, Душко щеше да докладва бодро - Да, г-н главен архивар и Тиквар! Я очень люблу болшая прастая жареная кабачоками!
54
9
 
44
 
! Отговори
до №57 преди 9 години
"Що за глупости. От цялата ни земеделска продукция само 2% отиват при ***. Какво променят 2%"Тия два процента са 18-20 млн. долара. За теб ако нямат значение 18-20 млн. долара за много от нас имат.
53
9
 
50
 
! Отговори
до Василев преди 9 години
Защо допуснахте болшевиките некадърни комунисти да приватизарат фабриките за без пари, това не беше най-голямата трагедия, а че не знаеха какво да правят с тях и загубихте пазарите си за милиарди!---Приватизацията беше наредена от вън, от Световната Търговска Банка и МВФ. А комунистите не са приватизирали, защото това е непопулярно,но се подчиниха на МВФ - назначиха Костов и СДС които да свършат тая *** работа. А ти ***, какво направи срещу това разграбване?
52
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Центральный Банк России и Народный банк Китая согласовали проведение банковских операций в своих национальных валютах. До сих пор большинство межбанковских операций между Россией и Китаем проводилось с использованием долларов США. В ближайшем времени американская валюта просто исчезнет из структуры расчетов российско-китайской торговли.--------------Ха ха ха ха! Ху ху ху ху!
51
9
 
46
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
"Е, Русия е колос на глинени крака - още Наполеон и Хитлер го казваха."Ами враговете на Русия си плюят. Дали ще е *** рософоб или някакъв комплексиран човек с влияние като Наполеон и Хитлер - не виждам разлика. Какво като някакви западняци като Наполеон - мечтаещ да завземе европа и след това нациста Хитлер,пак мечтаещ да завземе европа са плюли по Русия.Ние като българи би трябвало да казваме, че сме благодарни на Русия, че са ни освободили от турско робство. Не да гледаме Наполеон и Хитлер
50
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova li sa go posavetvali ot Fashington opekunite na Grudev? I k'vo - svetovnite eksploatatori "nakazvat" Russia zatova, che veche si izpravi gurba i ne zjivee s CokaCola a si pazi dostoinstvoto i interesa. No Russia si ima svoi OLIGARSI, koito nikak, ama za nishto na sveta ne pozvoljavat na kawboite i EU-paljachovtsite da im vzemat parichkite. Da ne govorim za Ivan, kojto beshe beden, no schupi grubnaka na germanskija fashizam. Da go imat predvid "ukro-fashagite" propili 5 000 000 000 US $.
49
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за глупости. От цялата ни земеделска продукция само 2% отиват при ***. Какво променят 2%?
48
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той и Обама-Бин-Ладен сака да оноди муата у въздуа,ама не става :)
47
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е едно ембарго в сравнение с вечността? Нима ще загърбим великите и лелеяни европейски ценности заради няколко тира с домати? Ембарго или смърт! Нека да се извисим над дребните житейски неволи, ако трябва в кофите с *** ще ровим, но няма да отстъпим от указанията на нашите благодетели и господари от Брюксел и САЩ! Да докажем на дело вернопоклонничеството си пред светите идеали за неравенство и чорбаджийство, алчност и простотия, ние недостойните слуги на Великата и Свята Еврокомисия!
46
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писмото на минитър Грудев завършвало така:"Ембарго се прави со пари или со дупе!" ЕК отговорила:"Пари няма, действайте!"
45
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еднъж, когато Корейко отиваше с обичайната си отмерена крачка към службата, до самия Херкулес го спря един нахален просяк със златен зъб. Като настъпваше влачещите се след него вързалки от долните му ***, просякът хвана Александър Иванович за ръка и бързо заломоти: Дай милион, дай милион, дай милион!След това просякът изплези дебелия си нечист език и задрънка вече кръгли глупости. Това беше обикновен просяк-***, каквито често се срещат в южните градове. Въпреки това Корейко се качи във финансово-счетоводната зала със смутена душа.
44
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
зад долара седи армия, която ограбва света, ама не за дълго
43
8
 
38
 
! Отговори
От умрял писмо преди 9 години
Ами те всички членки искат компенсация. Н кого да дадат. Май България ще се хване за долуподписания.
42
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi shte gepi parite ot evropeiskata pomosht ?...Ще я гепи за мъдурите някой демокрад - и като се събуди, целият потен и краката му отвити...
41
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 5 октомври когато избираме новия Губернатор на Колонията където живеем трябва хубаво да помислим-защото от колония ще се превърнем в територия и после напълно ще изчезнем...
40
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодор Живков канеше Брежнев на гости и аман-заман дай някой милиард. Брежнев вадеше на момента от 1 до 3 млрд. Че и нефт за реекспорт няколко милиона тона.
39
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi shte gepi parite ot evropeiskata pomosht ?