Ще има още смени на областни управители, но не всички

Близнашки залага на млади хора, неангажирани с политика
Обновена: 20 авг 2014 14:21 | 20 авг 2014 12:40, Веселина Йорданова
93
Ще има още смени на областни управители, но не всички
Георги Близнашки. Снимка: БТА

Ще има още една серия промени в областните управи, уточни служебният премиер Георги Близнашки, след като обяви, че днес кабинетът сменя още трима губернатори -  на Стара Загора, Варна и Перник.

Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна застават адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Близнашки напомни, че в момента се прави преглед на дейността на областните управи.

Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от големите партии, даде пример той.

Още по темата
Все пак премиерът заяви, че не всички областни управители ще бъдат сменени.

За новите назначения той коментира, че това са млади хора, които не са ангажирани с политическа дейност досега. По думите му в този случай е несъотносимо „обичайното обвинение“, че се освобождават едни, за да се назначат отново предишни.

Днес кабинетът е гласувал отпускането на общо 16.3 млн. лева, както бяха предложени от междуведомствената комисия по бедствия и аварии за пострадалите от наводненията общини.

Вицепремиерът и министър на труда Йордан Христосков, както и министърът на икономиката Васил Щонов са определени за представители на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Промени има и в ръководните органи на НЗОК. Мариана Василева, директор на дирекция в МЗ, ще е на мястото на бившия финансов министър Людмила Петкова, а на мястото на Бойко Пенков, който беше шеф на Надзорния съвет, влиза Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно Маринчо Мамин защо не смени НИТО ЕДИН човек никъде в държавата. Щото знаете чии кадри бяха. А сега смени, смени. :-)Проституиращата мрежа?
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
министър означава слуга на народа. Това е превода на думата министър. А чии слуги са тия министри, оставям всеки да си прецени сам.Аз мисля че са слуги на народа, даже го знам поименно тоя народ - няколко души е народа.
81
2
 
4
 
! Отговори
Крас преди 9 години
Този кабинет е на власт само, за да може да подсигури безпроблемното избиране и последващо управление на ГЕРБ
80
2
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 9 години
Направо не знам как Близнашки допусна Борисов и Плевнелиев да го превърнат в тяхна кукла на конци
79
2
 
3
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Нямам доверие на кабинета на Близнашки и на това, че ще се справи със задачите си
78
0
 
1
 
! Отговори
Любо преди 9 години
Основната задача на служебния кабинет е да организира изборите и да поддържа установения ред в страната, а не да действа, като постоянно назначено правителство
77
0
 
1
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Ако целта на правителството е да върне доверието на народа в институциите, на този етап не се справя особено добре с целите си
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е партии с престъпно минало, които са убивали невинни хора да се простят с политиката. Това са БКП-БСП и ДПС. Не може да се пъчиш напред, просто трябва да си отидеш по един или друг начин. Засега Близнашки се справя добре и ги чисти бесепарите и депесарите както трябва.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей тоя с многото звания, време ти е да се представиш и за ***.
74
1
 
6
 
! Отговори
75 преди 9 години
я фермера, политолога и историка вече е и преподавател в СУ :-) Само бб е по универсална личност от теб о персонаж на Алеко.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един е ренегат като мен. :-)
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в БКП-ГРЪБ се чувстват основателно репресирани от комунистите. Все пак не са били генерални секретари на ЦК на БКП а само секретари на окръжните комитети на БКП. Не са били Григор Шоповци, а шофьори и охранители на Григор Шоповците. Не са били партизани, а партизански внучки. Затова са такива антикомунисти, не им е стигнала власттъ и сега гледат само за власт да драпат. Вся власт ... :-)
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напъваш се, напъваш, а не си убедителен кой знае колко.кОСТОВ КОМУНИСТ А твоичките едни такива антикомунисти, едни репресирани от комунистите (чрез постове преди и след десети, свят да ти се завие) чак живи да ги ожалиш от непрекъснатия комфорт... :-)
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задкулисието се завърна във властта през задния вход. Къде са позьорчетата от Платена мрежа да протестират сега ?
69
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като сте започнали Разград, давайте и Търговище.
68
5
 
3
 
! Отговори
фермер преди 9 години
Ох какво облекчение за честните и образовани Българи, че Близнашки чисти всички *** от БСП и ДПС , които са на ръководна работа. За тях има предложение да гледат овце и си направят една комуна и да си поканят Олигарски да им смята млеконадоя.
67
8
 
4
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Кадрите на БСП или ДПС да говорят за закони е все едно педофил да иска да стане детски учител. Какво може или не може служебния кабинет е проблем на Плевнелиев, а да напомня на червените *** , че Близнашки е професор по конст. право. Няма нужда неграмотни и необразовани *** каквито са в този сайт да дават акъл. Ако имахте много акъл правителството на Олигарски нямаше да го изгонят след една година.
66
1
 
6
 
! Отговори
джо преди 9 години
До Анонимен71Много си *** бе, "професора" е най-червения *** на света, обаче се продаде за пари и власт. Не е по-различен от Тиквата всъщност.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да сменява всички, само тия които не са от.... Герб. В Българската история е пълно с предатели които толкова се престарават пред новите си господари че стават и на тях противни!!!!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тези схеми ?От кога премиер за 2 месеца има такива правомощия?