След вота трябва да се търси формула на широко съгласие!

Местан: Да не уморяваме избирателя с избори до дупка
Обновена: 20 авг 2014 14:22 | 20 авг 2014 11:33,
92
След вота трябва да се търси формула на широко съгласие!
Лютви Местан. Снимка: БТА

След изборите трябва да се търси формула за стабилно управление и на широко политическо съгласие. Тази теза разви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като внесе документите на партията си за участие в изборите през октомври. Според него не трябва да се уморява избирателят с избори до дупка и движението ще продължи да търси изход от политическата криза.

„След близо двугодишен период на политическа нестабилност, в която ни се наложи да преживеем пет правителства, страната се нуждае от спокойствие. Затова на тези избори гласът на ДПС ще е глас за националното съгласие, за да намерим формулата на политическата стабилност“, каза Местан.

Той обясни, че партията му не си е поставила за цел да бъде втора, трета, четвърта политическа сила. „За нас това е вторичен проблем“, каза лидерът на ДПС и допълни, че е важно избирателите да оценят платформата и ролята на партията за намиране на изход от политическата криза.

Местан отново повтори въпроса си какво ще се прави, ако и на тези и на следващи избори избирателят не даде категорично властта на нито една партия.“Какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка? Това е неприемливо“, каза той.

Лидерът на ДПС беше категоричен, че след вота трябва да се търси широко политическо съгласие, защото реформите, които предстоят България да реализира, няма да са по силите и на най-мощната партия.

„Независимо от резултата трябва да положим усилия за формула за политическа стабилност“, каза той, коментирайки заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да върне мандата, ако няма 121 депутати.

Лидерът на ДПС също се включи в критиките срещу служебния кабинет за това, че не е отдалечен еднакво от всички партии. Подобни обвинения вече отправиха Реформаторите и БСП.

„Не бих искал да избързвам с генерални оценки за служебния кабинет, но струва ми се, че се усеща необходимост от малко повече усилия от страна на служебния премиер и кабинета за преодоляване на - според мен, основателните съмнения, че кабинетът не е равноотдалечен от всички политически сили“, каза той и допълни, че това е нещото, което трябва да се иска от един служебен кабинет.

ДПС внесоха 10 012 подписа в ЦИК и дадоха да се разбере, че следващата седмица ще обявят водачите на листите си и техния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Местан ли си Бустан ли си ей като те видя повръщам и вдигам температура ей
54
0
 
6
 
! Отговори
до64 преди 9 години
Прав си Бенковски който мре да мре а който оживее да живее като бял човек!
53
0
 
9
 
! Отговори
Бенковски преди 9 години
Широко съгласие ще има най скоро време Местане и то се Казва Майдана стегай се време ви е!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ККК БСП-ДПС-ГЕРБ - от къде си вземат парите? А? От хора като мене и тебе.... така че като ги вкарваш в харчове - прецакваш обикновените хора..
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко да е широко това съгласие? колкото един БОСТАН?
50
0
 
6
 
! Отговори
формула преди 9 години
обръсване на ляв мустак и дясна вежда, оскубване на брадичката с клещи и обесване с главата надолу пред Парламента
49
2
 
20
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 9 години
До Георги ДимитровДПС взеха мерки да не са в нарушение на Конституцията - попълниха редиците си с българи - предатели и родоотстъпници!За съжаление, в историята ни такива *** винаги е имало!
48
4
 
6
 
! Отговори
акуд преди 9 години
местан не се уморявам от предизборни приказки кожато виждам . че при голяма изборна активност и гласуване за една или две Български партии дпс няма и парламентарна група да сфофмира
47
6
 
9
 
! Отговори
ККК преди 9 години
всъщност избори до дупка хич не е лоша идея, накрая ще им свършат парите на ДПС/БСП за купуване на гласове и ще настане мир и просперитет !
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каза мафиота 2 в турската партия!!
45
3
 
13
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Всички сме съгласни да те обесим !!!
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Местан айде стига наказва народа с *** си присъствие
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УЖАССССССССССС
42
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 9 години
След вота.... в Турция!
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и този съсипа България
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се ли наяде
39
1
 
8
 
! Отговори
Уруш, тикви и дини преди 9 години
Айде на бостаня. Ще пекнете и по два шарана. Ще има и за кучето, дарено на Доган от бистришкия тигър, футболист No.1.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
формулата е една -всички досегашни политици да върнат краденото и да изчезват от Българи
36
2
 
8
 
! Отговори
кк преди 9 години
Човекът е умен и търси философското обяснение на въпроса, защо ще пратят техни зам. министри и зам. областни управители, т.е. ще участват във властта, но ще отричат това. А жадния за власт ББ ще квалифицира всичко онова, което ще правят хората на ДПС /а то ще е същото като сега/ като нещо много важно и неотложно за развитие на страната. Позната до болка схема