Знакови сблъсъци в листите в поне 6 избирателни района

Бивши министри и парламентаристи застават един срещу друг за доверието на народа
Обновена: 20 авг 2014 07:08 | 20 авг 2014 07:07, Красимир Ангелов
45
Знакови сблъсъци в листите в поне 6 избирателни района
Снимка: Булфото, архив

Сериозни лидерски битки между емблематични партийни фигури, бивши министри и парламентарни шефове, се очертава в поне 6 от 31-те избирателни района в страната. Директен сблъсък между такива фигури на предстоящия предсрочен вот ще има на две места в София, както и в Плевен, Благоевград, Стара Загора и Варна, съобщава "Монитор".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще бъде единственият бивш премиер, който ще се бори за депутатско място в 43-тото НС, ще мери сили в лидерски сблъсък с новия соцлидер Михаил Миков в 25 МИР в София. По всяка вероятност срещу двамата ще се изправи и бившият еврокомисар и лидер на ДБГ Меглена Кунева, която ще води листата на Реформаторския блок.

В друг МИР в столицата – 24-ти, ще се сблъскат двама ексминистри – на транспорта в правителството на ГЕРБ Ивайло Московски и на културата в правителството на Сергей Станишев – Стефан Данаилов.

Според вестника в Плевен се очертава един срещу друг да се изправят шефът на 41-вото НС Цецка Цачева и финансист номер 1 в кабинета „Виденов” Румен Гечев. В Благоевград нещата все още са на кантар, но твърде вероятно и тук да има сблъсък на бивши министри. Очаква се ГЕРБ да издигне в района зам.-председателя си Цветан Цветанов, който ръководеше МВР при на управлението на Борисов, а срещу него най-вероятно БСП все пак ще пусне външния министър от кабинета "Орешарски“ Кристиан Вигенин.

В Стара Загора най-вероятно ще се сблъскат ексенергийният министър Драгомир Стойнев и строителната министърка от правителството „Борисов“ Лиляна Павлова. Вероятно отново Павлова ще мери сили във Варна с ексминистъра на отбраната от БСП Ангел Найденов. Листата на Реформаторския блок в морската столица пък ще оглави председателят на ДСБ Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЪМ СЪГЛАСЕН С ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ.ВСИЧКАТА ТАЗИ И ВСИЧКАТА ПРЕДИШНА ПОЛИТИЧЕСКА *** ЗАТРИХА ДЪРЖАВАТА НИ.НЯМА ДОСТОЙНИ ЗА ГЛАСА МИ.НО ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО - ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ ТОВА, КОЕТО СА ЗАСЛУЖИЛИ - ПРИСЪДИ.
10
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Боко и той...закичи политическият битак,като цвете на момина гръд.Надява се...хиляди да му...поверват че е...девствен и да го...залюбят;мечтии.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пишман политиците в България са ударени от тежка политическа градушка, опустошила държавността и институциите!Сега за пореден път ще почне здраво харчене на партийни субсидии събрана от нас гражданите за да ни убеждават или купуват отново да гласуваме за тях.Фарс тотален
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Матриале , готви се да избираш!
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунисти срещу Фашисти
6
6
 
10
 
! Отговори
Кочината - БГ преди 9 години
"Очаква се ГЕРБ да издигне в района зам.-председателя си Цветан Цветанов"Е той не беше ли осъден на 4 години затвор ефективно??? В каква държава живеем, как така за едни закона не важи а за други важи!!!???
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези всички,АБСОЛЮТНО всички от горе изброените трябва да се сблъскат с прокуратурата за престъпления срещу държавата и народа!!!Докога ще търпиме една и съща *** да ни краде???
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв сблусък е това. Тия се шегуватБевши комунисти и комсомолски секретари срещу настоящи социалисти.Голяма пародия.
3
5
 
7
 
! Отговори
ася преди 9 години
червени ***, изтрепете се
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ ОТ СЕВЕРНА ЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ / ОТ ВИДИН ДА СИЛИСТРА/ . ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМ......? ЗА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ЛИ....?, ЗА ЗАЛА АРМЕЕЦ ЛИ...?, ЗА МЕТРОТО В СОФИЯ ЛИ .....?
1
2
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Знакови ще бъдат...сблъсъците на...матриала с персоните сложени на...сергията на политическия пазар.Ясно e,че стоката е...менте,макар че е със знак EU.Тази стока вече ни я...пробутват години на ред.Мирише на гнило от далеч и разваля всичко, което се доближи до политическата...сергия.Чудя се,чудя се народе,кое е останало годно за...ползване;за сега не...виждам.