Трима съветници на ДПС в Силистра ще работят като независими

Кадровите решения в областта се вземат еднолично, пишат те в писмо
28 авг 2014 16:29, Анисия Иванова
2
Трима съветници на ДПС в Силистра ще работят като независими
Снимка: Reuters, архив

Трима общински съветници от ДПС в Силистра обявиха, че няма да представляват Движението в местния законодателен орган. Ведат Сали, Ганчо Неделчев и Мехти Сакаллъ не са съгласни с водената от местните лидери на ДПС кадрова политика и начина, по който са подредени листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщава БТА.

Те са изпратили отворено писмо до лидера на ДПС Лютви Местан, почетния председател Ахмед Доган и медиите, в което заявяват, че обстановката, в която работят, няма нищо общо с идеите на либерализма, а колективизмът и диалогът са занижени до минимум.

Според тях "всички кадрови решения в областта се вземат еднолично от досегашния депутат от ДПС Рамадан Аталай, под диктовката на Невин Хасан, също депутат от движението в 42-то НС, и на областния председател на ДПС Насуф Насуф, който е и областен управител на Силистра.

Според Ганчо Неделчев напрежението ескалира от няколко месеца, основно поради безпринципни назначения на близки и роднини на местните лидери на възлови постове в областта, но чашата преляла при подреждането на листите за предстоящите парламентарни избори. По думите му не са взети пред вид всички предложения за водач на листата, а имената са спуснати от ръководството.

Тримата съветници са категорични, че няма да напускат редиците на Движението, но до края на мандата на Общинския съвет ще работят като независими съветници.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
mihail преди 6 години
И в кв. Аспарухово се подготвят дпс за победа.Почти всички *** ще гласуват за тях.Бяхме хубав квартал но става все по лошо.Вечерно време не смееш да излезеш
1
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ ДПС преди 6 години
В СИЛИСТРЕНСА ОБЛАСТ Е НЕЩО УЖАСНО.НАИСТИНА ОТ ГОДИНИ СЕ НАЗНАЧАВАТ НА ВЪЗЛОВИ МЕСТА НЕКАДЪРНИ КАДРИ НА ДПС С КУПЕНИ ДИПЛОМИ,НЕ ЗНАЕЩИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,МАСОВО СЕ ГОВОРИ САМО НА ТУРСКИ - В ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,ПО УЛИЦИТЕ,В МАГАЗИНИТЕ - НАВСЯКЪДЕ.ИМАШ ЧУСТВОТО,ЧЕ НЕ СИ В БЪЛГАРИЯ,А НЯКЪДЕ ИЗ АНАДОЛА.