Трима съветници на ДПС в Силистра ще работят като независими

Кадровите решения в областта се вземат еднолично, пишат те в писмо
28 авг 2014 16:29, Анисия Иванова
2
Трима съветници на ДПС в Силистра ще работят като независими
Снимка: Reuters, архив

Трима общински съветници от ДПС в Силистра обявиха, че няма да представляват Движението в местния законодателен орган. Ведат Сали, Ганчо Неделчев и Мехти Сакаллъ не са съгласни с водената от местните лидери на ДПС кадрова политика и начина, по който са подредени листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщава БТА.

Те са изпратили отворено писмо до лидера на ДПС Лютви Местан, почетния председател Ахмед Доган и медиите, в което заявяват, че обстановката, в която работят, няма нищо общо с идеите на либерализма, а колективизмът и диалогът са занижени до минимум.

Според тях "всички кадрови решения в областта се вземат еднолично от досегашния депутат от ДПС Рамадан Аталай, под диктовката на Невин Хасан, също депутат от движението в 42-то НС, и на областния председател на ДПС Насуф Насуф, който е и областен управител на Силистра.

Според Ганчо Неделчев напрежението ескалира от няколко месеца, основно поради безпринципни назначения на близки и роднини на местните лидери на възлови постове в областта, но чашата преляла при подреждането на листите за предстоящите парламентарни избори. По думите му не са взети пред вид всички предложения за водач на листата, а имената са спуснати от ръководството.

Тримата съветници са категорични, че няма да напускат редиците на Движението, но до края на мандата на Общинския съвет ще работят като независими съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
mihail преди 9 години
И в кв. Аспарухово се подготвят дпс за победа.Почти всички *** ще гласуват за тях.Бяхме хубав квартал но става все по лошо.Вечерно време не смееш да излезеш
1
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ ДПС преди 9 години
В СИЛИСТРЕНСА ОБЛАСТ Е НЕЩО УЖАСНО.НАИСТИНА ОТ ГОДИНИ СЕ НАЗНАЧАВАТ НА ВЪЗЛОВИ МЕСТА НЕКАДЪРНИ КАДРИ НА ДПС С КУПЕНИ ДИПЛОМИ,НЕ ЗНАЕЩИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,МАСОВО СЕ ГОВОРИ САМО НА ТУРСКИ - В ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,ПО УЛИЦИТЕ,В МАГАЗИНИТЕ - НАВСЯКЪДЕ.ИМАШ ЧУСТВОТО,ЧЕ НЕ СИ В БЪЛГАРИЯ,А НЯКЪДЕ ИЗ АНАДОЛА.