Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов

Българските социалисти искаха да уредят себе си, твърди лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 авг 2014 11:33 | 30 авг 2014 11:20,
205
Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов
Снимка: архив, БТА

Постовете в ЕС вече са разпределени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик от Брюксел.
„Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", добави той.

Според него постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини.

Все пак нека не предизвестяваме кой ще стане председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, допълни той и потвърди: „Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех".

Днес следобед в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Ащън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

„Когато се избират подобни постове, се гледа личностните качества", каза Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Още по темата
По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива:

„Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Бойко Борисов.

Той прогнозира през ноември-декември тежка газова криза. По думите му енергийната ни система е в колапс.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП няма да лапат повече . ТОЧКА.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другаря Борисов както винаги взе отношение и намери решение на всички въпроси-от глобалното затопляне, до глобалното застудяване! Дет се вика, мина през политико-икономическите проблеми на целия Свят-напрЕко, като *** у ТИКВИ! И както винаги, на кривата ракета, космосът й пречи! Единственото което остана от "академичната" му реч е поредния рев за пари, за много пари, които МУ трябват!
29
0
 
15
 
! Отговори
BASTA преди 9 години
Стига с ТОЯ Станишев?ТОЙ си взима заплата от 30 000 евро и му дреме за седераси като вас?Който не скача е .....ЦИРКаджия (СДС)НИЕ МОЖЕМ да ....Крадем (ББ)
28
8
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Все ми се струва точно обратното:Орешарски ПЛАТИ всички борчове на Борисов!Ореди го и с нужните пари за изплащане заемите на Велчев!(Резерва е пак 9 милиарда).............................................. Верваме ти като гледаме държавата как разцъфтя за 1,5 управление на Орешарски.
27
5
 
18
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Горкия,*** от БСП успяли да се уредят,а *** от ГЕРБ ще умрат от глад,ми дайте да съберем по някой лев и за вас бе некадърни ***-пусти сап,че наред по гърба,под гърба ...
26
3
 
21
 
! Отговори
неразбрал преди 9 години
Кой е този дядка-*** на снимката? Сигурно е някой *** барон , наскоро излязъл от панделата.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски направи опит да премиерства ама се изложи като кифладжия.
24
4
 
16
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 9 години
Все ми се струва точно обратното:Орешарски ПЛАТИ всички борчове на Борисов!Ореди го и с нужните пари за изплащане заемите на Велчев!(Резерва е пак 9 милиарда)
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак ще го напиша-СТИГА САМО РАЗПРЕДЕЛЯХТЕ,НАРОДА НЕ ВИ Е ПАРЧЕ БАНИЦА,И ЗАЩО ВСЕ НА ВАС СИ РАЗПРЕДЕЛЯТЕ??Бойко,и сие,СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА БРЕ,НАРОДА МИЗЕРУВА,ТИ ЛОВИ РИБА,ДОКАТО МИЗИЯНЦИ РЕВЯХА,МИХОВ И МАЙЧЕТО РЕДЯТ ЛИСТИ,ДОКАТО НАРОДА РЕВЕ,АЙДЕ СТИГА БРЕЕ,БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ
22
0
 
5
 
! Отговори
Васо преди 9 години
До анонимен 17. Не съм социалист-комунист и никога няма да бъда, но това е смешно. Няма шанс, ако се бият с юмруци или на пехливанлък намазани с мас.
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски създаде доста главоболия на Борисов .Сега Борисов трябва да тегли заем ,че да оправя поразиите на Орешарски и министърчето Чобанов.
20
2
 
11
 
! Отговори
reostat преди 9 години
едни и същи докато няма калашник няма да има промяна
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен - премиер
18
7
 
16
 
! Отговори
ОООХ.... преди 9 години
КАТО ЧЕТА КОЙ КАКВО Е КОМЕНТИРАЛ СИ МИСЛЯ КАКВИ ЗАБЛУДЕНИ И НЕУКИ ХОРА ИМА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАТОВА ОЩЕ ЩЕ СМЕ НА ДЪНОТО - А ТОЗИ НА СНИМКАТА МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КОЙ МУ СЕ ОБАДИ ДА МУ КАЖЕ ТОВА ЗА ЕС ИЛИ ПРОДЪЛЖАВА С ЛЪЖИТЕ И ГЛУПОСТИТЕ - КОЛКОТО ПО МАЛКО ГОВОРИШ ПО МАЛКО СЕ ИЗЛАГАШ НИЩО ЧЕ ИМА ГЛУПОВАТИ КОИТО ВЯРВАТ БЕЗ ДА МИСЛЯТ
17
7
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До лекар-психологАло ваньо. Смятам, че това е достатъчно за затвор.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако трябва да сме честни и почтени в политиката, няма как да не отбележим, че дори и господ не може да извърши това което Миков и Борисов могат да обещаят.
15
0
 
20
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
Кой и защо се подменя историята на България,защо във учебниците ЛЕВСКИ е представен като човек който е обикалял страната ей така и бил заловен от полицията,бил осъден на смърт но не пише как,апостола бил организатор на някакво въстание но срещу кого не пише,ЗАЩО ВОДИТЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ КАСАПНИЦА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ? ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ СЕ ЛИ НАКАЗВАТ СЪС СМЪРТ ?
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаил Миков срещу Бойко Борисов ?няма шанс другаря миков
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След скандалната поръчка за ремонт на Зимния дворец в София, лъснаха нови далавера на уволненото от служебния министър на младежта и спорта Евгения Раданова ръководство на Академика 2011.Буквално в последните часове на правителството Орешарски" Цветко Начев, Марин Маринов (състудент със сина на бившия спортен министър Мариан Георгиева) и Тодор Трифонов са раздали най-апетитните имоти на държавното търговско дружество за жълти стотинки.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе еййй кой на кого е длъжен та с моите данъци демек държавни пари ще се възтановяват пропаднали градове я къш. казах......