БСП е пълна с енергия, играе за първото място, амбицира се Кутев

Чобанов е един прост министър, а партията е на 120 г., каза социалистът
Обновена: 4 сеп 2014 13:57 | 4 сеп 2014 11:01,
172
БСП е пълна с енергия, играе за първото място, амбицира се Кутев
Снимка: архив Булфото

БСП ще играе за първото място на тези избори. Социалистите сега са много по-мобилизирани и пълни с енергия. Това обяви секретарят на столетницата Антон Кутев пред БНТ.

„Научил съм се да не вярвам на социолозите“, каза Кутев. Той обясни, че разлика от 8-10 процента, ако е вярна, може да бъде стопена. Социалистът беше категоричен и че данните на социолозите не могат да отнемат ролята на БСП в съвременното общество. Той обясни, че единствено по времето на кабинета „Станишев“ безработицата е била едва 6 на сто, а икономическият растеж на страната е бил като китайския.

Още по темата
Кутев припомни, че партията му е намалила и цената тока и обясни, че според него сегашните идеи за увеличаването му защитават интересите на ЕРП-та и на големите енергийни компании. 

Социалистът обясни, че БСП излиза единна на изборите, макар и отслабена от многото предатели. Според Кутев те вече са извън партията и на този етап редиците са чисти от тях.  „Но ще се появят нови. В последните 25 години предателите в БСП се роят и цялата политическа система е основана на тях. Почти всички лица в политическата система, започвайки от Борисов, минавайки през Костов и стигайки до Първанов, са хора, които по един или друг начин в миналото са свързани с БСП“, каза секретарят на столетницата.

Кутев отправи тежки критики и към бившия финансов министър Петър Чобанов, който сега е кандидат за депутат от ДПС. „Чобанов, извинявам се, в политическата система на България няма и няма да има мястото на БСП. Той е един прост министър, който се е случило да бъде министър, утре не е ясно какъв ще бъде, а БСП 120 години е на политическия терен“, каза бившият депутат. Той разказа, че Чобанов е внесъл актуализацията на бюджета в края на мандата зад гърба на БСП.

„Ако някой финансов министър си мисли, че може да вкара бюджет на която и да е партия мандатоносител, без да я пита и да не бъде отсвирен веднага, значи е политически инвалид и няма място в политиката“, каза още Кутев.

Той обвини ГЕРБ, ДПС и ръководството на БНБ в опит за държавен преврат заради искането им за банкова ваканция около кризата с КТБ. „Видях как ГЕРБ заедно с ДПС и с ръководството на националната банка се опитаха да направят нещо като държавен преврат и то за сметка на българските граждани. Всеки може да си представи какво би станало, ако идеята се беше осъществила. Целта беше това да стане, за да се обявят комунистите за краха на финансовата система и че пак са съсипали всичко“, каза Кутев. 

Той отново обвини служебното правителство, че подготвя властта за ГЕРБ и провежда непопулярните мерки, които следващият кабинет би направил.

„Разликата между нас и ГЕРБ е в това, че Бойко Борисов не се самокритикува“, каза още Кутев. Той беше категоричен, че сянката на Станишев не тегне над БСП и че доскорошният лидер дори нямало да е на откриването на кампанията за вота, защото ще пътува от Китай.

Стартът за изборите социалистите ще дадат от най-малката зала от НДК. Кампанията ще е тиха, защото „когато има проблем и напрежение в обществото, не е подходящо да се правят грандиозни събития по време на кампания“. Спестените пари ще отидат за дарения в Мизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"извършено едно от най-зловещите предателства на БКП към българската нация и държава.На пленум на ЦК на БРП(к)през 1946 г.е приета резолюция за даване културна автономия на Пиринския край."август преди 68 г.!"Извършеният от комунистите Геноцид и Холокост над българската нация 1944-1989 г.""На13.04.1945 г.Министерският съвет на България приема наредбата закон за създаване на ТКЗС;БКП национализира земята и техниката,обезлюди селата и превърна стопаните в чиновници"Кутев,БСП е наследник на това
106
1
 
4
 
! Отговори
брус преди 9 години
логично изказване друго си е да се правим на леви и бедняците в бг да изберат олигарсите машала
105
3
 
11
 
! Отговори
Снежа преди 9 години
Член е член, ама слаба работа, затова избива комплекси в политиката
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снеже да те попитам голям или малък член е Кутев ??
103
2
 
8
 
! Отговори
Сн. преди 9 години
кутев медиен вожд води ни, кутев към светли бъднини води ни....ти си нашият Бог, ти си нашето Слънце ти си нашият идол....... подпис : Снежа от околовръсното
102
2
 
8
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Кога минаха 120 г. от 03.април 1990 г.? Тогава БКП се преименува на БСП. А самата БКП е от 1948 г., когато се преименува от БРП/к/ на БКП.
101
2
 
13
 
! Отговори
ГО4О преди 9 години
ВЕРНО Е! Да станеш министър на БСП трябва да си бая ***, но да си ЧЛЕН НА БСП, си направо БЕЗУМНО ***! Ако не вярвате, погледнете снимката - простака КУТЕФ, който обижда свои съпартийци, опоненти и всеки който му се изправи, а не може да погледне през тъмните очила колко е *** и *** като ***..... или ***.
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реалистично е да се борят за 3тото място, но и то не е гарантирано.
99
1
 
18
 
! Отговори
N преди 9 години
БСП ще играе за първото място ако Доган и * му пасмина ви разреши,защото без неговите *** и гласовете им даже няма да играете и за 5-то място!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледайте пак да не обещаете 3% намаление цената на тока след което следва желание на ЕРД-тата златни мамини за увеличение с 30%,България хора е държава на много абсурди ето това с тока искат увеличение и има опасност от режим на тока заради..СВРЪХПРОИЗВОДСТВО! е това е ,все едно в СА да изчезне бензина защото имат свръхпроизводство и цената е ниска ,и докато не стане висока да направят изкуствен проблем,ЕЙВАЛЛА,така е и с зърнените култури,хубавото навън а тук високи цени защото в Сомалия е глад
97
0
 
0
 
! Отговори
Silence преди 9 години
Не е 113,а 112 .
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До син тролякЩом Кутев го казва значи е извадил пачката да плаща на червени *** в нета :Д-----Те от няколко дена се вихрят троловете. И тази кампания ще е като предната. Без никакви конкретни предложения, само плюене по опонентите, и простолюдието за съжаление доста се хваща на този евтин трик.
95
3
 
0
 
! Отговори
Silence преди 9 години
Развеселихте ме с тези постове. Особено 113,защото е прав - циркът си продължава,да се готви боко с пачката и мнение по нЕкоИ въпрос.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви 120 години, бе кутев? на 120 године е БКП! а вашата ялова изцепка, дето и викате "партия" и е съставена само от мошеници, е само на 25 и е още преди пубертетя! иначе защо ще сте в комбина с дпс? *** отдавна щяха да ви линчуват!
93
0
 
13
 
! Отговори
ДАНАЧЕН преди 9 години
КУТЕВ КАЖИ СИ,, ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА КЪЩАТА В АНГЛИЯ ?? ЗАЩО НЕ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ ??
92
0
 
21
 
! Отговори
логик преди 9 години
Щом като за 120 години нищо свестно не направихте значи няма и да направите.Няма логика да гласуваме за вас!
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гладна кокошка просо сънува...(и говори глупости)
90
0
 
9
 
! Отговори
предвидливост преди 9 години
Аз пък се чудех защо навремето на центъра на София е имало мавзолей.А то било заради възрастта на партията.Ей тези партийци и за вечността били помислили!Е сега само Орландовци ви остана .....
89
0
 
19
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Кутев е просто един комунист-кариерист.Тази Партия взриви църква в центъра на София преди стотина години, изби хиляди българи без съд и присъда, преименува турците, преименува и себе си, извини се на турците, за убитите българи и за геноцида - Не.Това е БеКаПеСе.
88
0
 
16
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Партията е ня 120 год. И преврати е правила, и църкви са взривявали , и диктатури са налагали .45 национални катастрофи ! Изобщо пълни с енергия.Оставете ни пак да фалираме държавата...