СДС и ДБГ не искат утре да се избира лидер на Реформаторите

"Това би довело до конфликти и по-слаби резултати на вота"
Обновена: 13 сеп 2014 18:51 | 13 сеп 2014 18:44,
45
СДС и ДБГ не искат утре да се избира лидер на Реформаторите
Снимка: архив, Булфото

Изборът на лидер на Реформаторския блок, насрочен за утре - три седмици преди предстоящите парламентарни избори, ще доведе единствено до конфликти и впоследствие по-слаби резултати на вота. Тази позиция изразяват Движение "България на гражданите" и СДС в съвместна декларация.

Двете формации, водени съответно от Меглена Кунева и Божидар Лукарски, изтъкват, че в така създалата се ситуация изборът на когото и да било би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока.

"СДС и ДБГ ще участват в изборни процедури в рамките на блока при ясни правила, регламентирани правомощия на изборните длъжности и гарантиран контрол от съответните колективни органи. До днес, ден преди насрочения форум, нито едно от тези условия не е изпълнено", се посочва в декларацията. 

Според двете партии провеждането на този форум е в противоречие с демократичните политически принципи и правила и обслужва единствено интересите на ГЕРБ.

"Нека всички да се съберем на 10 ноември, когато се отбелязват 25 години демокрация в България, за да потвърдим единството на Реформаторския блок и да вземем отговорни решения за бъдещото на блока и страната", призовават СДС и ДБГ. 

Те подчертават също, че безусловно подкрепят коалиция Реформаторски блок и с всички сили ще се борят за постигане на добри резултати на извънредните парламентарни избори на 5 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Ще галсувам за РБ преди 9 години
Браво, пичове! Така им се пада на тия Драгалевски ***! На костака му увисна мустака :D
34
1
 
1
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Голяма част от българите наистина са уникални ***! Ще гласуват за герб, понеже искат да се чувстват печеливши. Един вид- 'ние бием'! Изобщо не им стига акъла да разберат, че боко и цвък ще лапат, а масата 'печеливши ще лапат дебелия! Колкото до рб - тези са по-долни национални предатели дори и от тиквата!
33
3
 
4
 
! Отговори
част2 преди 9 години
Димитровград.Mитю Димитров . Тези двамата феодали са си платили, за да могат наглите им синчета Станислав Иванов и Стефан Димитров да са на първите две места в листата. Ако хасковлии и димитровградчани решат да са под феодално робство да гласуват за така наречените реформатори. Хубавичко ЩЕ ГИ ОПРАВЯТ синчетата на двамата олигарси.
32
2
 
5
 
! Отговори
част1 преди 9 години
"Реформаторите", които са май реаниматори на Костов пак доказаха, че са орел, рак и щука. Нито са влезли в парламента (а могат и да не влязат) започнаха боричкания и кой да води бащина дружина. Така е когато правиш непочтена коалиция с непочтени средства. Вкарвайки в листите си непочтени хора, а такива които могат да си платят. Най-очеваден е примерът с хасковската листа, където синовете на двамата олигарси или казано по - простичко дерибеи на Хасково - кметът Г.Иванов и собственика на Неохим
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не могат да се оправят помежду си, а нас ще оправят.... не знам, Бойко, за какво са ти изобщо!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18 тупак за това пък ти гласуваш за голямото ДПС сиреч *** нали
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
33 а на какво обръщаш внимание на червените дяволи илу на креатурите им
28
3
 
4
 
! Отговори
луд умора нема преди 9 години
Една банална истина, която Костов разбра с деветгодишно закъснение. В нощта на изборите през 2009г. беше озарен и казваше, че това, което се случва в България е нова, голяма дясна вълна. Преди това ходи с цветя и бонбонки при Борисов, а по време на управлението на ГЕРБ избираше сигурността пред свободата, подкрепяше незаконните акции на Цветанов и нямаше нищо против подслушванията. Цветанов и Дянков му бяха любимите министри. Гласува лично за избирането на Бойко Борисов за министър-председател.
27
4
 
4
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Реформаторите са загубени без ГЕРБ и обратното. Точно заради това Бойко Борисов непрекъснато се напряга да се обяснява, колко не са му нужни, а радановци пък се правят, че ГЕРБ уж не ги интересуват. Предсрочните избори означават само едно връщане на Бойко Борисов на бял кон, с политически патерици като Реформаторския блок.
26
3
 
6
 
! Отговори
пълна лудница преди 9 години
От много месеци насам не обръщам внимание на Реформаторския блок поради простата причина, че не е хуманно да се занимавам с болни за власт хораОт вчера обаче идиотизмът на реформаторите взе свръх-измерения!
25
2
 
4
 
! Отговори
Прост Гербер преди 9 години
Кунева иска да пристане на ГЕРБ като поизхабена провинциална фолк певица на софийска мутра.
24
2
 
1
 
! Отговори
червена баба преди 9 години
Ето как да си обясним думите на Костов, казани преди последните парламентарни избори, че Кунева е поредната червена кукувица,която иска да снесе яйце в синьото гнездо!
23
1
 
3
 
! Отговори
червената шапчица преди 9 години
Не, има нещо наистина много сериозно сбъркано в дясното пространство, щом вместо да ни предлагат някакви положителни теми, те ни обсипват с негативни. Вместо да ни кажат какво предлагат като управленски идеи, те ни занимават с вътрешно- партийни проблеми!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов иска да им отреже главата на СДС и другите още преди изборите
21
1
 
7
 
! Отговори
преди 9 години
Тия се гласят да управляват заедно с ГЕРБ, а не могат между тях си да направят компромис и да върви напред страната.
20
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Като чета реда на отрицателните мнения, веднага се набива, че са от един и същи човек !Хора, така се обесмисля изказването на мнение и нормална размяна на идеи !
19
2
 
6
 
! Отговори
слух преди 9 години
Утре куневръза се разпада след което люспите ще преминат към ббц
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ не може да има друта роля освен да е слугинска структура на ГЕРБ!Вижда се, че Кунева и Лукарски изпълняват всички указания на мутромилиционера от Банкя!Радан Кънев се мята като риба на сухо и е най-добре да се оттегли от политиката!След 5 октомври България я чака 4 годишен БОСТАНДЖИЙСКИ период! То и друго не може да бъде в държава , в която тиквите са в изобилие!
17
0
 
11
 
! Отговори
ss-waffen преди 9 години
Питам. Ако РБ, влезе в Парламента, кой ще бъде техния представител, с който другите да се договарят? Кой от всички тях е припознат? Кое гарантира, че няма да станат "Независими" веднага след изборите?
16
4
 
11
 
! Отговори
Малкото ДПС преди 9 години
РБ е малкото ДПС, в което е скрита турската партия НПСД оглавявана от Касим Дал и Корман Исмаилов, напуснали ДПС и станали слуги на Турция и Ердоган.