Трима излизат от листите заради принадлежност към ДС

Те са от Реформаторския блок и "Нова България"
7
Трима излизат от листите заради принадлежност към ДС
Снимка: архив Impact Press Group

Трима кандидати за депутати се отказаха доброволно от участие в изборите заради обявената им принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност.

Последният в листата на Реформаторския блок в 18 МИР Разград Владимир Матеев е подал искане до РИК кандидатурата му да бъде оттеглена, а името му заличено в списъка на Реформаторите. Това информираха от Блока. „За нас е категорично недопустимо агент от бившата ДС да бъде част от листите ни“, се казва още в съобщението им.

Още по темата
И двама кандидати на партия „Нова България“ също се отказаха доброволно от участието си в изборите. Това са Николай Серафимов, претендент за депутат от Пловдив, и Живко Чапъров, кандидат в Русе. „Всеки уличен в подобна измяна ще бъде отстранен незабавно и безкомпромисно“, каза председателят на партията Ивайло Симеонов, припомняйки, че двамата са подписали декларации, че не са били сътрудници на ДС.

Вчера Комисията по досиетата разкри кандидат-депутатите за 43-тото Народно събрание, които са били агенти на Държавна сигурност.

Проверени са 2 били 996 лица от общо 5 232 кандидати. Десетки се оказаха сътрудници на ДС. Принадлежност е установена в листите на основните формации.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 4 години
Тримата се отказали доброволно, след като станало ясно...
Те до вчера не знаеха ли, че са били в ДС?
3
0
 
1
 
! Отговори
салих преди 4 години
Сигурно има и други.Във всяка партия има внедрени агенти , които да изпълнават определени задачи на задкулисието и да доносничат.Тези , които управляват страната повече от 23 години , няма да оставят някой да им бърка плановете, затова още 50 години ще сме най- бедната и изоставаща държава, ако въобще остане някой.
2
4
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 4 години
При реформаторите може само Цереушковци и Митови, други не!
1
0
 
5
 
! Отговори
Станимир Попов преди 4 години
Добре де, защо го допуснахте Владко, като всички си го знаем? защо?