Широка коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна на следващите избори

Различията между партиите са личностни, заяви експерт
22 сеп 2014 11:39, Екип на Bulgaria On Air
53
Широка коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна на следващите избори
Снимка: Архив, Булфото

Широка коалиция в управлението между ГЕРБ и БСП би била възможна в средносрочен план или по-скоро на следващите избори. Това заяви политологът Иво Инджов в ефира на Bulgaria on Air.

По думите на Инджов „раните между двете партии са все още отворени” и това се дължи по-скоро на междуличностни, отколкото на програмни различия.

Експертът подчерта, че едно дясноцентристко управление, което е по-вероятно към момента, би могло да донесе стабилност на страната, ако предварително, а не впоследствие, бъдат направени коалиционните споразумения.

Инджов коментира, че за първи път от много време предизборната кампания е спокойна- без компромати, като постепенно започват да бъдат включвани и по-злободневни теми като увеличението на цената на тока. По думите на експерта – „не е работа на служебното правителство” да увеличава цената на тока.

Инджов подчерта още, че въпреки опитите на определени кандидат-депутати да включват геополитически теми в кампаниите си, това не успява да привлече особено много вниманието на избирателите. 

Целият разговор вижте в Bulgaria on Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не обратното....ГЕРБ да гласува за БСП . И без това са си чисти комунисти
15
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовавам членовете на бсп масово да гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори!По този начин ще покажат че мислят за България, и ще накажат позитанци за тяхното високомерие и безотговорност!
14
9
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Една умело представена "новина" по опорните точки на БСП. И за *** е ясно, че ГЕРБ НИКОГА няма да протегнат ръка към червените, но пък новината обслужва всички антигерберски настроени човечета. Продължавайте да вярвате! То не беше прогноза за коалиция с ДПС, сега с БСП, утре ще му лепнат и Бареков. Ех, наивници. Борисов е сам именно защото е против всички, свързани по някакъв начин с бившата БКП и ДС!
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те са си от едно котило. Само, че ГЕРБ са една милиционерска идея по-гадни.
12
7
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Кумонисти от всички партии-съединявайте се(коалиция,бсп,герб,атака,дпс,нфсб,вмро)
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stabilnost na stranata 6te dovede edinstveno ako BSP ne e v upravlenieto!!!!!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edna banga prestapnici shte maroderi samo kyrshyma za vas predateli....
9
14
 
6
 
! Отговори
сфгдф преди 9 години
Виждате ли? Дори експертите са съгласни и втърдявт, че реално разлика между ГРОБ и БСП няма!Нищо не изпъква, когато моделите им и псевдо-програмите им се поставят една до друга!Различията са само личностни, почиващи на основата на личния партиен, мутро-олигархичен интерес!!Докато тези червени ***, които поддържат тези партии и техните патерици, не се спрат, България ще е ***!!
8
7
 
12
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Иван Искров беше назначен за шеф на БНБ през 2005 - 2009 г. от Доган и Сергейчо, а след това преназначен на този пост с втори мандат през 2009 г. от Боко. Всеки сам да си прави изводите за останалото ! Коалицията 'КТБ' е ясна ...
7
2
 
13
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Повече от очевидно е, че Иван Искров умишлено, съзнателно и системно е извършвал престъпления, като си е затварял очите за източването на КТБ от определени оперативно - интересни лица .А това , че Иван Искров щял да съди Вежди Рашидов за клевета, САМО доказва, че той / Иван Искров / освен, че е престъпник , е и нагъл !
6
0
 
13
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Направете съпоставка между заплатите на посочените длъжностни лица и кажете на какво основание Иван Искров взима по - висока заплата от Джанет Йелън и Марк Карни , след като заплатата на Боко и Олигарски е била многократно по - ниска от заплатата на Ангела Меркел ?Вежди Рашидов правилно отбеляза, че такава висока заплата се дава сама на хора, които вършат нещо нередно , за да си затварят очите за престъпленията на онези оперативно - интересни лица , които са определили заплатата на Иван Искров . Повече от очевидно е, че Иван Искров умишлено, съзнателно и системно е извършвал престъпления, ка
5
0
 
17
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Разбрахме, че месечната заплата на Иван Искров е била 90.000 лв, сиреч 1.080.000 лв годишна заплата.Не е ли странно това ?Шефът на ФЕД / американската централна банка / взима годишна заплата от около 200.000 щатски долара, сиреч около 300.000 лв годишно.Шефът на АЦБ / английската централна банка / взима годишна заплата от около 300.000 британски лири, сиреч около 750.000 лв годишно.Германският канцлер взима 300.000 евро годишна заплата, сиреч около 586.000 лв годишно.Годишната заплата на българския президент е около 60.000 лв , а на българския премиер е около 50.000 лв .
4
7
 
10
 
! Отговори
NORM преди 9 години
Ех мечти,мечти,червени мечти.
3
3
 
7
 
! Отговори
MIMOZA преди 9 години
DO EDIN BALGARIN KADE PROCHETE V STATIATA CHE BOIKO BORISOV ISKA DA SE KOALIRA S BSP.TOVA E LICHNO MNENIE NA POLITOLOGA
2
9
 
15
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Аре стига бе! Че нали ГЕРБ уж били антикомунисти? Че нали на ГЕРБ уж най-големият враг бил БСП-то, а тия от РБ били негови приятели?Ама що така бе, Бойко точно на 180 градуса - плюе по Радан Кънев, плюе по РБ, кълне ги че никога няма да се коалира с тях, а пък залита към уж най-големия им враг - БСП?Що така бе, другарю "антикомунист" Борисов?До: номер 1 (АНТИМУТРА)Не се оправдвай, ГЕРБ са си комунисти както БСП. И в БСП са си мутри, както и в ГЕРБ.Един дол дренки, образно казано.
1
7
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НА ПЛЕШИВИЯ ГЕРБЕРУНГЕЛ МНОГО МУ СЕ ИСКА ГРОБ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ НО БСП ВИНАГИ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТЕ ВСЕКИ ДРУГ ПРЕД ГРОБ ЗАЩОТО НА БОРИСОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА!!!!!!А И БОРИСОВ Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ ДОКАТО ТОЙ НЕ БИЛ ПРЕМИЕР НЯМА ДА ПОДКРЕПИ НИКОГО!!!!ТЪЙ, ЧЕ ТОВА ЗА ГЛУПОСТИ А БСП НЯМА ДА ПОДКРЕПИ БОРИСОВ ЗА ПРЕМИЕР НИКОГА!