Ще сприятеляваме ЕС с Колумбия, обеща президентът

България ще сътрудничи с латиноамериканската държава
25 сеп 2014 13:07,
17
Ще сприятеляваме ЕС с Колумбия, обеща президентът
Снимка: архив Булфото

България ще работи за задълбочаване на отношенията на ЕС с Колумбия, която е един от перспективните партньори на Съюза в региона на Латинска Америка и Карибите, заяви президентът Росен Плевнелиев на среща в централата на ООН с държавния глава на латиноамериканската страна Хуан Мануел Сантос. По думите на Росен Плевнелиев активизирането на връзките на ЕС с Латинска Америка ще улесни и реализацията на съвместни проекти между България и Колумбия.

Още по темата

 През последните години Колумбия има висок икономически растеж, който за 2013 г. се равнява на 4,8 процента от БВП на страната и успешно привлича чуждестранни инвестиции, припомнят от прессекретариата на президента. Според Хуан Мануел Сантос ЕС може да създаде специален фонд, чрез който да бъдат финансирани проекти в рамките на партньорството на Съюза с държавите от Латинска Америка и Карибите.
 
България и Колумбия имат утвърдени позиции във фармацевтичната промишленост и в производството на генерични лекарства, което създава благоприятни възможности за партньорство между български и колумбийски фирми в тази сфера. Производството на генерични лекарства има положителен ефект за намаляването на стойността на медикаментите и за облекчаване на обществените разходи за здравеопазване, беше отбелязано по време на срещата, напомнят още от „Дондуков“ 2.
 
Двамата президенти обсъдиха и по-тясното сътрудничество в сферата на образованието и възможността за обучение на колумбийски студенти в български висши училища. Росен Плевнелиев запозна своя колумбийски колега с традициите на страната ни в обучението на чуждестранни студенти и отбеляза, че издаваните от българските университети дипломи са валидни в рамките на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Плевнелиевколумбия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така де, що да не се сприятелим с Колумбия? Ако трябва, Роско да жертва и Белия "Генерал" и да го прати за съветник на Картела!
11
2
 
2
 
! Отговори
Бах мам..мууу преди 9 години
На наркотрафикантите им режат главите..............,че що са пропуснали тоя?
10
2
 
4
 
! Отговори
ии преди 9 години
Снимка с Наркотрафиканти по джапанки и Роската няма ли да пуснете?Имаме такава с Боката и Шейха.Много ми е интересно каквъв ще стокообмена със Колумбия, г-н Плевнелиев!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ROSKAA GOLEMI PRIQTELI SME NIE S KOLUMBIICITE TE OT ES NI ZNAQT KVI GI VYRSHIM S NARKOTICITE OSTAVA DA GI VKARSH I V ES TI DOBRE LI SI BE ROSKA
8
2
 
6
 
! Отговори
къде го чукаш, къде преди 9 години
Вечна дружба между българските и колумбийски трафиканти! Боко-шефът на Плевнелиев има опит- я, как набързо беше освободен от бразилския затвор Боевски,член на ГЕРБ. Ами замазания случай с ковчежникът на ГЕРБ от Софийска община с кокаина в гумите на колите му от рали Дакар. България като Колумбия е бананова република управлявана от нагли кокаинисти. А сега с намесата на Роската и вече стана официално. Нама нищо случайно.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, да знаеш досега не си говореха, защото само тебе чакаха да ги сприятелиш... хахахха ***.
6
1
 
3
 
! Отговори
до гурбетчия 7 преди 9 години
Е, ти си по- зле от нас. Мразиш Родината си!
5
1
 
5
 
! Отговори
Homer преди 9 години
***...
4
2
 
10
 
! Отговори
ирландската пастирка преди 9 години
Трябва да се сприятелим с Ирландия и да им върнем тоя да им пасе овцете.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А после ще сприятеляваме и белите мечки с *** от Папуа- Нова Гвинея. Щото т' ва е най- важно за България сега.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя няма ли кой да му затвори устата най-сетне!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!