Вот 22/22 в листата на БСП в Стара Загора - 22-рата по-харесвана от втория

№10 в листата на ГЕРБ пък по-предпочитана от втория и третия
Обновена: 6 окт 2014 12:31 | 6 окт 2014 10:41,
10
Вот 22/22 в листата на БСП в Стара Загора  - 22-рата по-харесвана от втория
Снимка: БТА

22-рата в листата на БСП лява България Диана Михалева, лидер на младежката организация на БСП в област Стара Загора, събира повече гласове от преференциалния вот, отколкото втория в листата - депутата в предишния парламент Георги Гьоков. Това става ясно от обработката на 100% от протоколите на всичките 482 СИК, съобщава БТА. БСП лява България участва на изборите под номер 22 в бюлетината. 

Михалева събира 1605 преференциални гласа срещу 3030 за водача на листата - Драгомир Стойнев. Георги Гьоков е с 1222 гласа, съобщи председателят на РИК Таньо Брайков

В РИК са констатирали и друг необясним феномен: отчитане на преференция за всеки един подаден вот за ДПС, като минималната преференция, събирана за всеки един кандидат е 46 гласа.

Висок е процентът на недействителните бюлетини в област Стара Загора - почти 8% или 12 461 от общия брой на гласувалите 160 012 човека.

Интересни резултати при преференциалния вот се отчитат и в листата на ГЕРБ, където кандидатът с номер 10 - бившата депутатка Аксения Тилева, събира повече преференциални гласове от втория и третия в листата. Водачът на листата - ексминистърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, е с 6 739 преференциални гласа.

Преференциалният вот масово е затруднил СИК, което е довело до 80% сгрешени протоколи, заяви пред БТА Таньо Брайков.

Изборите в област Стара Загора, по думите на председателя, са били характерни с висок процент на протестния вот и са преминали без съществени нарушения на Изборния Кодекс. Общо 17 са жалбите, получени в хода на предизборната кампания в РИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ясен преди 9 години
вярно е че 15/15 се среша при всички партии но с различна честота!При БСП на предишните, а сега и при ГЕРБ и ДПС е около 9-10%, сходно сега е е и при ББЦ и ПФ и Атака. Но при Рблок бе ПОД 4% , а и сега е така! също по-нисък % е и при "десните"; "зелените"; АБВ; и "21" ГН !А това показва степента на грамотност на електората им! а също и % на купения ромски вот!
7
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Във всички листи на всички партии, където има съвпадение на номер на партия с номер на кандидат за тази партия има увеличение на преференциалния вот за този кандидат. Така беше и на предишните избори, но малко хора обърнаха внимание на този факт или по-точно не искаха да обърнат внимание, защото иначе щеше да излезе, че и те са гласували за партия с т-ъ-п електорат.
6
17
 
19
 
! Отговори
BGN преди 9 години
А бе УМНИТЕ тоя *** електорат са вашите родители. Мн. Пенсионери и с телефони не се справят, а вие дали ще се справите с нещата, с които те са закърмени на времето. Хора които не уважават възрастните, за мен са абсолютни ***! Ама според краля слънце нали те изядоха резерва с пенсиите си !
5
0
 
8
 
! Отговори
mery преди 9 години
В листата на ГЕРБ в Стара Загора има пренареждане,а не само в листата на БСП! Крайно време е политиците да разберат, че не трябва да слагат в листите си бивши депутати, които не са оправдали доверието на народа и хора които избирателите не желаят!
4
13
 
9
 
! Отговори
mery преди 9 години
Не е простотия, просто хората използват преференциалния вот за да не се въртят само старите муцуни в парламента и дават шанс на младите и новите лица! Аз пак ползвах преференциите при това гласуване!
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Електоралната им простотия изумява.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Международната отганизация вече въвежда единица за тъпота - 1 ЦОЦиалист, но тъй като единицата е твърде голяма в практиката ще се ползват наноЦОЦ и пикоЦОЦ
1
5
 
38
 
! Отговори
Az преди 9 години
Обяснението е само едно - БСП имат *** електорат!