10 партии си поделят над 33 млн. лева субсидии

Парите са за една година според резултата от изборите
52
10 партии си поделят над 33 млн. лева субсидии
Снимка: БТА

Повече от 33 млн. лева ще вземат партиите, които имат право да получат държавна субсидия, изчислява bTV. Точното разпределение ще стане ясно след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от вота.

На този етап резултатите показват че ГЕРБ ще получи малко над 12 млн. лв. за една година. БСП ще вземат 5,7 млн. лева., а ДПС - 5,4 млн. лева. Парите за новите формации в парламента – Реформаторският блок, Патриотичният фронт и България без цензура ще получат съответно по 3,2 млн. лева, 2,6 млн. лева и малко над 2 млн. лева.

Малко по-малко ще бъдат субсидиите за „Атака” и АБВ.

На базата на първите резултати държавни субсидии ще получат още две политически формации – „Движение 21” на Татяна Дончева и ПП „Глас народен” на Светльо Витков. Двете партии успяха да прескочат бариерата от 1% и ще получават по около 400-450 хил. лева годишно

След гражданските протести партиите решиха да си намалят субсидията за всеки получен глас макар и символично - от 12 на 11 лева.

Тъй като субсидиите влизат в партийните каси на всеки три месеца, десетте политически сили ще получат първи транш от 8,3 млн. лв. А ако парламентът не формира правителство, тогава ще има нови избори, ново пренареждане на гласовете и нова борба за субсидия от хазната.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
пламен преди 9 години
Спират държавните субсидии на партиите и няма да има купуване на гласове. Откога започна това купуване? От 2005 / 2006 г. или от когато се гласуваха субсидиите , под смешния предлог, че ако партиите нямат държавно финансиране стават заложници на частните фирми, ха, ха, ха. Ние българите много обичаме " с чужда пита помен да правим ". Господа политици, махате държавната хранилка и изборите ще станат по - честни. Иначе такива като Хиподила ще приберат 500 000 лв. и т. н.
38
0
 
6
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
До Анонимен -35 Народното събрание не е народно, а е сборище на някакви групи -изедници, които са се нарекли партии диктатурствуват над народа.Народното събрание беше НАРОДНО при Тодор Живков, когато депутатите се издигаха от народа на квартални и махленски събрания и се питаше народа. Сега някой да ви е събрали да ви е питал кого издигате за депутат- няма Няма и да ви питатСамо ви търсят да гласувате и вие,телетата, гласувате. Ами що ревете сега.Това е ДИМУКРАЦИЯТА-ЩЕ СИ Е ТЪРПИТЕ.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА, ЗАЩО БЕШЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ АГИТАЦИЯ-ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ И ТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!ВСИЧКО Е РЕШЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!А НАШЕТО УЧАСТИЕ ИМ НОСИ БОНУСИТЕ!!!!!!!!!НА ФОНА НА МИЗЕРИЯТА ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ!
36
0
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Ох бабанко, и аз да мога да се наредя на тази демократична кьор суфра.Впрочем аз ще бъда там,защото Костов,Бойко Миглена и другите обичат да им дрънкам с тамбурата, а те да се кълчат и подвикват- Този път тук ще бъде и Бареков с *** да тюрлюка.
35
2
 
1
 
! Отговори
Ali преди 9 години
Mrsxiyr politoka ne mu puks zs vas geuru
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ПАРТИЙТЕ РЕШИХА ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИИТЕ ОТИВАТ В В МИЗИЯ,АСПАРУХОВО ,ДОБРИЧ,И ПОМОЩ ЗА БЕДНИТЕ СЕМЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ..ЕХХ МЕЧТИ НАЛИ
33
0
 
10
 
! Отговори
Как Сийка преди 9 години
Я-я-я-я,че каква стана тя ?! Уж били се боричкали за "доброто " на народа,а цялата работа била за СУБСИДИЙКИТЕ,да се хрантутят на наш гръб! И това,когато болшинството от народа няма средства за лекарства,за храни,за отопление и т.н.?! *** след това не ги наричай НАРОДНИ ИЗЕД НИЦИ ?! Точно такива са си ! Затова не мога да рзабера защо гласовете за ПРЕМАХВАНЕ НА ПАРТИИТЕ остават само гласове в пустиня?!Крайно време е всякакви партии да отидат на бунището-там им е мястото! Нов вид управление !
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора осъзнайте се , с такива статии само ни отвличат вниманието от важните неща, например че Евгени Минчев пръднал вчера.
31
0
 
13
 
! Отговори
безсрамието на депут преди 9 години
Кой даде право на парламента да си гласува тия безумно високи субсидии от нашите пари.Нека се издържат с членски внос,а да не крадат парите за здраве и храна на народа ,който няма доверие на НС.Не бяха високи заплати,безотчетни пари в пликчета,пари за дрехи,безплатни апартаменти,скъпи лимузини,евтини кюфтета,луксозни почивни станции,екзотични екскурзии за запознанство с някоя неизвестна личност от Япония,Индия,Южна Америка /със синчето,което ще ги наследи/,ама и бройката им 240 е безумие и безср
30
0
 
13
 
! Отговори
сова преди 9 години
Забрана на всички партии, и да се гласува за личности, а не за шайка от хора алчни за власт и богатство.Никое правителство до сега 25 г. не е защитавало интересите на България а на външни душмани на страната ни. Отново земята на Ботев и Левски е робска земя.До кога българино.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Референдум за субсидиите на партиите и заплатите на депутатите. Нали събранието е Народно. Нека Народа да ви каже какво ви се полага. Това е демокрация.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светлю Витков пак успя да се вреди за нов мерцедес !С "малки" суми, но редовно.
27
0
 
14
 
! Отговори
БУДА-ла преди 9 години
Ето всъщност за какво били изборите!А те разправяха, че ако вземеш 20 лв за гласуване, било престъпление! Но ако вземеш милиони левове от Субсидийка, това вече е Неморално, може и малко престъпление да е, но пък нали гласуващите овце са узаконили тази Кражба на народни пари, значи могат да си ги присвоят спокойно и даже "законно" им се полагат вече...
26
0
 
22
 
! Отговори
БАЙ ВЪЛЧО преди 9 години
Който и да хване властта от тия мошеници и хрантутници в момента ще му хвръкне кратуната на зима, а се о4ертава доста студена и гладна зима тази година!!! Мирише ми май на народна революция доста скоро и не знам дали ще има българска пролет, но българска зима със сигурност и ще се помни дълго време.....на глад и студ не се държи, а и предизборните локуми дето ги разтягаха напред назад и по селските мегдани няма да хванат дикиш като му падне пердето на народа!!!
25
0
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Добре дошли в Абсурдистан!!! Пари за болни и сираци няма, за майки българки няма, НЕК е във фалит с много милиарди бор4ове и ред други предприятия, за наука пари няма...НОООО за субсидийка има и то милиони!!! Политиката в булгаристана стана доста доходоносен бизнес - куцо, кьораво сакато се тика в парламента само и само да лапне парици наготово от държавната хазна...а народа пак ще блее на студена и празна ясла тази зима!!! Честито на пе4елившите...на останалите - една 4аша студена водица!!!
24
2
 
18
 
! Отговори
Марин преди 9 години
А смешниците питат защо не гласувам, турците щели да ни управляват. Та именно турците в кърджали не гласуваха. А от тези смешни партии кой ще ни оправи? Бойко? Местан? Капута? или някой нов "спасител". Така и не разбрахте, че няма ляво, дясно и център. Всички са бивши доносници и деца на нуменклатурата, сменящи цвета си като хамелеони. Единственото решение е летище София, за другия вариант е вече късно.
23
0
 
22
 
! Отговори
Поля преди 9 години
Ако и след тази информация българите не проумеем, че партиите са ЕДИНСТВЕНО средство за ограбване на народа, а в бедна държава като България такива огромни субсидии са направо кощунствени, докато обикновените хора нямат пари за лечение и нормален живот, значи никога няма да го проумеем и сме съгласни с геноцида на управляващите! Партиите са едни мафиотско корпоративни дружества ( ООД -та ), които узаконено източват средства за лични облаги -заедно и поотделно. Те трябва да се забранят!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази еднолична корпоративна формация иска следното:В обозримо бъдеще ДПС планира да се превърне в първа политическа сила и да управлява самостоятелно. И няма да се спре пред нищо.размахвайки лозунги за евроатлантизъм, които все още са модерни.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключението е ДПС, партията, която има най-голям набор от инструменти, и която няма да се спре да съсипва партии (не че БСП не им помагаха усърдно) и да умножава обръчите си от фирми. Ако ДПС успее да убеди ГЕРБ да им е партньор в следващото правителство, то целта е ясна.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
III. Бедните партии усвояват едни пари, дадени им главно от точка I, за да размиват гласове и са своеобразният буфер срещу разглобяване на статуквото. Те не се борят за влизане в Парламента, а обират най-размития и колебаещ се вот.